Детски ясли и градини Варна - прием 2019/2020

• 48 352
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 885
Липса на задължения към Общината гледат. Градините/яслите са на общински бюджет. От КАТ нищо не влиза в тукашния бюджет, затова и задълженията, които не са събрани са към НАП.
Честито на всички, приети на 2класиране.
Ще чакам 3то

# 886
Не влизат глоби към КАТ, успокойте се най сетне.

# 887
  • Варна
Не влизат глоби към КАТ, успокойте се най сетне.
И се проверява само родителят, подал заявлението. Поне според моя опит. Тази година нещо не сколасах и когато мина класирането, директорката ми се обади, че имам нещо неплатено... така излизало при справката. Естествено, беше си истина. В деня, в който записвах детето, първо минах да платя и всичко е наред. Данъкът на колата, който се води на ММ, не е платен още.

Тъй като бях споделила, че сме заявили дата за постъпване в началото на август (както и други родители в нашата ясла) и очаквах развитие по въпроса, да кажа... Обадиха ми се в началото на седмицата, че според заповедта на министъра новоприети деца ще постъпват не по-рано от 1.09.
Няма да ви занимавам колко ми се усложняват нещата, както и на повечето от вас... Само се чудя как точно ще се вредим и по какъв график ще ни приемат, при положение, че избягват да взимат повече от 1-2 нови деца паралелно, разреждаха ги поне преди през няколко дни... Нямам идея. Кога и как... и дали...

# 888
  • Варна
Beljata, в коя ясла е това? При нас по план започват да приемат на 20 август, моето дете е в първата група. Никой не се е обаждал да отлага.

# 889
  • Варна
Яслата е "Щастливо детство".
Когато записвах детето, заложихме дата 3.08. Исках адаптацията да мине през август, защото септември почвам работа. Приеха без проблем, така бяхме говорили и преди... Имаше записано дете дори за 20.07., както и други за летни дати.
Нямам идея коя е заповедта, но на 21.07. директорката се обади и се позова на нея. Очевидно се обаждаше и на други родители. Аз очаквах това да стане именно след като дойдат датите за постъпване на първите деца, защото тогава ще се изправят пред казуса. Така и стана.
Във вторник сме на среща с психолога. Нея не отложиха. Ще се опитам да разбера нещо повече.

Единственото, което съм чела по повода и което ме караше да очаквам това обаждане, беше прочетеното тук
Цитат
Съгласно заповеди и указания на Министерство на здравеопазването в яслите се допускат деца, които са вече записани за учебната 2019/2020 г. и не се допуска прием на нови деца. При промяна на противоепидемичната обстановка и мерките за организация на дейностите, ще започне поетапен прием на класираните деца.

Четох го след като записах детето и заявих дата за постъпване и ме озадачи, че изобщо ми дадоха такава.
Предполагам, че има някаква конкретна заповед вече.

До 20. август има време. Дано не ви се обадят и на вас, но не мисля, че нашите биха си измисляли подобни ограничения, защото това утежнява и тяхната работа. После свят ще им се завие от ревящи.

# 890
Някой знае ли дали ще е проблем че служебните бележки са ми от 12.06?приготвих си ги за първо класиране и сега не ми се ходи да взимам нови.. Мн ме е яд.

# 891
Някой знае ли дали ще е проблем че служебните бележки са ми от 12.06?приготвих си ги за първо класиране и сега не ми се ходи да взимам нови.. Мн ме е яд.
Мисля, че срокът на валидност е 30 дни, но нямам време да търся.

# 892
Мисля, че срокът на валидност е 30 дни, но нямам време да търся.

Благодаря. Да 30 дни е взех нови

# 893
Здравейте,

Как стои въпросът с частните ясли? Може ли да бъде записано детето за няколко месеца, или задължително трябва да изкара цялата учебна година там?

# 894
  • Варна
Разбира се, че може за няколко месеца, много познати така си записаха децата и ако ги приемат в държавна, ги прехвърлят. Обаче докато не отпишете детето, ходи или не ходи, си плащате таксите

# 895
Благодаря за отговора. При нас ситуацията е такава,че трябва да се върна спешно на работа и не мога да дочакам класиранията, а няма кой да гледа детето. А докато излязат класиранията на държавните и евентуално после приемът...ще отиде сигурно октомври. Dizzy Face

# 896
  • Варна
Благодаря за отговора. При нас ситуацията е такава,че трябва да се върна спешно на работа и не мога да дочакам класиранията, а няма кой да гледа детето. А докато излязат класиранията на държавните и евентуално после приемът...ще отиде сигурно октомври. Dizzy Face
И октомври няма да стане. Още не е започнал приемът на децата от 1 класиране, което беше юни...

# 897
  • Варна
Няма значение дали детето е било прието юни или края на август, всички деца ще тръгнат септември, октомври, а по  тяхно желание до декември.

# 898
Няма значение дали детето е било прието юни или края на август, всички деца ще тръгнат септември, октомври, а по  тяхно желание до декември.
Бей, децата можели да избират кога да тръгнат.

# 899
  • Варна
Все си мисля, че приетите на първо класиране ще имат предимство пред тези на второ, а те, от своя страна - пред тези от следващите. Най-малкото те са заявили по-рано и вероятно по-ранни дати и с отлагането пак на тях трябва да се даде възможност да тръгнат първи. Логиката е такава, струва ми се.
Какво ще стане, времето ще покаже.

Когато ходихме на среща с психолога, ми направи впечатление, че даваха дати за октомври на децата от второто класиране. Може да е било случайност, но в рамките на престоя ни записаха две за тогава.

Общи условия

Активация на акаунт