Галено име на името Ной/Ноа

• 14 563
  • 145
  •   1
Отговори
# 60
Не причинявай това име на детето...
Кръсти го Никола, и му казвайте на галено като искаш Ноа....

# 61
  • на последния етаж
Ной/Ноа, на галено Но.  ooooh!

# 62
  • София
Има едни типично шопски имена - Нено, Нано, Ненчо, Нончо и т.н.

# 63
  • Mediterraneo
Ох, Ной, не мога... Как ви хрумват подобни имена?!

# 64
  • в кукувиче гнездо
Ох, Ной, не мога... Как ви хрумват подобни имена?!
Eми, не ги разбираш тия работи... Ой, какво направи Ной???  hahaha

# 65
  • На топло в неговото сърце.
Аз имам приятели,чието дете е Ноа,а на галено му казваме Нуно!Много ми харесва и така му отива!Дори като го питаш как се казва и той:Нуно!

# 66
На мен ми е странен фактът пък, че  такива галени имена някои персони си ги влачат до живот. Чочо Попйорданов /светла му памет/ и Ути Бъчваров носят едно прекрасно и българско  и международно име - Петър. Някой да  е чул някога да бъдат представяни с името си?! Може ли мъж на сериозна възраст, доволно стабилно тегло и някакви претенции за интелигентност, да се представя все още като Ути?!  Не разбирам. Тясна ми е шапчицата май за такива понятия.../къде са тия пусти икони бе, не мога да се ориентирам хич, потвърждавам май личните си дефицити/

# 67
За мен това са прякори, не галени имена и не ми звучат инфантилно или обидно. Станали са известни с тях, трудно е да ги изкоренят.

За галено на Петър приемам Пепи, Петърчо и подобно.

# 68
За мен това са прякори, не галени имена и не ми звучат инфантилно или обидно. Станали са известни с тях, трудно е да ги изкоренят.

За галено на Петър приемам Пепи, Петърчо и подобно.

И като как пък Чочо и Ути да не звучат инфантилно?! 
Под прякор разбирам нещо от сорта - Митко Пайнера, Вальо Топлото, Ицо Камата, Николай Колев -Босия, Иван Грозни, Василий Българоубиец.
На голям мъж като ми се залензят - Пупи, Мупи, Писи и тн...ами смешно ми е и необяснимо. Просто за мен по-горе цитираните са станали известни с галените си имена.

# 69
Казала съм, че за мен не звучат инфантилно!
Всеки си има различна гледна точка. Аз не приемам Чочо за галено име на Петър.

Не виждам в случая въпросните хора и прозвищата им и твоето мнение за тях какво общо имат с темата.

# 70
  • София
Ной не ми харесва.
Ноа ми харесва, но не за български гражданин.
Никола много ми харесва. Започва с Н, може галено да му казвате Ноа.
Лека бременност и раждане.

# 71
  • София
Защо по ягодите е нужно да има галено име? Не го разбирам и няма да го разбера, майка ми едно време затваряше телефона и казваше че тук не живее такъв човек ако някой използваше съкратен вариант на имената ни. Като кръстих сина ми Калоян, нон стоп ме питаха как му казваме, ами Калоян, как да му казваме... В градината едната госпожа го е прекръстила на Коко, научих го да и казва че не се казва Коко, а Калоян.

# 72
И аз не смятам, че всяко име трябва да има и галено.Аз съм с кратко и никога не ми е пречело, че не може да се съкрати на нещо или да се умали на -ка .😂😂
Ной не мога да си го представя за съвременен човек.Не ми звучи добре.
Ноа става и за пръв път го чух от един американски сериал и в момента е много популярно там.
Не мисля, че има нужда от галено,като се роди ще ви дойде някакво гальовно обръщение,което само вие ще си ползвате.
Как ще се обръщат вече другите към него...Може и Нойчо да има,но зависи и той как ще се представя като порасне.
Колкото до това как ще се превърне в бащино-Ноев/Ноева според мен звучи нормално.
Лека бременност!😀

# 73
Благодаря.
Аз също не държа да има галено име, по-скоро ме интересуваше първосигнално какво би хрумнало на хората, като чуят подобно име.
Както споменах по-напред името на другото ми дете е достатъчно хубаво и така, но определен човек му измисля такива небивали обръщения завършващи на -ка, -че, -чице и други подобни и упорито отказва да престане.
Е, вярвайте ми вбесявам се страшно много.
За това сега търся име, което не позволява подобни глупости...но май няма да намеря.

# 74
  • София
Просто го давай по-чил, не се вбесявай. Като искат да измислят обръщения, ги оставяш.

Аз толкова рядко си чувам името, че когато някой се обърне с него, чак се сепвам. Винаги съм силвестър, гонзо, маф, бубе, на фамилия, плюс постоянното мамосване на детето, а личното ми име е само за документи и по учреждения.

Общи условия

Активация на акаунт