Майчинството счетоводно-79

• 54 867
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София-Младост
Благодаря и аз за експресните отговори!!! Тъкмо отидох в НОИ и получих смс че са пристигнали парите.поне се разходих Simple Smile
Ха, а на датата на ведомостта пише 01.03.? Или 14.03....ако е второт щях да ти кажа, че ще ги получиш следобяд, да не излизаш в това време;)

# 721
  • Велико Търново
Да, супер странно, 01.03 пише за дата на ведомост. Дори не влязох в НОИ, а само търсих 10 Мин къде да паркирам. Като видях съобщението и се разубедих да питам служителите каквото и да е. Проверих си и сметката о наистина си ата Х е постъпила... Ретрограден Меркурий сигурно ще да е хахаха Simple Smile наистина странно забавяне и странен момент в които ситуацията се разреши.

# 722
Датата на ведомостта показва кога са пуснати парите ли? Извинявам се за глупавият въпрос, но при мен пише вчерашна дата и на статус "изплатен",а днес проверявах и няма превод

# 723
Датата на ведомостта показва кога са пуснати парите ли? Извинявам се за глупавият въпрос, но при мен пише вчерашна дата и на статус "изплатен",а днес проверявах и няма превод
Зависи в коя банка ви е сметката.Ако е същатата банка, се получават веднага.Примерно в 9 ч.правят нареждането, в 10,15 ги виждаш. Ако е в др. банка или следобед или на другата сутрин, зависи в колко ще ги преведат.
Дата на ведомост /обработена/винаги е 1 ден преди дата изплащане-на статус изплатен виждаш реалната дата на нареждането.

# 724
Ясно, благодаря за бързия отговор

# 725
Благодаря много за бързия отговор Simple Smile А имате ли представа каква сума се взима за тези месеци докато съм в болничен за общо заболяване?

Тъй като в момента се осигурявам над максималния праг, не знам по-време на болничен как стои въпроса, след като работодателя не плаща осигуровки.
Как се осигурявате НАД максималния праг?

# 726
В двете справки датата на ведомост се разминава с 1 ден. В списъка с болнични листове е датата на обработка, в справката с изплатени обезщетения (където избирате за коя година да се покажат записи) е датата на превод на парите (съвпада с някоя от датите в календара за изплащане на обезщетения за съответния месец).

# 727
Надежда, при мен пишеше същото, на ДСК съм и смс за получена сума получих днес след 13ч, всеки вторник и четвъртък се правят плащания от НОИ.. но още от предния ден пише-изплатен,защото си пускат ведомостите.. Blush

# 728
Здравейте! И друг път съм писала, имам неподадени болнични, които възпрепиятстват изплащането на майчинството ми. След стотици уговорки и обещания да бъдат пуснати няма никаква промяна и утре отново ще ходя в НОИ ,този път ще пусна жалба ако пак няма развитие.Та въпросът ми е след подадена жалба колко време имат от НОИ да реагират и след това предполагам връзката ми с работодател ще е мираж. Какъв е полезния ми ход при нужда от удостоверение за доходи примерно и невъзможност за свързване с тях? Пак жалба Rolling Eyes ? Той въпроса ми не е много счетоводен, съжалявам за което.

# 729
  • В полите на Пирин планина
Специално за неиздадена бележка за доходи не виждам на кой ще се жалиш ...

Много неприятна ситуация.

# 730
Специално за неиздадена бележка за доходи не виждам на кой ще се жалиш ..

Притеснява ме,че няма да ми я издадат и няма да мога да подам документи за детските, но както дойде...

# 731
Специално за неиздадена бележка за доходи не виждам на кой ще се жалиш ...

Вероятно на Инспекция по труда.

# 732
Здравейте, един въпрос. От петия месец на бременността ми се наложи да изляза болничен, като първо използвах няколко дни в отпуск.
Тъкмо получих фиш за м. Февруари, първият в който нямам отработени дни. Осигуровките ми са само върху сумата от отпуската + първите 3 дни болничен от работодател. Значи ли това, че от следващия месец, когато ще са само от НОИ осигуровките ще се смятат на МРЗ?
Във фирмата съм от години и досега винаги са ме осигурявали на пълната ми заплата (фиксирана, а не плаваща). Така ли трябва да бъде? Трябва ли да ходя аз да си внасям осигуровките за следващите два месеца?

# 733
  • София-Младост

Nansss
За дните в болничен с обезщетение от НОИ не се дължат осигурителни вноски, а само здравни такива.
Периодът се признава за осигурителен и трудов стаж, въпреки това.

# 734

Nansss
За дните в болничен с обезщетение от НОИ не се дължат осигурителни вноски, а само здравни такива.
Периодът се признава за осигурителен и трудов стаж, въпреки това.

Здравните ми осигуровки са върху същата намалена сума, притеснява ме как ще се отрази това на майчинството, защото разликата е много голяма, а калкулатора на сайта на НОИ не ми дава да въведа различни данни за оставащите месеци (подадените за Февруари и МРЗ за Март и Април).
Освен това за времето в болничен не трябваше ли да има здравни осигуровки и върху сумата, която се получава от НОИ? Тях кой трябва да ги внесе - работодателя, аз, НОИ?
Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но икономиката и счетоводството са много далече от мен.

Общи условия

Активация на акаунт