Майчинството счетоводно-79

• 54 408
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Е как защо, за да изтарикати системата. Ама доста некадърно хахахахахаха 😂😂😂.

Е, нищо, де, пак ще си ги избие, само един месец ще плаща осигуровки. Мисля, че от втория месец хем няма да плаща друго, освен ЗО, хем ще ѝ изплащат болнични, докато започне да взима майчинство.
Ееее само толкова 😂, тя очаква да взима 80% от 2500. Иначе, ако знаеше за какво става въпрос щеше да си се пусне на минималната 😂.

# 661
  • София
после ако напусне след втората година не е ли длъжен работотдателя да и изплати отпуските на тая сума и съответно да плати осигуровки и данъци на тях?

# 662
после ако напусне след втората година не е ли длъжен работотдателя да и изплати отпуските на тая сума и съответно да плати осигуровки и данъци на тях?

Едва ли го правят наистина, иначе нямаше да има работодател, склонен да вземе фиктивно някой на работа, ако ще плаща от джоба си. Вероятно се подписват, че са им изплатени отпуските, без наистина да им ги изплащат, и сигурно сами си покриват нужните осигуровки и данъци.

# 663
  • София
сигурно, ама едно е да платиш на минимална заплата, съвсем други суми са на 2500.

# 664
На нея септември ѝ е терминът, отсега е заизлизала в болничен. Все ще спести от болничните и двете години майчинство, за да си плати осигуровките. Както и да е, излишно е да се коментира.

# 665
  • Стара Загора
Честит празник мили дами ☺️ Бъдете много щастливи и обичани!
Искам да попитам има ли някакъв срок, в който работодателя е длъжен да изплати натрупаната през майчинството отпуска? Напускам работа от деня в който ми приключва втората година майчинство - 18.03.2019 и искам да знам до колко време да изчакам преди да звъня да си ги търся. Благодаря!

# 666
  • София-Младост
Искам да попитам има ли някакъв срок, в който работодателя е длъжен да изплати натрупаната през майчинството отпуска? Напускам работа от деня в който ми приключва втората година майчинство - 18.03.2019 и искам да знам до колко време да изчакам преди да звъня да си ги търся. Благодаря!
Няма деклариран срок, може веднага, може със заплатите на останалите за март, може със забавяне.
Не пречи да го попитате, когато си казвате довиждане.
Задължително в заповедтта да  е вписано, че имате да получавате обезщетение ...или за ХХ дни или сумата.

# 667
  • Стара Загора
Няма деклариран срок, може веднага, може със заплатите на останалите за март, може със забавяне.
Не пречи да го попитате, когато си казвате довиждане.
Задължително в заповедтта да  е вписано, че имате да получавате обезщетение ...или за ХХ дни или сумата.
Благодаря, Ала-Бала! Значи ако не са вписали, че ми дължат обезщетение за отпуската, да не подписвам заповедта?

# 668
  • София-Младост
Аз не бих, после ако не ти платят, как ще докажеш, че ти ги дължат

# 669
Здравейте, не зная къде да пусна този постинг, ако е необходимо — да се премести. Осигурявам се като свободна професия и ми е необходимо наемането на счетоводител за водене на документацията към НАП. В тази връзка ако някой има наблюдения в тази сфера (колеги, приятели, ако е ползвал услугите на тази фирма) за счетоводни фирми/кантори/частни лица, да сподели. Може и на лични съобщения. Постингът не е с рекламна цел, просто търся мнения и препоръки, защото никога не ми се е налагало да ползвам счетоводни услуги! Предварително благодаря

# 670
Здравейте, при това положение следващ превод кога ще има? Април или вече май месец? Благодаря ви 💐

# 671
  • София-Младост
Април. Сега през март си получила за м.01 и м.02.

# 672
Здравейте! Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тук!
Ако отида в НОИ и си поискам ПИК номер, ще мога ли да си проследявам и трудовия стаж онлайн? Защото вече няколко пъти работодателят ми обърква трудовия стаж по фиш. Все му казвам да ми го поправи, уж го поправя и все е грешен. Вече ми омръзна да споря, а обичам всичко да ми е изрядно и това несериозно отношение не ми харесва. Та мисълта ми е в НОИ дали трудовият ми стаж се води по трудовата книжка (където е ферен) или така както е подаден от работодателя по фиш(грешно).

# 673
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
За моженето, можеш.Друг е въпросът, че информацията подадена в НОИ трябва да съвпада с фиша ти.
Какъв точно е проблемът?

# 674
Имам 12г. 10 месеца общ стаж, от който 12 г. 6 м. е по специалноста. Имам още два месеца по специалността, но при друг работодател, които тук ми ги слагат към общия, имам и два месеца съвсем в друга сфера. Просто искам тези два месеца да си отидат към тези по специалността, а не да са към общия, защото мисля, че така губя.

Общи условия

Активация на акаунт