Майчинството счетоводно-79

• 54 964
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Графика  е написан не от мен а от НОИ

По принцип на 5-ти ще има превод, ако продължението и е в март. А не че тогава ще и изплатят болничен. Зависи и кога е подаден. Ако болничният  е с начало февруари, счетоводителят може да го подаде и в март, и тогава дори и на 5-ти няма да има превод, щото ще си чака да се обрабити и някъде към средата на март ще и се плати за февруари.

# 586
😀 Ок за болничен. Не за обезщетение за едно говорим 😀
И да поправям се счетоводител да е подал.

# 587
Това е написано под всяка справка която се генерира. Прочетете
Забележка: 1. Удостоверенията съгласно приложения № 9 и 10 се представят в НОИ от осигурителите в срок до 10-о число на месеца, следващ месеца, през който осигуреното лице е представило документите за изплащане на обезщетението на осигурителя (с изключение на случаите, при които болничният лист се обжалва по съответния ред). 
Удостоверенията съгласно приложения № 9 и 11 се представят в НОИ от самоосигуряващите се лица в срок до 10-о число на месеца, следващ месеца, през който е издаден болничният лист, съответно до 10-о число на месеца, следващ месеца, от който се иска изплащане на обезщетението (с изключение на случаите, при които болничният лист се обжалва по съответния ред). Срокът за подаване на данните в ЕРБЛРО от органите на медицинската експертиза по електронен път е 7-дневен от издаването или анулирането на болничния лист.                 
2. От 1 юли 2016 г. паричните обезщетения за временна неработоспособност се изплащат на правоимащите лица в срок до 10 работни дни от представянето на данните от удостоверение, приложение № 9 от осигурителите относно правото на парично обезщетение и от постъпването на данните от издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза, по декларираните лични разплащателни или спестовни банкови сметки. Паричните обезщетения, извън тези по болничен лист, се изплащат на правоимащите лица в срок до 10 работни дни от представянето на данните от удостоверения, приложение № 10 от осигурителите и № 11 от самоосигуряващите се лица относно правото на парично обезщетение по декларираните лични разплащателни или спестовни банкови сметки. Паричните обезщетения за период, обхващащ повече от един календарен месец, се изплащат до 10 работни дни за първия месец от периода, за останалите календарни месеци – до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят, а за последния месец – до 5 работни дни след изтичане срока на обезщетението.

Както някой бе писал по-напред, тази тема се коментира през страница.
Чела съм подчертания текст, както и др. неща, много преди да пиша, че не съм съгласна с теб.  Както и преднуят пост обясних, защо не съм съгласна с теб.

# 588
Ок. Но не значи, че не съм права,  ако счетоводството е подало информация.  Да явно съм единичен случай щом при мен е така и си виждам парите в справката за изплащане за вторник.
Редактирам
Информацията и плащанията за които говоря касаят Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО.

# 589
По принцип обезщетение е и болничният = за временна неработоспособност и болничен за майчинство. Все са обезщетения по ДОО.
Сега проверих графика, да няма нови промени, но си върват както преди.
Най_вероятно при теб започва /Обезщетение за бременност- може би болничен за 45 дни, без значение в случая/в ден от февруари, счетоводителят го е подал във февруари и 10 дни обработка от подаването му съвпада с плащане в март. Счетоводителят има право до 10 март да го подаде.

# 590
При мен е Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО започващо декември. Позволих си да отговоря на въпроса тъй като сме горе долу с едни дати с питашия (по мои спомени все пак сме и в бебешките теми Hug). Иначе периода  на заявлението е еднакъв за всички месеци след като изтече последния болничен, а го виждам входирано това Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО еднократно в януари.
Благодаря и съм съгласна с всичко 😀

# 591
Явно аз не гледам където трябва,но не виждам графа дали е обработен или още не на този линк https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 592
  • София-Младост
Явно аз не гледам където трябва,но не виждам графа дали е обработен или още не на този линк https://benefits.nssi.bg/EGN/
Така и ние няма да видим...направи снимка

# 593
Така и ние няма да видим...направи снимка

Болничен съм до 4/03/19

# 594
  • София-Младост
Виждам болничен от януари до 06.03. Даже има направен превод за дните от януари на 14.02.. За остатъка от февруари и три дни от март според мен ще получиш другата седмица.

# 595
И аз да ака но болничния не от 1 месец което ми е странно  като имам от Януари от 24/01-30/01 и 31/01-05/03  според мен е платен 31 само на 14.02 а остатъка очаквах да е днес ,но уви.

# 596
При мен е Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО започващо декември. Позволих си да отговоря на въпроса тъй като сме горе долу с едни дати с питашия (по мои спомени все пак сме и в бебешките теми Hug). Иначе периода  на заявлението е еднакъв за всички месеци след като изтече последния болничен, а го виждам входирано това Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО еднократно в януари.
Благодаря и съм съгласна с всичко 😀
Т. Е има някакво несъответствие и трябва да отидеш на място да провериш.
ти чакаш за остатъка от раждането? А болничните равни ли ги?
В смисъл, ако имаш разминаване между термин/45 дневния и тоя от болницата и после който педиатъра ще издаде

# 597
  • София-Младост
И аз да ака но болничния не от 1 месец което ми е странно  като имам от Януари от 24/01-30/01 и 31/01-05/03  според мен е платен 31 само на 14.02 а остатъка очаквах да е днес ,но уви.
Изплаща се до 5-то или беше 10-то число, след като изтече периода.
По-назад някой беше качил инфо, подчертан и болдван текст.

# 598
Всичко е ОК при мен и получавам обезщетение. Мерси 😀 много няма проблем.

# 599
Ако статуса е обработва се ,това значи на следващата дата на изплащане  нали.

Общи условия

Активация на акаунт