Майчинството счетоводно-79

• 54 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Колкото са раб.дни до 16-ти

# 616
Здравейте работя в една фирма вече 2 години осигуряват ме на минималната работна заплата, скоро разбрах че съм бременна. Дали мога да говоря с работодателя да ме осигурява на по висока сума и каква да бъде тя за да взимам по високо майчинство ? И колко месеца ще ми трябват?

# 617
  • София-Младост
За можене можеш да говориш. Гледа се дохода за 24 месеца назад. Няма как със задна дата да ти вдигне сумата обаче. Най-много от м.02 тази година. Но ако варианта е ти да си доплащаш, добре направи сметките, защото понякога излиза неприемливо.

# 618
Здравейте!
Бихте ли ми казали дали е нормално, заявление за майчинство от дата 12.02. все още да се обработва в сайта на НОИ.
Последния ми болничен за разликата от 135 дни от личния лекар изтече на 11.02.
Притеснява ме, че е станала грешка понеже на код ми изписва 0.
Благодаря ви! Hug

# 619
  • София-Младост
Според мен, ако всичко е наред ще имате плащане тази седмица за частта от м.02.

# 620
Здравейте,
Бих искала да попитам, след като счетоводител подаде болничният, след колко време се вижда с ПИК в системата им?
Дадох си болничния на 25.02. на счетоводителката, до днес не го виждам в системата с ПИК номера ми.. говорих с нея, каза че е подаден, но още не се виждал.. възможно ли е?

# 621
Трябва да влезете в справката-  Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО. Аз примерно моите ги давам в началото на месеца и понякога ги подава още след ден-два, но ги е подавал и след седмица. Виждам ги веднага в системата.По нова година явно са били много  заети и болничния който дадох в началото на декември ми беше подаден началото на януари. Те имат законен срок да ги подадат до 10 то число на месеца СЛЕДВАЩ месеца в който сте дали болничния . Ако не се вижда в справката, която ви посочих , значи още не го е подала. Но няма как да не го подаде, защото имат санкции. Просто срок имат голям и зависи от тяхната коректност и бързина .

# 622
  • Варна
Здравейте! Имам един, малко смотан Grin въпрос :
Ако ползвам платената си годишна отпуска (20дни) сега , това ще повлияе ли по някакъв начин върху размера или продължителността на отпуската по майчинство?

# 623
  • София-Младост
Здравейте! Имам един, малко смотан Grin въпрос :
Ако ползвам платената си годишна отпуска (20дни) сега , това ще повлияе ли по някакъв начин върху размера или продължителността на отпуската по майчинство?
Не.

# 624
Jubiles, точно там гледам, отдавна ползвам ПИК и ги знам точно, но никога не ми се е случвало толкова дълго време, след като ми е казано,че е подаден да не го видя в НОИ изобщо, преди съм го виждала като "обработва се" и знам, че се изискват няколко дни, но сега се учудих, затова попитах Simple Smile Ще следя все пак.. благодаря много!

# 625
  • Пловдив
Здравейте,

В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете .И съм бременна с второ дете.Мога ли веднага след края на неплатения да излезна в болничен или трябва да работя няколко дни и тогава да ползвам болнични.

Благодаря предварително.

# 626
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,

В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете .И съм бременна с второ дете.Мога ли веднага след края на неплатения да излезна в болничен или трябва да работя няколко дни и тогава да ползвам болнични.

Благодаря предварително.

Можеш и веднага да излезеш.

# 627
Jubiles, точно там гледам, отдавна ползвам ПИК и ги знам точно, но никога не ми се е случвало толкова дълго време, след като ми е казано,че е подаден да не го видя в НОИ изобщо, преди съм го виждала като "обработва се" и знам, че се изискват няколко дни, но сега се учудих, затова попитах Simple Smile Ще следя все пак.. благодаря много!

И аз дадох на работодателя болничния ми на 20.02, но още не е вкаран в системата и не се обработва. Явно ще чакат последния момент, т.е. 8.03.

# 628
  • Стара Загора
Здравейте, не съм срещнала подобен въпрос и за това ви пиша, ако някой може да ми отговори. Втората година от майчинството ми изтича на 17.03.2019. Детето ми тръгна на ясла на 28.02. и същия ден подадох декларация до работодателя за промяна в обстоятелствата, но тъй като управлението на фирмата е в друг град, декларацията вероятно е пристигнала късно. Днес ми проведоха майчинството за цял месец, а би трябвало да е по-малко, без сумата за 28.02. Сега какво трябва да направя, предполагам че ще си ги търсят тези пари?

# 629
Изчакайте работодателят да подаде документите и да се обработят. От НОИ ще има евентуално писмо до вас с инструкции за действия.

Общи условия

Активация на акаунт