Майчинството счетоводно-79

• 54 362
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София-Младост
Естествено, че ще си пуснеш платен и ще приключиш. Нито ден от март месец не ти влиза в изчисленията за бременост и раждане.

# 691
Термин не се мести, на когото когато му скимне, за да се наместят изчисления в последния момент. Който ви го е предложил, идея няма какво говори.

# 692
  • Варна
Най - интересното е че от НОИ така са отговорили на служителката от работа, едва ли не финансово било по-добре за мен да ме водят след непрекъснатия болничен директно 45 дни от 8 март вместо 10 март, на луда ме направиха в тоз гаден ден да тичам питам и мотаят. Акушерката ми казва да се размърдат на работа и в крайна сметка 2 дни платен, а служителката от болницата тя е към касата по-скоро пак щяла да ги пита от ТРЗ. И всичко се върти заради този съботен ден 9 преди месец ТРЗ ми казват няма проблем.. Ще видим има ли значение само 8 в крайна сметка плстен или и 9 вкл. да не се занимавам повече.

# 693
Здравейте,

Моят нов казус от днес, ме хвърли в тъча - до сега не ми се е случвало такова нещо - не разбирам и какво е станало всъщност... прилагам снимка - ако някой може да помогне с инфо ще съм благодарна..Blush

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 09:44 от Кики_кики

# 694
Случвало ми се е, след плащането "дублираната" линия изчезва и си остава 1 коректен запис. Нямам обяснение защо е така, но ми се случи 2 пъти миналата година.

# 695
  • София-Младост
Ако не изчезне, то болничния виждам, че обхваща дни от февруари и март...просто ще имаш два записа и две плащания, за дните от м.02 и на втория ред за дните от м.03.

# 696
Благодаря ви, а трябва ли да ме притеснява, че на двата реда са различни кодовете за причината за врем.нетруд. - на единия ред е 0, а на другият - 1.. и във входящият номер видях разлика в първите цифри.. на единия ред са повече на другия- по - малко Simple Smile
Странна работа Simple Smile

# 697
Здравейте, знаете ли, дали мога да се изляза в болничен 1. месец, след това пак да се върна на работа за 1. месец и после  вече в постоянен болничен преди термин????

# 698
Кики, както казах, абсолютно същата ситуация беше при мен, явно е нещо системно, докато тече обработката. Просто изчакай още малко и ако е все така след плащането, можеш да се обърнеш към НОИ.

# 699
Здравейте, знаете ли, дали мога да се изляза в болничен 1. месец, след това пак да се върна на работа за 1. месец и после  вече в постоянен болничен преди термин????
Ако здравословното ви състояние е добро, можв. Да си работите, ако не позволява може да сте в болничен.

# 700
Кики_кики, при мен изглежда по същия начин, но очаквам плащане утре, понеже счетоводителката е объркала номера на болничния от болницата и нямах плащане за февруари.
  И да ви питам, излязох в болничен от фирмата на мъжа ми, но нещата не се получават и искаме да спрем дейност. Счетоводителката е казала, че може да се спре дейност на фирмата, но да си остана назначена и да се плащат само моите осигуровки, докато съм майчинство. Няма да се налага да плащаме и неговите осигуровки. Това така ли?

# 701
Ако здравословното ви състояние е добро, можв. Да си работите, ако не позволява може да сте в болничен.
Не си зададох въпроса ясно, за което съжалявам.
Интересува ме, дали ще се отрази зле на майчинството, чисто финансово такова прекъсване на болничен, ходене на работа и т.н.

# 702
Няма как да гадаем. Вие си знаете дохода. Ако е един и същ всеки месец, не няма да ви навреди

# 703
Здравейте, 45 дневния болничен ми започна от 09.02 и е до 26.03.В края на Февруари ми изплатиха частта за 02 месец, след това как се процедира за остатъка за март и т.н. от болничните до 135 ден.За март да очаквам чак Април ли???Благодаря

# 704
  • София-Младост
Точно така.

Общи условия

Активация на акаунт