Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 833
Не е редно, нали? Утре ще е някой от нас, вместо това момче и отново ще се мълчи или говори ден-три и забрави до следващото, защото иначе веднага се почва "дискриминация", а всъшност в собствената ни държава сме дискриминираните ние.
И знаете ли за кое най-най ме е яд, затова, че момчето не е отвърнало, а те както при всички случаи безмилостно са действали. А момчето е можело да се защити, но не го е направило и сега няма да си кажат "брей, какви сме боклуци, трябваше да спрем, съжаляваме ", а напротив "виж какви сме, никой нищо не може да ни направи, заслужва си го" и още подобни гнусотии.
Утре ще е някой от нас, дори по - лошо някой любим и близък човек,за което още повече се ядосвам.
Едно харесвам в мангалите и то е, че са единни, ние не сме.
Наскоро бяха пребили едно момче тука, защото мангалина си мисли, че някой му е длъжен да му дава. Наскоро и една позната продавачка, влизат на глутници и ѝ скочили да я бият. Нали са непълнолетни.. Какво ще им направят?!
Друго - разбиха колата на една от блока ни и накрая полицията казва, ами до еди си каква сума нищичко не можело да се направи 🤷‍♀️
Какво???Къде са тия закони, а???? За нас има, но за тях.. те да си правят каквото искат, важното да има кой да се подкупва за изборите да гласуват.

За циганите и за 3-ка стипендия, защо? Това не е ли дискриминация на българчета?

Обиждат, посягат, нагли са правят и много по - лоши неща и накрая минават с това, че са непълнолетни.
Добре, но щом на 11г скачаш с брадва, правиш секс, обиждаш, удряш, значи си достатъчно зрял за да носиш отговорност или най - малкото родителите им трябва да я носят тази отговорност,все пак от там идва целия проблем. Как няма да ги карат да правят това и онова,като знаят, че нищо не могат да им направят нито на тях, нито на децата им?!Все пак щом са направили дете, трябва да го възпитават и както са го възпитали трябва да си носят отговорността.
Обират някой и по-лошо изнасилват,бият,но излиза, че не носят отговорност, ами тогава родителите им да носят.
Ако е някой българин и детето му счупи някой прозорец, няма ли да го изядат докато не заплати ремонта на този прозорец? Това не е ли дискриминация?

Според мен...
Щом не носи детето отговорност тогава родителя да бъде съден, все пак той е отговорен за възпитанието и държание на детето си, така няма да посмее да го накара да краде, защото, ако се разбере ще има все пак - може би, някакви последици.
Не е редно да им дават помощи при повече от две деца, щом решаваш, че можеш да имаш десет, значи трябва да си преценил, че имаш финансовата възможност да ги гледаш и нямаш нужда от помощи, а не да ги правят и захвърлят тези деца само и само защото знаят, че ще вземат повече помощи.Не на всяко дете българско дават детски, нали? Дискриминация! Нямали нужда, защо да нямат? Абсурдно е това тяхното и най - лошото, че е поощрявано с нашите пари, а те дори и елементарно уважение нямат към нас,а напротив крайно нагло и долно се държат с нас.

И още много... но по-късно, че започвам да се ядосвам и ще ми изтрият пак темата.
И не, за мен не е циганин, онзи който е черен, бял и разни други цветове, а този, който посяга без да си му сторил нищо лошо, краде те днес нищо, че вчера си го хранил, обижда те и се държи нагло,а и що пък и да не те убие, нали може, а и кой ще го накаже, важното е да не го разберат?!
Аз не възприемам един човек, който визуално носи ромски черти за лош и то само защото изглежда някак, ако е възпитан,не се държи лошо, не обижда, не посяга, не опитва да те убие и т. н.

Лично аз имам познати цигани, имам и други, които, ако не ги видиш, а само ги слушаш никога няма да си и помислиш, че са цигани,пък и да ги видиш пак така. И тях не ги приемам по различно, за не са различни(лоши). Не ме е яд на циганите, а на манталите им, който всекидневно се поощрява, а НЕ се наказва и става все по-зле.

