Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 658
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Така като чета май на всички ни се случват неща, различни от обичайните. Онзи ден говорих с колежката (тя е психолог, там където работя) и според нея тези симптоми (вируси, херпеси, запушени носове, болно гърло и т.н.) са напълно нормална реакция на организма, който се нагаждал към "чуждото" тяло. Като прибавим и отслабената имунна система и сезона, в който сме, май ще се окажат съвсем нормални преживявания.
Относно сърцебиенето, при мен се появи още в началото и питах АГ и ме успокои, че също е нормално, заради увеличения поток на кръвта. Все пак има втори човек в нас Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз, обаче, започвам да забелязвам и доооста разсеяност и дори неадекватност на моменти в себе си. Надявам се също да се дължи на хормоните. В дилема съм сега дали да продължавам да шофирам, че там неадекватността става опасна.

# 376
  • София
Аз на това му викам бременната тъпота. Като бавноразвиваща съм на моменти, забравям, действам неадекватно и не мога да взимам бързи и адекватни решения. Споко, след бременността се оправяш хаха, поне след първата ми мина, да видим сега:)

# 377
Така като чета май на всички ни се случват неща, различни от обичайните. Онзи ден говорих с колежката (тя е психолог, там където работя) и според нея тези симптоми (вируси, херпеси, запушени носове, болно гърло и т.н.) са напълно нормална реакция на организма, който се нагаждал към "чуждото" тяло. Като прибавим и отслабената имунна система и сезона, в който сме, май ще се окажат съвсем нормални преживявания.
Относно сърцебиенето, при мен се появи още в началото и питах АГ и ме успокои, че също е нормално, заради увеличения поток на кръвта. Все пак има втори човек в нас Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз, обаче, започвам да забелязвам и доооста разсеяност и дори неадекватност на моменти в себе си. Надявам се също да се дължи на хормоните. В дилема съм сега дали да продължавам да шофирам, че там неадекватността става опасна.

Аз също съм психолог и не разбирам какво ще рече “нагаждане” към чуждото тяло.. бременността е естествено явление, не разбирам как плодът може да бъде разглеждан като “чужд” и на базата на каква теория. В следствие на промените, които се случват по време на бременност, това може да даде рефлекс върху психоемоционалното състояние попринцип. Ама това с херпесите не го разбрах, защото едно го имат, а други го нямат. Ако от нищото отимаш херпес, според мен трябва да тичаш към лекаря, а не да се успокояваш, че е заради промените в тялото ти..

# 378
  • WonderLand
Аз и от двамата лекари при които ходя съм чувала, че имунитета на бременната жена намалява за да може тялото да не отхвърли бебето, тъй като го разчита като чуждо тяло. Това не знам какво общо има със психологията.

# 379
Чуждо тяло си е. Това, че телата ни са пригодени и създадени, за да го износят, не го прави естествена част от нас. И според мен е нормално имунитета да пада и това да се отразява по различен начин на различните жени, все пак всеки организъм е индивидуален. В крайна сметка организма ни вече не работи само за нас, ами задоволява и нуждите на бебето, а предвид цялостното развитие, през което преминава от началото до края, едва ли са малки.

# 380
Е аз не съм психолог, логопед съм Wink А колежката ми по-скоро имаше предвид, че в нас расте друг човек и организма на всяка бременна се настройва по различен начин към промените.
ПП. Разбира се, че ако се появи някакво неразположение трябва да се консултираме с лекар.

# 381
Емка, казва се чуждо тяло, тъй като бебето е комбинация от хромозоми на двамата родители и затова е чужд организъм за майката. При трансплантация на органи имунната система се подтиска с лекарства, а при бременност природата го е измислила с намаляване на имунитета естествено.
А за херпеса - ако го имаш, си е за винаги. Проявява се при отслабена имунна система и/или стрес. Затова едни го имат, а други - не.

# 382
  • Plovdiv, Bulgaria
Ох, почнаха ме и киселините. Бях забравила за всички екстри, сега очаквам и крампите в краката и ще съм пълна отличничка Joy
Шегата на страна, мислих че ще се появят по-късно (миналия път към 7 месец) но не.. Спомням си с първата бременност ми бяха дали от ФМ мостра на Нео бианацид против киселини и като ми се наложи ми помогна, но не и в тежките случаи. Утре ще го взема пак, но сега направо ще пукна някой с идея какво да пия? Нямам газирана вода, знам, че помага, има само Спрайт..

# 383
Дай боже на всяка майка една нормалнопротичаща бременност без неразположения и едно здраво и сладко бебче накрая! Wink
Това за имунитета е субективно. Според мен нещата са по—скоро индивидуални при всеки организъм. Ако поначало майката е с кекав имунитет, сигурно ще продължи да е кекава и докато е бременна. Ако е със силна имунната система, не би трябвало да има проблеми. По—скоро бременните ги броят за слабоимунитетни, защото попадат в рисковата група на хората, които не могат да бъдат третирани със всякакви видове лекарства, ако им се наложи. Не че непременно са кекави всички бременни.. Да се сравнява бременност с присаждане на орган ми звучи малко странно. Simple Smile А това със стремежа за отхвърляне е по—скоро ако има някаква аномалия в плода.. Естествен природен механизъм. Иначе ще излезе, че бременността е неадекватно и едва ли не патологично нещо. Според мен си е супер естествен етап във живота на всяка жена. Но че едва ли не през цялото време организмът се опитва да отхвърли плода.. звучи абсурдно дори за медицинска теория. Ако това се случва, то значи, че не функционира както трябва и не може да износи плода. А от гледна точка на психологическата нагласа не е добре да подхранваме такива идеи.. не биха ни помогнали да се почувстваме силни, а биха повлияли негативно. Но всеки има право да е поддръжник на каквито теории пожелае, щом му харесва..

# 384
И мен ме започнаха киселините по-рано този път. Помня, че предния път ми изписаха пробитор всяка сутрин по 1 и направо бях забравила за киселините. Сега ще питам дали пак мога да го ползвам. За сега се търпят, особено ако хапвам по малко но често а не само обед и вечер нормално, но скоро май ще се наложи да си взема.

# 385
Относно имунинета- аз съм бременна след инвитро и до към 3ти месец взимах преднизолон, за подтискане на имунитета, за да не изхвърли тялото ембриона...
Но не съм имала нито херпеси, нитп нищо, въпреки че няма как да съм била със силен имунитет.

# 386
  • София
Ако никога не си имала херпес, нормално е да нямаш и сега. Аз през живота си такова чудо не съм имала, и по време на бременността съответно също нямам. Или го носиш или не. Аз и майка ми никога не сме имали, баща ми и сестра ми редовно.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 14:49 от ditmade

# 387
  • София
Вчера мина моята ФМ. Бебчо се криеше много и чак след като ме пратиха да ям сладко им се показа. Иначе ръцете пред лицето и не ги маха от там. Grinning Очаквах нещо по-различно, но не ми се видя.. Освен по-различния вид снимка, друга разлика не намерих.

# 388
Ако никога не сисъм имала херпес, нормално е да нямаш и сега. Аз през живота си такова чудо не съм имала, и по време на бременността съответно също нямам. Или го носиш или не. Аз и майка ми никога не сме имали, баща ми и сестра ми редовно.
Често имам, но не това исках да кажа, а че дори и няма индикации, имунитетът си е понижен, поне в началото на бременността.

# 389
Да, имунитета се понижава при бременност и при всеки се проявява различно, зависи към какво си предразположен. Затова е важно да се пазим, доколкото е възможно Wink

Общи условия

Активация на акаунт