Майчинството счетоводно-79

• 54 979
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
На 28.02 ми изтича болничния до 135 дни. Следва да попълня декларация за дните до 410. Свалих си приложение номер 2. Ще го кача тук, ако може да кажете дали е това.
И още един въпрос освен основните данни - Имена и ЕГН та на бебе, мама и татко, банковата сметка, трябва ли да заградя първо римско или всички точки под  него от 1до 11?
Предварително благодаря 😇

Скрит текст:

Ето ги формулярите в сайта на НОИ: http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

Приложение 2 се попълва, с данните на майката и детето. Нищо не се закръгля. Ако има промяна в банковата сметка се декларира и тя, ако няма - не е нужно.

# 571
Днес има преводи за февруари. Проверете си сметките. Ако работодателят е подал във февруари болничните и всичко е наред, днес трябва да имате получени пари.
Също така може да ви пише, че се обработват, но винаги има и посочена дата на ведомост, ако са включени по графика за изплащане. Всеки с ПИК код може да ги вижда всички тези дати-подаване, обработване, изплащане, и платени

# 572
Няма пари Sad проверих

# 573
  • София
Lady Brinne благодаря!
Точно от там съм го изтеглила, само исках да знам за попълването, благодаря!

# 574
Здравейте, имам болничен за първи път Общо заболяване, но си мисля, че са ми изплатили по малко, та да питам.
От 13.02 до 27.02, брой дни - 7? Не трябва ли да са 11 работни и защо имам разминаване? Предварително благодаря.

# 575
Зизу с какво работно време сте? Да не сте на някакъв график - 2/2, 3/1 или нещо такова. Иначе работните дни са 11, но това ако сте на 8 часов работен ден при 5-дневна работна седмица.

# 576
Здравейте, имам болничен за първи път Общо заболяване, но си мисля, че са ми изплатили по малко, та да питам.
От 13.02 до 27.02, брой дни - 7? Не трябва ли да са 11 работни и защо имам разминаване? Предварително благодаря.

След като писах и си погледнах датите, установих защо. Извинете ме, че прибързах! Disappointed
Първите 3 дни са за сметка на работодателя, а на 27.02 се явих за продължение т.е. е до 26-ти.
Другия път ще пълни работни дни и ще ги засека.
Поздрави.

# 577
.

И при мен така.

# 578
В 10.25 имаше по сметките, които съвпадат с тези на НОИ. Вижте в края на раб.ден-след 16.30ч. След като мине и последните за деня трансфери. Или утре след 10.

# 579
Пари за болнични се изплащат всеки вторник. Пари за 410 дни след като ти изтекат болничните се превеждат до пето число на месеца следващ този за когото се отнасят.  
Dolca.callejo, ако не се лъжа си горе долу като мен бебче ми е на 5.5 месеца. Т.е парички ще има др. седмица на 5-ти. Ако имаш код към НОИ ще видиш на численето днес-утре предвид, че понеделник е почивен 😀
Даже проверих аз имам начисления вече.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 14:05 от janakrasi

# 580
Не съм съгласна с графика, написан от janakrasi.
Днес е четвъртък и има преводи. Дори и за февруарски болничен, и за 410 дни започващ във февруари /счетоводителя като ги е подал във февруари/.

# 581
  • В полите на Пирин планина
Вторник и четвъртък са преводите.

# 582
Графика  е написан не от мен а от НОИ

# 583
Вторник и четвъртък са преводите.
Да, така е.

# 584
Това е написано под всяка справка която се генерира. Прочетете
Забележка: 1. Удостоверенията съгласно приложения № 9 и 10 се представят в НОИ от осигурителите в срок до 10-о число на месеца, следващ месеца, през който осигуреното лице е представило документите за изплащане на обезщетението на осигурителя (с изключение на случаите, при които болничният лист се обжалва по съответния ред). 
Удостоверенията съгласно приложения № 9 и 11 се представят в НОИ от самоосигуряващите се лица в срок до 10-о число на месеца, следващ месеца, през който е издаден болничният лист, съответно до 10-о число на месеца, следващ месеца, от който се иска изплащане на обезщетението (с изключение на случаите, при които болничният лист се обжалва по съответния ред). Срокът за подаване на данните в ЕРБЛРО от органите на медицинската експертиза по електронен път е 7-дневен от издаването или анулирането на болничния лист.                 
2. От 1 юли 2016 г. паричните обезщетения за временна неработоспособност се изплащат на правоимащите лица в срок до 10 работни дни от представянето на данните от удостоверение, приложение № 9 от осигурителите относно правото на парично обезщетение и от постъпването на данните от издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза, по декларираните лични разплащателни или спестовни банкови сметки. Паричните обезщетения, извън тези по болничен лист, се изплащат на правоимащите лица в срок до 10 работни дни от представянето на данните от удостоверения, приложение № 10 от осигурителите и № 11 от самоосигуряващите се лица относно правото на парично обезщетение по декларираните лични разплащателни или спестовни банкови сметки. Паричните обезщетения за период, обхващащ повече от един календарен месец, се изплащат до 10 работни дни за първия месец от периода, за останалите календарни месеци – до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят, а за последния месец – до 5 работни дни след изтичане срока на обезщетението.

Общи условия

Активация на акаунт