Майчинството счетоводно-79

• 54 408
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Кога трябва да подам декларация за втората година майчинство, бебето е родено на 04.04.2018.

# 676
Колко време след като работодател подаде болничен ще се отрази на сайта на НОИ?

# 677
  • София-Младост
Кога трябва да подам декларация за втората година майчинство, бебето е родено на 04.04.2018.

Преди да изтекат 410 дни от началото на първия болничен преди раждане;)
Ориентирай се спрямо датата на термина.

# 678
При промяна в обстоятелствата(ще пускам детето на ясла) кога трябва да уведомя работодателя?В деня в който тръгне за първи път или още при записването?Благодаря ви

# 679
На някой забива ли му сайта на НОИ? Не мога да си проверя болничния...

# 680
Да днес забива от време на време

# 681
Колко време след като работодател подаде болничен ще се отрази на сайта на НОИ?

След като мен счетоводителката ме уверяваше, че го е пуснала преди 1.03- го видях чак на 6ти вечерта и то с дата 5.03. че е вкаран, т.е. си ме е послъгала... та, след като ми е бил вкаран на 5.03 и го видях на 6ти вечерта в сайта им - може би ден - два според мен максимум 2.. Simple Smile но от 6.03 до момента ми пише обработва се Simple Smile

# 682
  • София-Младост
Дефакто днес е последният ден, защото десети е неделя.

# 683
Здравейте!
Търсих подобен на моя казус,но не намерих..
Та искам да питам някой татко,който е ползвал неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8г възраст дали майката трябва да е на работа към този момент?Като подава декларацията таткото ,майката попълва ли нещо?
Дано ми разбрахте въпроса🙄

# 684
  • Пловдив
Здравейте!
Търсих подобен на моя казус,но не намерих..
Та искам да питам някой татко,който е ползвал неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8г възраст дали майката трябва да е на работа към този момент?Като подава декларацията таткото ,майката попълва ли нещо?
Дано ми разбрахте въпроса🙄

Таткото има 6 м неплатен за гл на дете.Той си ги ползва и няма значение какво прави майката в този момент

# 685
Благодаря за бързия отговор. Не знам защо се подлъгах че,че трябва да съм на договор,за да му раЗпишат отпуската.

# 686
Здравейте ! На трудов договор съм от 1 декември, а края на август ми е термин. Исках да попитам, дали ще получавам майчинство, когато направя стаж 12 месеца тоест от третия месец на бебето ?

# 687
# 688
  • В полите на Пирин планина
Имам 12г. 10 месеца общ стаж, от който 12 г. 6 м. е по специалноста. Имам още два месеца по специалността, но при друг работодател, които тук ми ги слагат към общия, имам и два месеца съвсем в друга сфера. Просто искам тези два месеца да си отидат към тези по специалността, а не да са към общия, защото мисля, че така губя.

Всеки работодател трябва да има разработен вътрешен норматив, в който да се описва кои групи от НКПД се признават за съответната длъжност. Стаж "по специалността" е много общо понятие.

# 689
  • Варна
Здравейте! Моля помогнете, защото времево ме притискат и ме объркват от институциите. До 7 март вкл. бях 180 непрекъснат болничен. От 10 излизам официално според термина 45 дневен преди раждане. Когато се консултирай с ТРЗ в работата казсха, че може да си взема 8 март(петък) платен отпуск, а понеже винаги сум работила от понеделник до петък, 9 март събота е неработен ден за мен уж нямало проблем. Сега пък друга там питала в НОИ и казали по-добре да ми преместили термина и от 8 март да съм била в 45 дневен, било уж финансово по-добре за мен, но кой какво разбрал накрая не е ясно. Кажете как законово всичко да ми е наред. Благодаря много на отзовалите се. Акушерката ми твърди да съм си пускала 8 и 9 платен.

Общи условия

Активация на акаунт