Септемврийчето в килца наддава, във корема малко място му остава

• 19 292
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мили мамчета! Отскоро съм се регистрирала във форума и досега не съм писала. Исках малко да се ориентирам преди това. От 18 май вече не ходя на работа, защото съм с постоянни контракции и съм в болнични. Хич не ми е приятно, корема ме стяга от време навреме. Пия разни лекарства за задържане, ама не знам колко помагат, защото като отида на преглед докторката всеки път едно и също ми казва-"Пак си в контракции мойто момиче", а аз само въздишам и се надявам следващия път да е по-различно. Иначе си седя в къщи, чакам малко да се разхлади, защото вече не се издържа на тая жега. Тази нощ много трудно спах, беше ми ужасно топло.Не знам как сте вие, ама на мен ми е трудно. Свалих си пръстените, защото и ръцете ми се подуват вече. Съветвам и вас да направите същото, защото може да не успеете да си ги свалите някой ден. Спомням си, че сестра ми, когато беше бременна с първото си бебе й се наложи да разрязват единия от пръстените, така направо на ръката, за да го свалят. Гадно нали?
Някой може ли да ми каже какво се взима против стомашни киселини.  newsm78.Направо се чувствам гадно от тях. Дори и най-обикновеното нещо да хапна и ме почват. Четох някъде, че се взимат антиацидни таблетки, ама какви точно не знам. Все се каня да питам док, но пък и се пазя да не пия много лекарства. Ама по-някой път ми е толкова кофти, че е добре да имам нещо под ръка. Чао от мен и много целувки на всички мамита, и на техните бебоци също.

# 151
 smile3515 newsm61 smile3515 newsm61Писах , писах и накрая ми излез,че съм пуликувала съобщението , а него никакво го няма, уфффффффф, много мразя така като стане.
Алфира благодарности за хубавите новини за Ирини, сега ще чакаме по-бързичко да се прибира и да пише.
svetlodara добре дошла сред нас, относно пръстените аз не ги нося вече от доста време, даже халка не слагам newsm09
Стискам палци на всички , които чакат резултати от изследвания, весел и прохладен уикенд ви желая smile3525 smile3525

# 152
donikagg  и при мен така се получи.Хем знам,че понякога така става и си го копирам да го имам за да не пиша пак на ново.
Днес бях на консултация.За цялата бременност ми е пуснато само едно изследване за кръв и урина и си мислех,че поне този път ще ми пуснат пак,да ама не.Дали мога да отида в някоя лаборатория и сама да си ги направя тези изследвания.
Нямам търпение да си взема направлението за раждане и повече да не стъпна в кабинета на тази лекарка.
Вчера си взехме двд от сватбата и много се забавлявахме докато го гледахме имаме и много снимки.Ще кача няколко в нашето албумче Simple Smile
dennis   честит ти последен работен ден.От сега нататъка ще можеш изцяло да се отдадеш на бебешори.
LIBBRA много се радвам,че вече не си в болница.Нали товите опасеня бяха,че ще останеш до края там.Стискам палци всичко да е наред.
Браво на Ирини!Бързо да се възстановява и да се връща.Надявам се да и обърнат повече внимание от колкото на мен.  Wink
Лек и спокоен ден ви желая.И много много да се пазите.   love001

# 153
Абе, момичета, никой ли не ми стиска палци? Не ми четете постингите ли, не ви интересува ли... Thinking? Нищо, аз пък ще се похваля, че микробиологията ми е чиста, успокоих се. Grinning
nikol5, във всяка лаборатория мижеш да си пуснеш ПКК и урина, но защо да плащаш, щом си здравно осигурена? Настоявай да ти пуснат изследвания в женската консултация, длъжни са. Полагат ти се 3 пъти такива изследвания, ако не се лъжа. На мен досега 2 пъти са ми пускали без проблем, въпреки че ми казаха, че докрая вече няма да ме изследват ако няма проблеми.
Лек ден ви желая.

