Септемврийчето в килца наддава, във корема малко място му остава

• 19 289
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
 bye Здравейте,сега се връщаме от нашата любима лекарка и бързам да ви се похваля  Peace Всички изследвания на кръв и урина са ок-нямам бакерии,албумин и др.чудеса,желязото е ок,глюкозата също.Плацентата е ок и добре храни бебока.Малкият ми тигър  е 1850 грама и е 40 см.с главичката на долу е застанал,но все още може да се премята има място.Направи едно показно и на лекарката как рита и се върти и няколко пъти го хванахме как си опъва крачетата и ме удря точно под ребрата сега знам от какво е.Следващият ни преглед е на 21 юли и тогава ще му слушаме тоновете на сърцето,ще правим вагинален преглед/първият от времето когато правих първите си прегледи и установихме бременността/,за да вземем секрет да проверим за бактерии последно.И от началото на август започваме да посещаваме доки всяка седмица.Хайде стига съм ви занимавала.

Някой питаше за киселините,аз вечер когато са най-силни сдъвквам 1 таблетка Талцид /продава се в аптеките/ и след 3 мин съм ок и мога да спя.
dvv   baby_neutral дано всичко е ок със сестра ти и да гуши здраво момченце.
Стискам палци за хубави резултати от изследванията на всички мами.
hot chocolate мила четем всички постинги наред и понеже докато пишеш е трудно да се сетиш за всички поименно които се тревожат за излседвания,защото това сме всички ние не го приемай лично ,затова винаги подкрепям и стискам палци на всички нас ,а и другите мами го правят  Peace
cazo права си да си възмутена.АЗ преживях 2 кошмарни седмици в началото на бременността имено поради подобни истории и какво ми се полагало ,какво не и в крайна сметка си плащам и на лабораторията и на докторката и получавам 110% внимание и  не съжалявам.Правила съм всички нужни изследвания всеки месец и до тук като тегля чертата общо съм платила 200 лв,което е и абонамента в държавните болници и не получаваш полагащи ти се неща и спокойствие,че се грижат за теб.
Lessyy Благодаря,че си предала на Ирини от нас поздрави и нейните думи на нас. baby_neutralДай Боже всичко да е наред и бебко да се роди навреме,Вярвам ,че лекарите се грижат добре за нея,а ние ч подкрепяме. АЗ може много тъпо да ви звучи ,но наистина все още незнам какво е да имаш контракции болезнени или неболезнени,защото идея си нямам какво се усеща.Чувствам се добре и цял ден някъде щъкам и нещо върша,вечер се прибирам,душче и в леглото.Жегата ме изморява ,но не ми е непосилна за сега.
Ако съм пропуснала някого да ме извини.
Както Ави казва :"Хайде, момичета, по-оптимистично!!! Малко остана!!! "Целувки за всички тумбаци и бебчовците вътре в тях  Hug  Heart Eyes   bouquet

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 21:15 от dennis

# 166
здравейте момичета!
Шоколадке,и на мен много рядко някой ми реагира на постингите,но аз не преставам да чета всичко и да се интересувам за всички и да съпреживявам всичко Simple Smile ,сигурна съм че всички във форума сем си съпричастни Simple Smile Радвам се че резултатите ти са добри Simple Smile
Никол,мила нещо не се засичаме в КЮ-то,прочетох за преживяванията ти и направо побеснях  #Cussing out ,наистина всеми си направи изследвания на своя глава ,че иначе май никой няма да ти обърне внимание,абсолютни изроди smile3515,аз като цяло съм доволна от престоя си в болницата ,но само защото намах проблеми(да чукна на дърво),а влязох само за запис на тоновете,а там пускат и задължително кръвни изследвания и урина,все пак гледах какво става като цяло там,ДА НЕ НИ СЕ НАЛАГА ДА ВЛИЗАМЕ В БОЛНИЦА
Мен най-много сега ме е страх че близнаците се раждат доста по -рано и не знам дали ще устискам до датата в която лекаря ,който по принцип си избрах да ме оперира ми каза(38-г.с.),а и аз май се навих на спинална упойка ,и той я препоръчва ,но каза че ако(недай боже)тръгна да раждам по спешност ще трябва да  ми сложат пълна упойка и сега направо откачам от притеснение,колко ще устискат бебчетата в коремчето ми Sad   ,А ИМА ТОЛКОВА ВРЕМЕ ДО ТАЗИ 38-МА Г.С.
Извинявам се ако съм притеснила някой с писанието си ....нямам това за цел просто ми е тежко и исках да споделя.
ЖЕЛАЯ ВСИЧКО НАЙ- НАЙ- НАЙ- ХУБАВО ЗА ВСИЧКИ НАС