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 11:45 от alexs969

# 1
 • Варна
 • Мнения: 13 920
Много мога да кажа, но ще се въздържа. Не ща бан.

# 2
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 218
Раждането за мнозинството от тях е начин на препитание, спиралата не е 100% ефективна, а и със сигурност ще намерят начин за премахването й.
Сега ми изниква в съзнанието един репортаж на Карбовски. Преди години беше дал безвъзмездно една къща с голям двор на семейство цигани. Експеримент го наречете. Нали се оплаквст, че няма къде да живеят. Та, даде им човека подслон и обработваема земя, да се препитават като всеки нормален човек. Да си засеят туй- онуй, някоя кокошчица, прасе...
След известно време съселяните потърсили Карбовски, да изгони "квартирантите" си, защото цяло село пропищяло от тях. Къщата- разнебитена и е окаяно състояние, малки деца спят по цимента, земята- все така необработваема, а цигани окрали цялото село.

# 3
 • Мнения: 833
Не, те го правят за пари. Ако им се спрат помощите и започнат да носят истинска отговорност за действията ще видите как ще спрат да се множат!
Преди време с една таква "мадама" си говорих, казва "искам дете и ще имаме повече пари", а те и двата броя едвам гледаха, но хич не ѝ идваше на акъла, че това дете, ако ще се гледа както трябва тези помощи не стигат, но те мислят за момента.
В село имаме едни, нямат врати в дома си, но изтеглили кредит за да си купят тонколона??? Хич не ги съжалявам такива!!! И да ми обясняват "циганите нямат пари, нямат дом". Я се огледай! Всички големи палати са тяхни и не са се настанили в тях с кърски труд, ама хич!
Незаконни и пр, ако е българин веднага ще ги съборят, но нали са мангалята..
Наскоро чак една улица бяха отсечели за сватба, музиката нон-стоп на макс?? Ако е българин??

Защо изтрихте отново коментари? Какво лошо бяха написали?

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 12:04 от alexs969

# 4
 • Мнения: 170
Циганите са точно толкова безнаказани и нагли, колкото им е позволено. Дават им се пари даром, обгрижване, закрила... Че защо да ги отказват?! Те не са възпитавани в манталитет и принципи, в които сме възпитавани ние.

Много мога да кажа, но ще се въздържа. Не ща бан.
И аз така...

# 5
 • Мнения: 487
Не е до възпитание и позволеност. Някои народи, сред които и циганите, просто не са еволюирали достатъчно, а разни организации искат да са равноправни.
 Решение на проблема със законни средства няма. Остава да наблюдаваме как европейската цивилизация си отива, удавена в толерантност.
 По-задълбочени размисли по темата няма да споделям, че не е законно.

# 6
 • Насред хаоса
 • Мнения: 3 459
Отново ми направи впечатление следното - когато цигани бият обикновени хора, полицаи, лекари, сега и военен, всички кривозащитни организации мълчат, все едно имат сливи в устата. И Бат Сали също. Обаче, щом се заговори за тия гореспоменатите неща и някой си позволи да каже, че това е недопустимо, веднага кривозащитниците изскачат, изплюват сливите и почват да дрънкат за дискриминация като латерни. Бат Сали също - така се насаждала етническа омраза, не можело Каракачанов да говори така. А къде беше да каже, че престъпниците насаждат омраза с побоя над момчето? И това не е еднократно, много зачестиха случаите на посягане на полицаи. За това в Щатите ще ги застрелят на място, тук ги пазят от справедливия гняв на хората със същата тая полиция, която налагат безнаказано, когато им падне случай.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 13 920
Само ще си позволя да кажа, че съм отвратена от полицаите. Иска ми се, честно, това момче да беше син/брат/братовчед на някой мастит в правосъдната система или в полицейските среди.