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 15:42 от hot chocolate

# 154
Здаравейте мами и сладки бебковци,

Много се радвам, че с Ирини нещата са стабилизирани, охх като знам какво е да лежиш в Шейново съм сигурна, че не и е голям кеф, но най-важното е да са добре с малкия герой  Hug

И аз днес бях на консултация, бебка е добре - много е палава, правиха ми и на мен всички изследвания и доки каза, че от тук нататък на всеки две седмици на отчет. Охх дано изследванията са ми добри  Praynig
Мойта бебка е 1000 гр., доки каза че е в норма ама вашите са по големшки  newsm78

Само да са ни живи и здрави  Praynig

Хот шоколадче, четем и аз така пиша пък без отговор - понякога, но съм сигурна че тук всички си споделяме радостите и тревогите - е честитито за добрите резултати   Hug
 ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА И ТУМБАЧЕТА   bouquet

# 155
hot chocolate    благодаря ти за бързия отговор.
Всичко чета аз,но като започна да пиша и все забравям нещо.Поздравления за добрите резултати.  Hug
А за това дали ще плащам или не вече ми е все едно.То се е видяло,че в цял Бургас немога да намеря един свестен лекар.Така,че и за раждане ще плаща и за изследвания ще плащам.Само всичко да е наред.  Peace

# 156
nikol5 да ти кажа не си единствена миличка, на мен пък ми се изказа акушерката, че щом първите изследвания/в 17г.с/ били добре, нямало страшно, едва ли щяло да се промени нещо до края #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Така че и аз мисля да си ги платя , май излизали около10-12 лева, на мен точно и ясно ми казаха , че изследвания ще му пуснат с направление чак малко преди раждането #Cussing out
hot chocolate не се ядосвай и на мен много пъти ми се е искало да реагирам по същия начин като теб Hug малко по-нагоре съм писала, че стискам палци на всички които чакат резултати, защото знам колко е голяма силата на вярата и духовната подкрепа. Радвам се за всяка една хубава новинка в нашата темичка  bouquet
Eva 78 струва ми се нормално теглото на твоето бебче, моя доктор досега само веднъж ми е казвал колко тежи и то по размера на главичката гледа в някаква таблица.

# 157
Здравейте и от мен!Много се радвам че има новини за Ирини,защото аз нищо неможах да направя.Ще стискаме палци да е по добре и да не усети никакви контракции вече.
На мен също са ми пускали само един път изследвания през касата,но още 2 пъти урина за белтък,която си платих и кръвна група.
hot chocolate браво за микробиологията и не се сърди мисля че всички взаимно си стискаме палци Hug
dennis Честито знаем колко ти беше писнала работата  bouquet Ще чакам да пишеш за твоя малък мъж
Айде кога ще се разходим по магазините?Аз за розовко а ти за синичко Heart Eyes
Е за сега това е от мен  bouquet
Много много целувки

# 158
Здравейте и от мен!
Относно изследванията явно аз съм най-потресаващия случай.През касата са ми пуснати само веднъж кръв от пръста и урина (в 8 г.с. когато се регисрирах при гинеколога).След това буквално го насилих да ми пусне спин,васерман и хепатит Б, тъй като ми трябваха за сключване на брак.В момента влизам в 28 г.с. и се чудя тоя доктор как така е спокоен ,че всичко ми е на ред.
Аз ,разбира се си пуснах еритроцити,глюкоза,хемоглобин и т.н. на своя глава и от свой джоб ,но ми се струва абсурдно това молене  и крънкане за нещо,което ти се полага.В крайна сметка би трябвало сами да се сещат.Избрах бремеността ми да следят двама гинеколози-един от здравната каса и един на частно.Явно ,обаче от тоя към здравната каса няма никакъв смисал.
Май стана дългично,но съм възмутена...

# 159
Забравих да ви се похваля-Харесах си количка и съм сигурна че ще е тя последно.Много се колебаех,все нещо не ми харесваше и много исках куини(въпреки цената над 1000 лева с зимния кош).Е количката я видях в новия брой на "9 месеца"
Това е http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=858487
Има я в синичко,червено и зелено.А имат и още 2 нови модела,които ги няма в сайта.Количките са най-новия модел и са внесени този месец.А цените им са доста прилични направо ниски

# 160
Благодаря ви, момичета.  HugИзвинявайте за предишния ми постинг, май нещо хормонките ми не ми прощават... Embarassed
Mila84, количката наистина е страхотна, стига да не ти е скъпа. Но от зимни кошове със сигурност ще имаме нужда.

# 161
Здравейте мили септемврийки,
напоследък толкова работа ми се събира, че не мога да се включвам при вас и адски ми липсвате. Ако можех само форумчето щях да си чета.
Никол, Доника, много е гадно това с изследванията. В страхотна държава живеем. И аз съм като вас. Платила съм си всяка здравна осигуровка и въпреки това ВСИЧКИТЕ ми прегледи и изследвания пак сама си плащам. В началото опитах през касата, но това ходене по мъките не е за мен.

Като прочетох днес за милата Ирини, много се притесних. Горката, толкова контракции и притеснения имаше. Аз й имам GSMа, защото се познаваме от преди. Сега й писах sms, за да не я притеснявам излишно. Казва, че бебчо е добре, но многото й контракции поставят под въпрос, престоя му в сладката му къщичка. На ВСИЧКИ изпраща поздрави и благодари за вниманието и подкрепата. Ще я задържат още извесно време, но колко точно не знае. Казва, че има много да сподели.
Надявам се много скоро да е сред нас  Praynig  Praynig  Praynig

Ние с моя беб май сме добре. Аз всеки ден имам по 15-20 безболезнени контракции. При вас как е? Дали е опасно?

Да ви кажа за раждането нещо много съм се притеснила. Такива грешки стават...., че   ooooh!
имам 2 приятелки, които родиха и чиито бебчовци бяха инвалидизирани, поради лекарска грешка. Все още нито мога да реша къде да родя, а вече и как не знам. Лекари ми говорят как бебо се мъчил при нормално раждане, колко несигурно било, можел да се деформира... И за мен имало изненади - разкъсвания, сексуални смущения до живот  ooooh! , изпускане по нужда, смъкване на черавата.... Гадост!
Ама и секциото не било цвете. Пак лекари ми обясняват, че можело до смъртен случай да се стигне, тежка кръвозагуба, лоши сраствания, СТЕРИЛИТЕТ, опасност от аборт при 2ра бременност...
Думи нямам. не знам как да реша. Бях твърдо за нормално раждане ама сега... Сигурно и вие се тормозите с такива въпроси.
Както и да е,
Поздрави от мен за сега    bouquet

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 18:47 от Lessyy

# 162
Мойта бебка е 1000 гр., доки каза че е в норма ама вашите са по големшки  newsm78

Ние сме 30г.с. ,а ти 27г.с. така че е нормално да сте по-малки Hug

LIBBRA   съжелявам че е трябвало да ходиш в болницата  Sad  какво казаха лекарите , другата седмичка ще е по-хладно може да дойда да се видим Hug

Преди време споменах не и сестра ми е бременна ,днес ходи при Давидков - ще е момче  Joy ,за сега всичко е наред , но пъпната връв не била захваната там където трябва и трябва да се молим да не доведе до проблеми в понататъчното му развитие Praynig

# 163
  • София
Стискам палци всичко да е наред с Ирини и бебока и скоро да се прибере вкъщи. Heart Eyes

# 164
Здравейте, момичета!

Да не се поддаваме на лошите новини! Ирини, слава Богу, се е стабилизирала, Либра е вече извън болницата!!! Повечето ни изследвания са добри. За съжаление, не влизаме всички в един и същи калъп - всяка от нас усеща и преживява различно неразположенията. Най-важното е всички да си гушнем бебчовците, а някои от нас по цели два, като му дойде времето.

Според моята ЖК изследвания за кръв и урина по ЗК ни се полагат по веднъж в 3,5,8 и 10 лунарен месец от бременността. Искайте си каквото ви се полага!!!

Не е препоръчително да четем и слушаме ужасии за нечии минали раждания. Все пак нали огромната част от жените раждат нормални и здрави бебчета, а макар и в България, сме вече 21 век! Леси, ако сексуалните проблеми бяха задължителни след раждане, коя жена щеше да направи и роди второ?!? Природата е помислила за всичко! Вероятно някои жени обичат да се правят пост фактум на героини и с това излишно ни затормозяват.

Хайде, момичета, по-оптимистично!!! Малко остана!!!  bouquet

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 21:22 от Ави

Общи условия

Активация на акаунт