# 167
Благодаря ти  dennis  Hug

# 168
  • sofia
Здравейте мамчета!
днес чета с радост добрите новинки от повечето от вас. Стискам палци силно на Мерци и на Ирини и много силно се надявам всичко да е наред.
Сега обаче искам да апелирам към всички да се заредят с позитивизъм и да знаете всичко ще бъде наред. Раждането е естествен процес и няма нищо страшно.Най-добре всички да изключват разказите за негативите от раждането. Мога да ви кажа как беше при мен.Аз имах доста тежко раждане, и бебето на края го извадиха с вакуум, аз съм с епизиотомия и без брой вътрешни шевове.До тук с лошите новини. Първата нощ много ме болеше, спах на пресекулки, после обаче започнах да се оправям много бързо, правех си компреси с риванол, като се прибрах вкъщи се миех на всяко ходене до тоалетна с отвара от смрадлика, скоро-десет дни след раждането тези оплаквания бяха изчезнали, като започнаха да ми се прибират тазовите кости болеше като ходех, но и това отшумя. Половия живот си го възстановихме на 21 ден след раждането, все едно че бях девствена, според мен обаче всичко беше на психическа основа.Лека полека обаче и там нещата си дойдоха на мястото, смело мога да кажа че  ми е и по-хубаво от преди.Все пак с този човек вече сме споделили още една много важна емоция-раждането и отглеждането на дете, много важен момент за една стабилна двойка  Heart Eyes умората си казва думата и сексуалния ни живот не е като преди, но това е неизбежно каквото и да е раждането, а и не може да става винаги когато пожелаеш както е било преди появата на малкия човек, но това все пак са бели кахъри.
Не знам защо всички искат да да плашат бременните и да всяват страх не мисля че това е правилния начин, да болезнено е но чак пък да се изкарва едва ли не някакъв вид геройство....
Колкото до дилемата секцио естествено раждане ами да наистина е стрес за бебето да мине по тесните родови пътища, но това е нещо положително и държи бебчо буден за срещата с мама. Минавайки по родовите пътища се компресират и белите дробове, което е много важно за доброто дишане след това  Simple Smile Секциото от своя страна може наистина да доведе до много негативи за майката, пък и за бебето, но нека не забравяме че понякога е единствения изход.Нека се опитаме да гледаме от добрата страна.А и да не забравяме че ражданията не си приличат.Лежах с две жени със секцио едната все едно не беше раждала, другата пък я болеше.Една от приятелките ми родила секцио на втория месец беше без корем и изглеждаше като преди раждането, хем кърмеше, аз пък с естествено раждане не можах да се възстановя като килограми доата време.Мисълта ми е че всичко си е до натура и е хубаво да се вслушваме само в хубавите неща свързани с раждането все пак целия тоя свят голям все от там е излязъл  Simple Smile и още нещо раждането секцио или естествено все е НОРМАЛНО, силно вярвам че положителната нагласа помага много за това без страх преживяхме толкова много-болки, неразположения и притеснения и до тук вече седем месеца а раждането е само ден и всяка една болка ни води стъпка по стъпка към прекрасния финал.
Дано не съм ви отегчила.
Лека вечер и много приятен уикенд на всички! newsm51

