Майчинството счетоводно-79

• 54 429
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Стара Загора
Изчакайте работодателят да подаде документите и да се обработят. От НОИ ще има евентуално писмо до вас с инструкции за действия.
Благодаря!

# 631
Diabolicaa, при мен ще разбера, ако е така.... няма проблем, знам че имат срок и може да е последния момент, но тя ми твърди, че го е подала.. това ме притеснява мен.. Grinning

# 632
Здравейте!И аз с един въпрос.Даже не знам как да го формулирам Joy Майчинството за втората година изтича средата на Май месец.Детето ще запиша на ясла края на март,но може би ще отложа тръгването със седмица или две.Кога по закон майчинството се прекъсва?Когато детето е записано или от първия ден от посещението?

Блгадаря ви и лек ден на всички

# 633
  • София-Младост
Здравейте!И аз с един въпрос.Даже не знам как да го формулирам Joy Майчинството за втората година изтича средата на Май месец.Детето ще запиша на ясла края на март,но може би ще отложа тръгването със седмица или две.Кога по закон майчинството се прекъсва?Когато детето е записано или от първия ден от посещението?

Блгадаря ви и лек ден на всички
Когато детето започне да посещава детско заведение.
И нещата не се прекъсват автоматично, вие трябва да информирате за тази промяна в обстоятелствата работодателя, а той НОИ.

# 634
Благодаря Ала Бала!

# 635
Здравейте , казусът ми не е сложен , просто ми е интересно дали и някой друг се е сблъсквал с това и може би малко ми се иска да си излея възмущението от това , че на днешно време вместо да се радваш ,че ти предстой да ставаш майка ,се бориш със страха , да не останеш без работа и доходи, искрено съчувствам на всяка за проблемите , все пак повечето от нас са обикновени хора , за които счетоводството не е позната материя.
Отплеснах се , но да си дойда на думата , работя в частна фирма , повече от две години и осигуровките са ми на цялата сума , която получавам , през няколко месеца получавам допълнителен бонус , на който обаче се оказва че работодателят не плаща осигуровки за болничен и отпуска , бонусът не го получавам на 100% имам отдръжки на него , но за какво са не и е ясно.Проблемът идва от това , че в месеците , в които имам бонус , нетният ми доход е значително по-малък , от месеците без бонус , защото за да се получи нетният доход ми се изважда бонусът в пълния му размер , и това не знам , защо така се смята , но реално погледнато колкото по-голям бонус имам толкова ми е по-малък нетния доход.Значи излиза , че ако не съм вземала бонус докато работя , сега щях да вземам доста по-високо майчинство.Дали някоя от вас е минала през това и дали е знаела , защото на мен тази информация не ми е предадена от работодателя.

# 636
  • София-Младост
Аз не разбрах как хем ти дават бонус, хем по-малко пари.
Да речем че нетото ти е 1000лв, в месеците с бонус трябва да е 1000+бонус...Предполагам не е проблем в счетоводството да кажат какво се удържа от този бонус и защо така се получава в нетното възнаграждение.

# 637
Здравейте, болничните за февруари изплатени ли са? Виждам, че на 5 март се изплащат, а аз все още нямам превод и при проверка в сайта на НОИ ми изписва липсват данни

# 638
Здравейте, болничните за февруари изплатени ли са? Виждам, че на 5 март се изплащат, а аз все още нямам превод и при проверка в сайта на НОИ ми изписва липсват данни
Може още да не е подаден от работодателя, след като изписва,че липсва данни.
Моят за февруари счетоводството го е подало на 04.03 и в момента в НОИ е със статус обработва се.
За болнични за февруари, работодателя има срок до 10.03 да го подаде.

# 639
Благодаря monamour

# 640
Здравейте, получих предложение да запиша докторантура, която започва още по време на първата ми година майчинство. През този период се очаква да получавам докторантска стипендия. Искам да попитам дали това може да се отрази на получаването на майчинство, продължавам ли да имам право да получавам същата сума, каквато бих получавала, ако не запиша докторантурата? Благодаря предварително

# 641
Привет, мами!

Аз съм с термин 30.09.2019 и изчетох вече доста и съм объркана вече. Затова желая да Ви попитам, ако някой знае за колко месеца назад се изчислява брутната заплата и дали е за последните толкова или за последните, които съм работила. Тоест дали просто се връщат календарни години назад или се изчисляват месеците, в които съм работила само. Извинявам се, ако притеснявам някого с питането ми, но никъде не мога да намеря верния отговор.

Благодаря Ви, предварително!

# 642
Изчисляват се 24 календарни месеца назад.

# 643
Благодаря Ви, monamour!

А дали знаете, как се изчисляват месеците, в които не съм работила от тези 24? Като 00.00лв. ли?

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 23:03 от Reny7o ^.^

# 644
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Благодаря Ви, monamour!

А дали знаете, как се изчисляват месеците, в които не съм работила от тези 24? Като 00.00лв. ли?
Като МРЗ за тогавашния период.

Общи условия

Активация на акаунт