Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 601
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Честито и на вас. Доста млади момци имаме май в групата.
В Next и Mothercare можеш да разгледаш. В Некст има много сладурски неща и са на добри цени. Аз от там си поръчах няколко неща миналата седмица. В George at Asda също има доста хубави дрешки, аксесоари и принадлежности.

# 526
Аз баткото го отгледах изцяло с дрешки от George, Matalan, Marks & Spencer , сега гледам и Next. Дрешките отгледаха после още две бебета и са супер запазени, много са качествени и са на много добри цени

# 527
  • WonderLand
Аз имам Некст до нас, ами направо ме е страх да вляза Grinning

Иначе вчера цял ден се мъчихжда накарам бебо да ме ритне, ама неуспешно. Пусках му музика, пях му, камбанки му пусках, кучешки лай, светих с фенерчето, напнах шоколад, но нищо. Накрая се оплаках на мм и той ме сметна за абсолютно луда и каза, че ще побъркам бебето. После си сложи главата на корема ми и почна да му говори, а малкия ми удари 2 ритника, та се успокоих. Мм пък беше убеден, че освен къркоренето на червата ми чува и съвсем лек и глух звук  от малки крачета риращи корема ми. Абе луда работа Grinning

# 528
Аз в 19-та седмица започнах да усещам доста отчетливо движенията, дори и ММ ги усещаше като си сложи ръката. Преди това бяха само чуденки черва ли са, не са ли и бях започнала да се притеснявам, но всичко си дойде на мястото. Не се притеснявайте, тези които не са усетили, съвсем скоро ще усетите, няма начин Simple Smile)
Между другото първите 2 стрии на едната ми гърда са вече факт, а гледам 2 пъти в седмицата да ги мажа с олио за бюст, явно не е достатъчно. Не съм от най-суетните, но все пак се изненадах, защото не очаквах да се появят там и толкова скоро, ама кожа - кво да прайш. Корема е ок за момента, него мажа почти всяка вечер с масло на Икаров.

# 529
Аз в 19-та седмица започнах да усещам доста отчетливо движенията, дори и ММ ги усещаше като си сложи ръката. Преди това бяха само чуденки черва ли са, не са ли и бях започнала да се притеснявам, но всичко си дойде на мястото. Не се притеснявайте, тези които не са усетили, съвсем скоро ще усетите, няма начин Simple Smile)
Между другото първите 2 стрии на едната ми гърда са вече факт, а гледам 2 пъти в седмицата да ги мажа с олио за бюст, явно не е достатъчно. Не съм от най-суетните, но все пак се изненадах, защото не очаквах да се появят там и толкова скоро, ама кожа - кво да прайш. Корема е ок за момента, него мажа почти всяка вечер с масло на Икаров.

Според мен 2 пъти седмично мазане против стрии е малко. Аз се мажа всеки ден след душ. В момента съм 18 г.с.+ 2д и за сега нямам индикации за стрии.

# 530
  • София
За сега и аз съм с кокосово и с маслото на икаров. Аз пък точно защото не обичам да ми е течно се радвам, че се втвърдява. Но все пак остава меко и лесно се маже. Всяка вечер се мажа. Само гърдите и корема. Миналата бременност мажех и сутрин и вечер, сега по-така..само вечер.

# 531
  • София
И аз се мажа всеки ден с Какаово масло обаче. Понякога ме мързи и пропускам, но в повечето случаи е редовно.

Да ви питам, глезите ли се много и спазвате ли всички "бабини" препоръки за много почивка и да не се вдига тежко? Имам в предвид носите ли си чантата от пазара, прането до простора и разни такива простички ежедневни неща? Колко е ОК?

# 532
  • Sofia
аз пък се мажа всеки ден по 2 пъти (сутрин и вечер), преди се мажех с мас и кокосово масло, но сега само с кокосово масло. Мажа и гърдите и корема о отстрани и паласките също. В началото мажех само вечер и едната ми гърда цъфна със 3 стрии Sad, започнах по два пъти на ден и засега ограничих стриите само до едната гърда. Жалко ще я изпуснах и нея Sad, трябваше от самото начало по 2 пъти май да се мажа.

# 533
  • София
И аз се мажа всеки ден с Какаово масло обаче. Понякога ме мързи и пропускам, но в повечето случаи е редовно.

Да ви питам, глезите ли се много и спазвате ли всички "бабини" препоръки за много почивка и да не се вдига тежко? Имам в предвид носите ли си чантата от пазара, прането до простора и разни такива простички ежедневни неща? Колко е ОК?
Нищо не спазвам аз. Имам дете на година и 9 месеца. Вдигам го редовно, няма как, 15 кила тежи. Пазарувам почти всеки ден. Рядко нося повече от  2-3 кила в торбите, но се случва. За прането -имам сушилня и не ми се налага да простирам, но с миналата бременност си простирах, сега само си нося коша със сухите дрехи. Но моята бременност е много лека и безпроблемна, не бих вършила тези неща, ако не се чувствах добре.

# 534
  • WonderLand
Aз се мажа с бебешкото олио на бочко когато се сетя след душ, и резултата е, че едната гърда рязко се нацепи на много, но малки и къси стрии. Сега гледам да съм по-редовна.

Колкото до глезенето - аз съм с безпроблемна за сега бременност и не се глезя кой знае колко. Гледам да не вдигам тежки неща, но се случава понякога да помъкна някоя торба с покупки или торбата  с боклука. ММ като цяло ме пази, пък и режима който сме си създали не налага много да вдигам тежки неща, защото най-често сме заедно. Мен по-скоро колегите и приятелите ме глезят Grinning

# 535
Относно повече почивка не бих го нарекла "бабини" препоръки Simple Smile, защото аз сама си усещам, че тялото ми има нужда от повече сън, да си полежа малко след разходка, просто се изморявам по-бързо, но това е нормално. Simple Smile
Иначе за вдигане на тежко избягвам като цяло, за пазаруване също не нося повече от 2-3 кг наведнъж.

# 536
С предната бременност не съм имала проблеми да правя каквото и да било. Даже като стана хубаво времето бях постоянно в градината малко ми беше кофти с големия корем да садя цветята ама си измислих начин и се справях. Сега ми е малко по тежко много ми пада кръвното и изведнъж ми причернява като се натоваря малко повече. Затова гледам да свърша нещо, почивам малко и пак.
Я да питам мамите от София дайте идеи за магазини за бебешки колички с повече избор. Хиполенд, Райа тоис и комсед ги знам ама мисля да разгледам и други. Искам да разгледам сега и да набележа нещо по отрано, че сега ми е тежко да обикалям, а по натам не знам как ще съм.

# 537
  • WonderLand
Патенце, може да видиш магазин Детски Свят в Младост 4, имат много колички, аз от там си харесах една, марката беше Буба.

# 538
  • София
Дундьо знам, че имат богат избор също.

# 539
Аз се мажа с крем на Жоржея и въпреки не толкова приятната му за мен миризма, мисля да взема втора опаковка. Мажа веднъж на ден след баня и мажа гърди, корем, паласки, дупе, бедра. Още от пубертета имам стрии по дупето и паласките. Ами да ви кажа тези по паласките вече почти ги няма, откакто се мажа с този крем.
Мен още от началото на бременността ми казаха да не вдигам нищо тежко. До скоро най-тежкото беше котката (5кг), но вече и нея не вдигам.

Общи условия

Активация на акаунт