# 169
Здравейте, септемврийки!  Hug
Не съм влизала от 2 дни във форума и днес какво да видя - хормонални трески ви тресът.
Много се радвам на новината за Ирини и че положението е овладяно. Надявам се скоро да я изпишат и да разказва какво е станало.
cazo, и аз на твое място щях да съм вузмутена. Направо ние абсурдна здравната каса и полагащото се за бременните. Искайте си каквото ви се полага безплатно. Докато бях в България 5 год. работодателя ми плащаше редовно здравните вноски и когато ми се наложи чак на петата година да ида при личния си лекар се оказа, че мен ме няма в неговите регистри и аз трябваше да си платя като обикновен пациент, а не потребителската такса. Добре, че не се наложи да лежа в болница, че здраво щеше да ми се налага да плащам. Обадих се в Здравната каса и ми казаха, че по-документи при тях аз просто не съществувам. А кой тогава е прибирал парите от здравните ми вноски?  #Cussing out Едни такива необясними неща се случват там.
Mila84, браво, че си решила вече каква количка искаш. Аз още ходя, обикалям и гледам всякакви модели, но не съм си избрала.
Lessyy, какви са тия черни мисли дето са те налегнали. Верно, че повечето вече мислим и се притесняваме (аз даже и сънувам) как ще протече раждането, ще има ли усложнения, как ще се възстановим, всичко ли ще е наред с бебето и т.н., но не е хубаво да се поддаваш толкова много на емоциите и разказите. Наистина при всеки ще бъде различно, а после когато всички минем отред като войници, които разказват за раните от битките, които е водил и ние ще разказваме за преживяванията си от родилните зали.
nikol5, разгледах снимките от сватбата. Много хубава булка си била. Дълъг и щастлив семен живот ти желая. Аз май съм пропуснала да ти честитя навреме.   bouquet
LIBBRA, стискам палци твоите бебчовци да устискат до 38 г.с. Ох, като те гледам колко си слаба на снимките направо ти се чудя как се спряваш с две в корема. Моето рита едновременно с ръце и крака и си представям ако бяха 2 какво чудо щеше да е.
dennis, честито ти излизане по майчинство. Край на работата, а! Как се чувстваш след последния работен ден? Наслаждавай се на бременността си.
svetlodara, добре дошла сред нас. И аз имам напоследък киселини, но не смея да пия нищо. Просто гледам да избягвам определени храни от които съм забелязала, че ми стават.
dvv, дано всичко да е наред с племенничето ти. Кога се очаква да се роди?
assia, много оптимистичен е финала на постинга ти. Браво.   bouquet

# 170
dvv, дано всичко да е наред с племенничето ти. Кога се очаква да се роди?
Към 20-ти декември Hug

# 171
Здравейте мами  bouquet

Добре, 4е Ирини и беб4о са добре и скоро Ще се върнат сред нас.
Радвам се, 4е и на Либра престоят в болницата е бил кратък. Дано не се налагат на никой пове4е подобни посеЩения до септември Praynig

Лесси: никакви лоШи мисли не позволяваме тук Naughty Мислено сме заедно и Ще се подкрепяме.

Никол: гледах снимките, страхотна булка си (аз съЩо се омъжих минала година на 18.06 Heart Eyes)
Браво на вси4ки с хубави новини от изследвания и прегледи. Пожелавам на вси4ки, на които им предстои да се изследват, само добри резултати и хубави новини, по отноШение на беб4етата.

И накрая, но не и по зна4ение: Ася, страхотен постинг, обнадеждаваЩ, позитивен, ведър и разумен. Подари ни един хубав ден , с приятни мисли, 4рез него. Благодаря  bouquet

Последна редакция: сб, 01 юли 2006, 14:39 от denise

# 172
КУКУУУУ здравейте и от мееееен!!! Hug Hug Как сте в тези жеги момичета, направо не се трае ей?!? Crazy
Аз се включвам с предложение към варненки, в някой по-хладен следобяд да се организираме да се видим, дето се вика и ние да се отчетем със срещичка. Не сме много , но пък смятам че би било интересно, ние преди няколко дни се видяхме с LIBBRA и пихме по едно сокче, може да повторим процедурата на същото място, за да и бъде на нея удобно да дойде, понеже трябва да си я пазим!!! FlutterКакво ще кажете момичета? Давайте идеи за ден и час, а за мястото предлагам да е Формулата.
dvv ще стискаме палчета всичко с малкото момченце да е наред, а и нали го знаеш този Давидков как понякога доста ги преувеличава нещата! Поздрави сестра ти и  й кажи да не се притеснява!

