Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Според мен няма да е само седмица Simple Smile . В коя седмица си ?
18 г.с. и 5 дни. Другият понеделник пак ще ходя, дано се оправи до тогава.

# 451
  • София
Трябва да си направя един списък аз. Въпреки, че май аз ще купя само помпа и две малки шишета. Бодита ще купя чак като се роди и видя какво може и какво не може да се използва от баткото. За щастие в лидл винаги има (за мен това са най-добрите бодита на бг пазара). Чак ми липсва малко тая тръпка по пазаруването. Миналия път бая неща си бях поръчала. 

# 452
И на мен ми спря фолиевата, но аз пия витамини Пренатал от началото още, в тях има фолиева така или иначе. Вече започнах аз покупки Simple Smile купих много сладки летни гащеризончета на Супермен Simple Smile и аз нямам идея за лятно бебе, баткото ми е в началото на март няма да съвпадат сезоните, какво да купувам за изписването незнам...

# 453
  • Плевен/Пловдив
Никаква идея за лятно бебече как да го обличам🤔. Каката е февруарски бебе, а малката на края на октомври. За разходките ще решавам на момента от кога ще излизаме. Все още се въздържам от покупки, въпреки, че заглеждам дрешки и др.неща. Не съм направила и ревизия какво ми е останало от каките, което не съм подарила. Климатик използваме, всички стаи са отворени, за да се охлажда равномерно.

# 454

Ако си от София, защо не идеш при Д-р Сидригов. То колко ти е скъсена? Според мен е хубаво да направиш колкото се мож по-рано консултация (за всеки случай) за серклаж ако се наложи.

# 455
Успех! И аз утре ще звънна да запазя час за 2ра ФМ. Иначе във Варна има вероятност да ни удължат грипната, та и тази седмица надали ще ме огрее за женска консултация и изследвания. Да минава вече този студен и грипав сезон.

# 456
Тези, които са с първо бебе да ви кажа внимавайте с пазаруването. Знам, че е много изкушаващо, аз дори сега за второто нямам търпение да почна. Обаче размерите много зависят от бебчето. Зависи колко голямо ще се роди и как ще наддава след това. Моят син се роди 3630гр. и първите месец наддаваше по 1,5кг и много бързо сменихме размерите. Дрехите от Лидл и на мен са ми фаворит, но ние започнахме с размер 62-68 и добре, че не купих 50-56. Аз мисля да взема нещо за изписването и ще ползвам от баткото първите, че с него толкова бързо ги сменях, че има някои облечени по 1-2 пъти.

# 457
  • София
Дами, аз ще си нося корема на Фетална ехокардиография, стискайте палци всичко да е наред. После ще кажа как е минало
Аз утре имам час. Кажи после как е било.

# 458
  • Варна
Момичета, нали е обявена грипна епидемия в почти цяла България Sad как ходите на прегледи Thinking Аз имам час за женска консултация на 1.02 и се чудя дали ще стане Sad А ФМ ми е на 7.02 ако всичко е ок и мога да пътувам

# 459
  • София
Аз ходя в Щерев, там има предимно бременни, опитващи се да забременеят и тук таме някой на преглед и то аг преглед. Не е болница с джипита и тн. Единствените болни, които ходят са дечицата при педиатъра, но те са в съвсем друго крило.

# 460

Ако си от София, защо не идеш при Д-р Сидригов. То колко ти е скъсена? Според мен е хубаво да направиш колкото се мож по-рано консултация (за всеки случай) за серклаж ако се наложи.
За съжаление не съм в София, а в Русе. Скъсяването каза 60% , вагинално го измери. Аз бях отишла за друго и случайно  споделих, че от 2-3 дни имам някакво изтръпване в корема. Не знаех, че е нещо опасно, защото нямам болки.
Тази седмица каза да пия лекарствата и да лежа и в понеделник пак на преглед и ако няма подобрение, ще ме приемат в отделението.
И аз се чудя дали да не отида при друг за второ мнение. В този грип, обаче, предпочитам да не излизам, сега особено.

# 461
Наистина трябва много да лежиш сега и да се пазиш...Confused

# 462
Всичко ни беше наред, викат ни на в 24г.с за контролен преглед, но той ни е като семеен приятел и заради това.

# 463
Аз съм във Варна в Майчин дом и като звъннах да питам за женските консултации, казаха, че са отменени, но ако бременните искат да си запазят часа го запазват, защото лекарите и акушерките после нямат часове. Аз си запазих моя за фетална беше днес. А да питам във Варна мамите ще правите ли фетална ехокардиография и д-р Христов ли ни е единствения вариант?

# 464
Здравейте, момичета.
Аз съм на ФМ на 01.02 при Сигридов и вече нямам търпение. На 08.02 пък се записах на фетална ехокардиография при Маринов в трета градска. Нямам предписание за ФЕ, но съм с тромбофилия и предната бременност ми беше препоръчано.
За цитрусовите плодове, не съм запозната да е противопоказно. Грейпфрутите имат странни взаимодействия с хормонални и кардио препарати. Аз съм на терапия с НМХ и за всеки случай ги избягвам.
За реакцията на организма към бременността, моята лекарка казва, че е нормално. Организмът макар и подготвен, не е свикнал с всички хормонални промени, които настъпват в тялото ни. Аз направих някаква реакция (тип дерматит) и сега ще изследвам чернодробни маркери, за да установим от какво.

Общи условия

Активация на акаунт