Клиника Адела Фертилити - Тема 6

• 64 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Миленка, повярвай ми, не знам дали има друг, който да те разбере по-добре от мен. Започнах на 36, октомври правя 40. Ежемесечно съм по клиники, нямам месец спокойствие. Годините вървят, не ставам по-млада и яйцеклетките ми по-хубави. И всеки месец се случва нещо, което ме връща на дъното. Все се питам, толкова ли съм зле, та и с инвитро не могат да се справят докторите с мен. Гледам по телевизиите различни истории, някои продължили по над 10 години и се питам, как успяват тези хора накрая… А имам яйцеклетки, не е като да нямам. Дори по 2 вадя на естествен цикъл без грам стимулация. Обаче хормоналният ми баланс ли, нещо друго ли, пречат ембрионите да са качествени и да се развият до бластоцист. До 3-ти ден са бомба, и после забавят. Слаба съм, не пия, не пуша, пия витамини от 100 години, не се храня нездравословно ако изключим, че съм фен на тестените изделия, но пък не прекалявам толкова много. Не знам вече какво да променя.
И така, месец след месец надежди и очаквания. И лошото е, че вече се чувствам на предела на силите си и ходя с нежелание и по прегледи.

А защо изведнъж е решил биопсия и надраскване? Нали този месеца ако хормоните бяха Ок сте щели направо ЗЕТ да правите?  newsm78

Сънче, бягай да нахраниш момата. Тя е най-важна сега.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 09:48 от Боби ;)

# 601
Не знам Боби защо е това надраскване и биопсия и какво общо имат с прогестерона.Ако ги нямаше тези три замразени ембриончета досега да съм развяла бялото знаме.Но от всички пункции и изкарани яйцеклетки ,това са ми най-хубавите ембриончета и ми ежал да ги унищожим.Явно борбата ще е дълга и жестока ,но дано поне си заслужава.

# 602
Здравейте, момичета! Имам две запушени тръби, едната с хидросалпингс -установиха ми го с цветна снимка. Препоръчаха ми лапароскопия за отстраняване. Сега прочетох за този метод трансвагинална лапароскопия и не съм наясно дали може да се премахнат тръби по този начин или е само за леки оперативни корекции. Моля , ако някой е минал по този път да ми даде повече информация за операцията  и кой лекар да избера. Благодаря Ви!

# 603
С ТВЛ не може да се отстраняват тръби, трябва стандартна лапароскопия.

# 604
Аз имах висок прогестерон миналия месец, вследствие на задържан фол., в първите чисти дни от цикъла. Проследявахме го и от 16мм на 3 ден, стана 32мм на 21. През тези дни слагах утрогестан, с идеята да се спука, но не стана работата. Имах и множество други малки.Докторът каза, че съм в гранично състояние между репродуктивна възраст и предменупауза, понеже яйчниците бързо правят фол-ли, но не когато трябва и хормоните/Лх/не достигат стойности, че фол. да узряват и да се пукат. Така се превръщат в кисти и прогестеронът остава висок. От 21 ден на миналия ми цикъл ми изписа "Декапептил" 0,1по 1 дневно. Все още ги слагам, та до следващия преглед на 10 ден от новия цик. При Баев съм.

# 605
Изследвала ли си си скоро Вит Д и Вит Б12?

Понякога дори и да са в нормата, т. е. в референтните стойности на лабораторията, не са в препоръчителните за бременеене. Но подозирам, че не вскеи лекар обръща внимание на това... или въобще е проучвал толкова изоснова темата.

Миленка, повярвай ми, не знам дали има друг, който да те разбере по-добре от мен. Започнах на 36, октомври правя 40. Ежемесечно съм по клиники, нямам месец спокойствие. Годините вървят, не ставам по-млада и яйцеклетките ми по-хубави. И всеки месец се случва нещо, което ме връща на дъното. Все се питам, толкова ли съм зле, та и с инвитро не могат да се справят докторите с мен. Гледам по телевизиите различни истории, някои продължили по над 10 години и се питам, как успяват тези хора накрая… А имам яйцеклетки, не е като да нямам. Дори по 2 вадя на естествен цикъл без грам стимулация. Обаче хормоналният ми баланс ли, нещо друго ли, пречат ембрионите да са качествени и да се развият до бластоцист. До 3-ти ден са бомба, и после забавят. Слаба съм, не пия, не пуша, пия витамини от 100 години, не се храня нездравословно ако изключим, че съм фен на тестените изделия, но пък не прекалявам толкова много. Не знам вече какво да променя.
И така, месец след месец надежди и очаквания. И лошото е, че вече се чувствам на предела на силите си и ходя с нежелание и по прегледи.

А защо изведнъж е решил биопсия и надраскване? Нали този месеца ако хормоните бяха Ок сте щели направо ЗЕТ да правите?  newsm78

Сънче, бягай да нахраниш момата. Тя е най-важна сега.  Heart Eyes

# 606
Здравейте, мили дами,

Искам да Ви попитам премахвали ли сте полип при Д-Р АЛЕКСАНДЪР КАЛЧЕВ, правя опити за забременяване, но ми го откриха и съм доста притеснена.

# 607
Здравей, премахвала съм 2 полипа при д-р Калчев чрез хистероскопия. Няма причина да се притесняваш, но и аз бях много изплашена тогава. Манипулацията е супер лека. Провежда се под пълна, но краткотрайна упойка. Всичко приключва за 20-тина минути, събуждаш се в леглото и бързо се съвземаш. Изписват те по обяд, дават ти запис от манипулацията, само трябва да си занесеш флашка. 10 дни преди цикъла, в който ще я правите трябва да пуснеш някои рутинни изследвания – акушерките ще ти кажат какви са /микробиология, серология, хламидии/. Мисля, че сега дават противозачатъчни, за да таймират по някакъв начин, при мен си беше на чист цикъл без прием на каквото и да било, на 11-ти ден от цикъла. Само не мога да ти кажа после имах ли кървене и колко дълго е продължило, че хистерото беше преди 2 години.
Д-р Калчев има много лека ръка, признавам му го. 3-ма лекари са ми правили пункции примерно и единствено при него не съм имала дори минимално усещане след това, че нещо ми е правено.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 11:01 от Боби ;)

# 608
  • София
Милена, аз съм на 44, имах естествена бременност на 41, инвитро почнах на 42, имам яйцеклетки бол, но на нашите години просто нещата стават трудно. Яйцеклетките стареят с годините и все по-често дават грешки при деленето. Имам 4 трансфера на 4 перфектни ембриона, след тях вече решихме да правим ПИД.

Относно бързането - аз за 6м избягах от Калчев в Надежда, уж да не бавим нещата, но само загубих време и пари. На ЕЦ не можаха да ме проследят нито веднъж като хората, на стимулиран опит също - хвърлихме 8 от 9 яйцеклетки в коша. Пратиха ме на опашката за дЯ.
4 месеца по-късно при Калчев извадихме 5я, станаха 3 перфектни ембриона, чакам резултат от ПИД.

Така че запаси се с търпение Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 14:16 от delisardeli

# 609
Изследвала ли си си скоро Вит Д и Вит Б12?
Понякога дори и да са в нормата, т. е. в референтните стойности на лабораторията, не са в препоръчителните за бременеене.
Последно май ги пусках ноември-декември. Не са ми от най-високите стойностите, но не са и ниски. Едва ли е от това. Напоследък спрях всички добавки, че вече ми се гади от всичко. Ще пробнам някакви естествени неща сега, стига химии.
Дели, още ли не е излязъл резултатът от ПИД? Сигурно са чакали да съберат необходимата бройка ембриони и затова се бавят. Хайде, дано и 3-те са шампиони. Flowers Four Leaf Clover

# 610
Момичета,къде правят ПИД на Аделските ембриони?В Репрото ли?

# 611
Да, там доколкото знам. Бяхме го обсъждали с док по едно време. Казваше, че чакат да съберат необходимата бройка.

# 612
Момичета,къде правят ПИД на Аделските ембриони?В Репрото ли?
Да, в "Репробиомед" и струва 750 лв. на ембрион. Калчев на мен ми казваше, че техния компютър/машина бил много скъп и добър, затова и цената е такава.

# 613
  • София
Момичета, има ли някой от Монтана? Ако има може ли да ми кажете, къде мога да отида да ми бият мускулна инжекция, условието да е в 20:00 часа.

# 614
Не съм от Монтана ,но по принцип можете в Бърза помощ да отидете да ви я бият.

Общи условия

Активация на акаунт