# 8
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 218
Помните ли случаят Катуница и цар Киро? Помните ли изнасилвача и убиеца на Вероника и още куп забравени момичета?
А тази, дето си хвърли бебето в язовира?
А онези, дето вилнеят из цели села, изнасилват, колят и ограбват възрастните хора?
А тази, дето роди вкъщи и хвърли бебето в тоалетната?
Родените и обречени сиамски близнаци, плод на кръвосмешение?
А препълнениете домове с ромски деца?
А циганите, които не ваксинират чаветата, в резултат на което избухват епидемии от морбили, хепатит и прочее...
После защо има дискриминация? Ето за това!

# 9
 • Мнения: 487
Само ще си позволя да кажа, че съм отвратена от полицаите. Иска ми се, честно, това момче да беше син/брат/братовчед на някой мастит в правосъдната система или в полицейските среди.

 Честно казано не вярвам, че щеше да има разлика. Най-вероятно щеше да има саморазправа с двамата виновни и до там.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 13 920
Е, все от някъде трябва да се започне...

# 11
 • Мнения: 20 336
Много мога да кажа, но ще се въздържа. Не ща бан.
Давай, Хай. нали така и така след 4 дена ще си ходим.  Mr. Green

Аз нищо няма да кажа за циганите освен случката, която вече съм разказвала в друга тема. Когато дъщеря ми беше на 8-9 години и слезе до контейнера да изхвърли пликчето с боклук, група 10-12 циганета я беше наобиколила и извадила нож, за да я накарат да им даде пари. Не говоря за шущака, а за район доста близо до центъра на София. Случката се разигра по обяд. Говори достатъчно сама по себе си, без нужда от мои коментари.

И да, Емили -Джейн е права- те са точно толкова нагли и безнаказани, колкото им позволяваме.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 13 920
Абе, ти си права, вярно.

Мразя ги, расистка съм и не го крия. Имам сблъсъци с тях почти всекидневно на работата ми и всяка среща затвърждава у мен убеждението, че са нагли, крадливи, мързеливи индивиди, които само търсят вратички за да правят каквото си искат безнаказано. Само искат, искат и искат, а ако може насреща нищо да не се чака от тях, най-добре. Точат пари от държавата, на наш гръб, а даже не си правят труда да се научат да четат и пишат, че да си попълват сами документите за това. Толкова съм отвратена и от тях и от политиката, която им го позволява, че няма накъде повече. Според мен е въпрос на време да започне яка саморазправа.

# 13
 • Мнения: 17 700
...
За циганите и за 3-ка стипендия, защо? Това не е ли дискриминация на българчета?
...

Тази дискриминация бе отчетена от Адм.съд София град и вече такава стипендия не се дава за тройка.
Дано и от ВАС проявят разум.
 https://www.lentata.com/page_13527.html
"Двегодишната борба на Цвета Кирилова и „Сдружение Азбукари“ се увенча с успех. Съдебното решение предполага преразглеждане на всички проекти, засягащи само ромчетата."
"С решение от 10 декември 2018 г. Административен съд – София отмени решението на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) от 18 юли 2018 г., според което определянето на стипендии за ученици само от ромския етнос не дискриминира останалите деца в България.

Съдът върна за преразглеждане решението в КЗД и постанови КЗД да заплати на жалбоподателя „Сдружение Азбукари“ всички разноски по делото в размер на 550 лв.

Решението е в резултат на жалбата на Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“, в която тя подробно се обоснова защо подобни стипендии са дискриминационни спрямо всички останали деца в България."

А проектът е на МОН - срам ме е от тази шайка мен.
"Проектът на Министерството на образованието, съвместно с частен ромски фонд от 2016 г. предвиждаше да се раздадат 1200 стипендии на стойност 561 400 евро (или по 60 лева на месец) на 700 ромчета, като условието беше да имат успех най-малко 3, 50."

"МОН обоснова решението си, че така ромските деца ще бъдат стимулирани да не напуснат системата на образованието." - думи нямам за професионализма на работещите в това... място.

Не винаги им се позволява. От нас също зависи да не им се.

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 13:50 от Judy

# 14
 • Мнения: 487
HighSpeed, много точно си го казала. След няколко години в Англия мога да отнеса същото описание към индийци и пакистанци.

Общи условия

Активация на акаунт