Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Plovdiv, Bulgaria
Някоя мама с лятно бебе да каже какви дрешки е купувала и обличала, че хич си нямам на идея какво да купувам. Joy От каката имам доста дрехи но все момичешки и няма да ми вършат работа. А и тя е есенно бебе и няма да стават. Въпреки, че нея я обличах много леко, хич не съм я навличала, докато другите майки им слагаха по няколко ката дрехи, горките бебета едвам мърдаха Joy

# 436
  • София
Моето е мартенско, но винаги съм обличала бебето като мен + един кат.

# 437
Дъщеря ми е на 7ми юни. Беше дъждовен месец, вкъщи я обличах отначало с ромперче, т.е. дълъг крачол и дълъг ръкав. Но след 1-2 седмици сложих късия ръкав. Трябва да иматен яколко ританки и камизолки, но основно се ползвят бодитата с късо ръкавче. На мен ми беше удобно боди с предно закопчаване, защото бебето е като дробче в началото и трудно му обличах нещо през главата. Имах много рокли, но не ги ползвах, не бяха удобни... Да не забравяме и бархетени и тензухени пелени - ако е по-хладно простоя завивах с тях. Чорапки слагах задължително, както и ръкавички в началото, че много се драскаше с ноктенцата.

# 438
А под ромпърчето слагаше ли друго боди? Или за разходките на вън?  И аз смятам иначе в началото поне да е на дълги ръкави и крачоли, нищо, че ще бъде лято. Възнамерявам и да не чакам 40 дни и да изпусна половината лято преди да го изведа на разходка. И с климатиците не знам как точно ще процедираме, ние отопляваме и охлаждаме с климатици цялата къща. Ясно, че в бебешката стая няма да работи, но в останалите части от къщата едва ли ще се морим от жега и ще ги пускаме. Та, дали би било проблем, защото бебето няма да си стои само в неговата стая така или иначе.

# 439
  • София
Че това прави ли го някой ...да чака 40 дни преди разходка? Аз го изведох на 7-мия ден..ама само защото в болницата ни държаха 7 дни. Но беше и доста хубав март.
Тензухените пелени са номер едно, много ги ползвах.
Колкото до климатиците..аз мразя климатици, макар, че вкъщи е адска жега лятото никога не седя на включен климатик. Най-много да го пусна и да отворя вратите към другите стаи, малко да раздвижи въздуха. Но бебето не съм го държала на климатик.

# 440
  • Plovdiv, Bulgaria
То зависи и от месеца, може да е много жега, може и да не е.. Макар че в Пловдив е доста топло, но не знам с тези изменения във времето..
С климатика не знам, дъщеря ми беше на 7 месеца като дтана лято и започнахме да пускаме на целия етаж и нямаше проблем, стига да не е голяма разлика с темп. навън. Все пак в тези жеги и те не могат да спят хубаво.
Аз на 10-тия ден си бях навън, ноември месец по час и повече разходки, така че сега няма какво да чакам, а и каката не мога да я държа вътре. Майка ми ще помогне първата седмица, после и си заминава и няма кой да я извежда да си играе.

# 441
Малко извън разговора ви, но да се оплача, че днес бях на преглед и имам скъсяване на шийката. Изписа ми магнерод 3*2 и ношпа 3*1 и трябва да лежа цяла седмица Confused
На някоя да й се е случвало такова нещо?

# 442
Според мен няма да е само седмица Simple Smile . В коя седмица си ?

# 443
А под ромпърчето слагаше ли друго боди? Или за разходките на вън?  И аз смятам иначе в началото поне да е на дълги ръкави и крачоли, нищо, че ще бъде лято. Възнамерявам и да не чакам 40 дни и да изпусна половината лято преди да го изведа на разходка. И с климатиците не знам как точно ще процедираме, ние отопляваме и охлаждаме с климатици цялата къща. Ясно, че в бебешката стая няма да работи, но в останалите части от къщата едва ли ще се морим от жега и ще ги пускаме. Та, дали би било проблем, защото бебето няма да си стои само в неговата стая така или иначе.
Не, не слагах боди, то е било 30+ градуса. Климатици не пускахме тогава, не ги обичам и аз са охлаждане. Ходехме в мола нахладно хаха. Иначе аз на 7ия ден я изкарах. Педи каза първо по 5мин, после 10 и така малко по малко бяхме в мола...
Maithebee съжалявам, как разбра за скъсяването? Мисля, че трябва да лежиш доста, не е шега работа. Трябва и аз да питам АГ как е шийката ми другата седмица
Аз пък съм с една ужасна кашлица, педи каза чисти гърди, ама голямо кашляне, горкото бебе Sad.

# 444
Ох, май често се случва. Моята днес в 18+5 е наред, но все пак АГто  иска да почна превантивно 2×3 утрогестан вагинално. Иначе си взимам 1 но шпа и 2 магнерич дневно, пак превантивно.
Искат и от работа да ме спират, а на мен не ми се стои в къщи. 

# 445
Ох и аз не спирам да гледам дрехи и в Next си харесах много неща, но още не ми дават да купувам 😂 за да не прекаля ... а какво е ромперче?  🤷🏻♀

# 446
Ох и аз не спирам да гледам дрехи и в Next си харесах много неща, но още не ми дават да купувам 😂 за да не прекаля ... а какво е ромперче?  🤷🏻♀
Скрит текст:
Но тези като ританки много бързо умаляват, и им пречи да си риткат свободно. Взимайте без петичка и слагайте чорапки. Това е личен опит.

# 447
Дит, ами не знам дали има така процедиращи, но се намират хора, които да дават акъл, че бебето иначе било много малко, не че имам намерение да се съобразявам с чуждо мнение за моето дете.
Ами няма как при нас лятото без климатик, просто ще стане ужасна жега, а мъжа ми горкия хич не търпи на топло, не че на мен ми е много приятно. Елси, това от снимката да. Наистина са им много сладки нещата. Моя мъж обаче го няма в момента, та няма кой да ми бие спирачки. Grinning
С кашлицата и кихането е много неприятно наистина. На мен много лесно ми изсъхва носната лигавица в момента, заради което кихам много често и понякога направо ме прерязва корема.
Мая, дано се реши бързо този проблем.

# 448
Моят син е на 17 юни и в началото ми е бил с бодита с дълъг ръкав с предно закопчаване и ританки или с гащеризонче. В спалнята където спяхме пусках климатика на 26-27 градуса и ди спеше много блаженно. Изобщо не обича да е навлечен с много дрехи или да му е топло. Навън го изкарвах, но при нас е адска жега и не спеше спокойно затова гледах когато може да е вътре. След  първия месец си го изкарвах по къси ръкави и панталони, но задължително с тънки чорапки. Всичко си е индивидуално сами ще се водите по бебето то си подсказва какво да правите. Някои обичат на топло други не.

# 449
  • WonderLand
Леле и аз съм нетръпелива да започна да купувам някои бебешки принадлежности. Всеки път милея по бодитата в Лидл, но се въздържам, че около мен има няколко мами, дето само ме чакат с торбите бебешки неща. Предполагам, че като понапредне времето ще започна и аз да пазарувам биберони, шишета и всякакви такива.  Вие пиете ли още фолиева киселина? На мен док ми я спря и каза да почвам витамини Елевит

Общи условия

Активация на акаунт