# 173
Здравейте момичета!
Мерси на всички за милите думи Simple Smile Наистина ние Варненките изоставаме на тема срещички  Simple Smile  ,нека си организираме една,поне Simple Smile
Никол,мила-страшно хубава булка си била ,ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ   bouquet
ВСИЧКО НАЙ-НАЙ-НАЙ- ХУБАВО НА ВСИЧКИ НИ  Simple Smile

# 174
Аз съм за срещата. Но след 17.00ч. вземам бъдещия батко от градина. Така, че от 09.00 до 17.00 съм на линия.

# 175
Благодаря на всички за милите думи!  Hug
Като се прибрах от болницата и като се погледнах в огледалото както не бях спала няколкото дена докато бях там и се стреснах от себе си.С малко повече грим и някой неща се прекриват.
denise    ще празнуваме на една дата ! Simple Smile
 donikagg , LIBBRA ще следя кога ще се организирате,защото и аз ще ходя по нататъка във Варна и може да се видим.Мъжлето ми е на учение в момента там,но не пожела да ме вземе и сега 10 дена ще си изкукуригвам самичка.  Confused

# 176

Изчетох ви всичките и ми е мн. интересно! Пълни сте с енергия и мислички и ме радвате Hug
Честито на булката  bouquet и  smile3535 preggo мисичка за мама Ирини за да си идва скоро в групата Simple Smile
Знаете ли че от както съм бременна много съм задобряла и усещам какво благородство и състрадание има у всички раждали мами-като някаква специална посвететена група от човечеството.Толкова ме трогва  Embarassedдаже си мисля че ако и татковците се групират в името на новия живот мъжете няма да бъдат такива завоеватели и биткаджии извън семейството.
  Толкова за лиричните ми пориви Stop
Сега за моя юнак новините Flutter, /че от предидшния постинг не успях да се отчета, защото приоритет бе как е Ирини./ Така... ами той е 1,250кг, вече не се засилва а ме разпъва едновременно от всякъде.Главично разположен както си трябва.Яде му се много диня Laughing
Шийката е добре. Албомина и захарта са ми отрицателни Simple Smile, Главичката му и бедрото са съразмерни и точни за възрастта му. Аз се настройвам за раждане с настъпване на родова дейност и вероятно секцио, освен ако не съм с 6-7 см разкритие и нисък праг на болки.
Тревожи ме е след операцията няма да мога да си го вдигам Confused съкровището.
Вие как мислите? кога е възможно да стане това?
Иначе нямам киселини. Спя си нормално.Нямам лунички и петна, но се пазя от слънцето. не се подувам за сега. Интересно, че устните ми станаха по-пухкави а, и дланите и ходилата са с един номер по-големи. Косата още не съм боядисвала и тя расте ли расте и е доста гъста.Сега я нося къдрава, а таткото ме бъзика с вупроса: "Овчо, ти какво си?" а аз - "Не съм овчооо аз съм ангорка Cry "Laughing Голям смях!
    Вие на педикюр ли ходите или таткото ви помага за крачетата?

Изобщо много съм доволна от бремелинската ваканция и ако нямам умора и след раждането съм готова пак на такива подвизи.

'АААйде стига че дълго ви занимавах със себе си. Чао Heart Eyes

# 177
Здравейте момичета,
абсолютно прави сте за черните мисли. Аз уж хич не му и мислех и изведнъж какво се притесних..? Някои хора наистина обичат да се правят на герои като ни плашат с ужасни истории. Аз за една седмица такива ги чух, че направооо  ooooh! . Но край. Естествено, че трабва да се сложи край на лошите мисли...

Либра ти още ли трябва да се пазиш след болницата? Надявам се, че сега си по-добре. Как са малките сладури?  Grinning

Ассиа, благодаря ти за информацията за раждането. Твойта история е много поучителна и позитивна.  Hug

Денис,  толкова ти се радвам, че макар с такъв голям мъж нямаш контракции. Дано е все така.  Wink

Ави, права си, че сме в 21 век, на това разчитам, но и на много късмет. Тя природата за всичко е помислила и аз й вярвам. Мен от човешката грешка ме е страх. Crazy

# 178
Здравейте момичета
Още един месец подхванахме Ох да минават юли и август бързо и безпроблемно за всички
Стискам палци на всички майчета с неразположения - всичко да минава бързо И на мен коремчето почва странно да ми тежи и да ме боли ниско долу  newsm78
Май нямам контракции но се притеснявам Малко и кръста вече се обажда Но нищо няма значение само бебчо да е жив и здрав Ние сега си търсим мебели за детска стая Голям ужас Толкова е трудно
Аз съм си харесла едно легълце и си търся някоя добра фирма в бг да ми го направи
Аз отдавна не съм ходила на лекар но като слушам колко са ви големи бебоците и започвам да се притеснявам Колко ли сме тежки  newsm78
Иначе ритаме все едно сме на световно
Поздрави и лека вечер

# 179
сладурче заведе ли бъдещия батко на макдоналдс Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт