Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 610
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
И аз си спя по корем. Това ми е любимата поза. И аз съм чувала, че не трябва, но аз все още нямам кой знае колко голям корем и не усещам натиск или дискомфорт, когато легна така. Странното е, че преди да забременея, по гръб не можех да спя, а сега така се будя всяка сутрин.
Някоя от вас беше написала, че не трябва, защо? По корем, ясно, но по гръб, защо? 🤔
Относно усещането на бебочето, аз го усещам още от 16-17 г.с, сега съм 20+3 и все по-често го усещам. Когато кученцето започне да лае явно не го дразни, но започне ли да писка с играчките си, отвътре започва един бунт... 😁
Онзи ден ми беше легнал на корема и спеше, а бебо не знам дали го усещаше, но го риташе здраво 😁

# 511
  • София
И на мен не ми тежи. В шести месец съм +3 но още си нося дрехите и спя по корем, нямам проблем.
Как така спиш по корем?? Аз само първите 2-3 месеца си позволявах съвсем леко да съм завъртяна с корем към леглото. Сега ме е страх, а и ме предупредиха да не го правя.
Не ми е доскомфортно, корема ми не е голям и не ми пречи. С предната бременност спрях да лежа покорем към 7 месец, предполагам и сега ще е така.

# 512
  • Sofia
аз бях чела някъде, че може да се разбуди и активизира бебето с фенершето на телефона Simple Smile Аз го пробвам и при мен работи Simple Smile Пускате го и го движите бавно по корема и започва да шава Simple Smile Реагират и на светлината освен на звуци, поне моето го усещам повече като пусна фенерче, отколкото като пусна музика.

# 513
  • София
Здравейте,
И аз си спя по корем. Това ми е любимата поза. И аз съм чувала, че не трябва, но аз все още нямам кой знае колко голям корем и не усещам натиск или дискомфорт, когато легна така. Странното е, че преди да забременея, по гръб не можех да спя, а сега така се будя всяка сутрин.
Някоя от вас беше написала, че не трябва, защо? По корем, ясно, но по гръб, защо? 🤔
Относно усещането на бебочето, аз го усещам още от 16-17 г.с, сега съм 20+3 и все по-често го усещам. Когато кученцето започне да лае явно не го дразни, но започне ли да писка с играчките си, отвътре започва един бунт... 😁
Онзи ден ми беше легнал на корема и спеше, а бебо не знам дали го усещаше, но го риташе здраво 😁
По гръб не трябва да се спи в последния триместър, защото бебето притиска вена кава и намалява притока на кръв, съответно кислород към плода.

# 514
Здравейте, от доста време не съм писала, но тъй като видях, че коментирате усещането на бебчетата си - аз моето го усещам още от 17 седмица, въпреки че ми е първа бременност 🤷🏻♀ В началото беше едно леко гъделичкане на 2-3 дни, но сега в 21+5 всеки ден усещам как буйно си шава 😁

# 515
  • София
Много са индивидуални нещата. Аз го усещам от 14 седмица (втора бременност), но не съм качила много кила. Приятелка сега е в 21 седмица и още не е сигурна, че усеща нещо. Тя е с първа бременност + много килограми. За това казват, че след 26 -та вече трябва да се обръща внимание на движенията, предполага се, че до тогава всички трябва да са усетили.

# 516
Аз го усещам от 17 седмица и сега си раздава шутове. Като бях на ФЕ си показа цялата маймунщина хах , доктора вика аз такова чудо не съм виждал Grinning . Ама и мен някой да ме събуди с ръчкане и аз ще се разритам

# 517
Аз усещам бебка от 15/16 седмица някъде (втора бременност ми е). С първата го усетих може би след 20-та.
За спането по гръб съм чела, че бебето притиска нашите кръвоносни съдове. Не било опасно, на мен ми изтръпват ръцете, като се събудя и съм спала по гръб.

# 518
И аз започнах да го усещам много слабо към началото на 18та седмица. Отначало беше като пърхане или леко къркорене, но от края на 19седм. вече са си ясни ритничета/ побутване. Първа бременност ми е, с предна плацента.Иначе да се отчета и аз- преди малко се върнах от ФМ, на бебка всичко и е наред, към 450 грама е, потвърдиха ми вече със сиг. че е момиченце, даже ще е чипоноска (според лекарката) 😄. Записах си час и за ФЕ, тъй като ми е включена в пакета и сега остава и с мойта лекарка да се разберем кога да отида другия месец на преглед.

# 519
Вчера мина втората ми ФМ. Всичко е наред с беборанка, и вече трети доктор потвърждава момиченце.

# 520
Аз моето бебе го усещам вече от около две седмици. Сега съм 18-19 г.с. и вече всеки ден го усещам, особено, когато се храня започва да рита много.
Малко ъпдейт за моя случай.. бях писала, че в понеделник ми казаха, че имам скъсяване на шийката и ме бяха сложили да лежа. Днес ходих на второ мнение и се оказа, че нямам скъсяване и шийката си е съвсем наред. Не знам какво се е объркало при първия преглед. Та сега пак мога да се движа, което е много добре, защото вече много ме болеше кръста и гърба.

# 521
На мен ми е второ бебе и го усещам активно и отличително от около 16 г.с., но плацентата ми е задна и не пречи. Днес влизам в 21 г.с. и от около десетина дни видимо се мърда, вижда се на корема ми като ме подбутва Simple Smile мъжът ми е доволен, че го вижда и усеща и не съм само аз Simple Smile баткото също Simple Smile

# 522
Аз го усещам от 17 седмица и сега си раздава шутове. Като бях на ФЕ си показа цялата маймунщина хах , доктора вика аз такова чудо не съм виждал Grinning . Ама и мен някой да ме събуди с ръчкане и аз ще се разритам
И при мене така Grinning Някакви серии ми вкарва постоянно, понякога усещам някъде навътре дълбоко в корема, все едно рита назад, а друг път на предната стена на корема се раздават доста здрави тупалки Grinning май е момиче и бая здравичка ще да е, щом така ме бие още отсега.. чакаме да потвърдят на следващия преглед

# 523
Между другото ще ме добавите ли в списъка в следващата тема с момченце и термин 19.06, мерси Simple Smile

# 524
  • Dope Reach
И аз се включвам с окончателно потвърждение, че бебо ще е юнак, досега само предположения уж... Днес бях на преглед, завърших 19 г.с. и нямям търпение вече не само да усещам, а и да виждам ритничетата, че да може и ММ да ги усеща, откога чака. Grinning

Някой може ли да ме насочи към сайтове с хубави дрешки? Бг сайтовете имат много еднотипни и не особено красиви дрехи... Все още няма да купувам, ама малко window shopping... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт