Априлски бебета - тема 4

• 63 756
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
И аз тази вечер, обиколих три пъти апартамента така😀хванати за ръчички.Много е любопитен.

# 181
Аз ако кажа "дай на мама, покажи на мама.."- следва здраво стискане,  криене, бягане лазешком, лапане на нещото и гълтане.

# 182
Моето бебче се заиграва само, разбира се понякога.Явно наистина всички обичат да разхвърлят.Но имаме два Мини Мауса, които обожава, плюшени са и имат връвчица със силиконов накрайник за залепяне.Закачам ги насам-натам, а тя пищи и ръкомаха нещо към тях, също така ги гушка.
Другото, което е, че кръст не ми остана вече.Изключително често иска да я вземаме, което определено е търсене на внимание.Когато започна да готвя, мия чинии или едно кафе да си пусна и веднага е в краката ми и ме дърпа за крачола.

П.П.Искам да попитам има ли сред вашите бебета, такива, които цокат биберони, но вие никога не сте им ги потапяли в мед, глюкоза, захар или др. подобни?
Защото моята дъщеря така и не засука биберон.И с който и да споделя ми казва, че е правил нещо от гореизброените.

# 183
А за какво ти е да суче биберон? Кърмените бебета обикновено не харесват биберони залъгалки, но лично за мен е плюс, радвам се,че отказа да й давам още като беше едва на месец и малко.

# 184
Моята смуче залъгалка, тя не е кърмена никога и не съм го потапяла или мазала с нищо. Търси го за заспиване и през нощта като се размрънка го давам и се успокоява. При нас пък е чуденето как ще го махнем 😂

П. П. Препоръчайте ми памперси с ластик на гърба освен ДМ?  Досега бяхме с Пуфис сензитив, после памперс премиум и бейби драй, пробвах и ДМ но ми пропускат.

# 185
И аз съм в чуденка как ще я махна, тъй като с нея заспива. Никога не съм я мазала с нищо. Кърмен е два месеца, наложи се да прекъсна по здравословни причини, за което много съжалявам, и от тогава само със залъгалка заспива. Можеш само да се радваш че не използвате такава.

# 186
Аз ако кажа "дай на мама, покажи на мама.."- следва здраво стискане,  криене, бягане лазешком, лапане на нещото и гълтане.
Подава ми го, защото знае че ще му го върна след секунди. Приема го за игра

# 187
Бибата се маха лесно има различни начини - някои режат края, грети я мажат с неко специално, други я подаряват на някой.

# 188
  • Пловдив
Момичета, да ви попитам. Вие откога мислите да слагате бебчетата в отделна стая да спят(ако вече не сте го направили)?! На мен ми се иска много скоро да го направя но няма начин за момента, понеже живеем със свеки, и ще мине близо година докато се преместим самостоятелно... Иначе ми се искаше от по рано, защото с ММ като си лягаме, и той ни усеща и веднага започва да се мята в кошарата. Имало е случеи се е будел и сме започвали да си играем.

# 189
  • Варна
Самостоятелно играе не повече от 10 мин., винаги търси внимание, иска все да го занимавам, да му говоря, да му обяснявам. Общо взето нон стоп се занимавам с него и през деня не мога да свърша почти нищо. Това,което някой от вас е споменал, че трябва да се показва как се играе с дадена играчка,за да започне да си играе сам...при нас не действа.
Относно бибата си бях казала,че като се покажат горните зъбки ще се пробвам да я махна..е те вече са факт от вчера и сега трябва да добия смелост да премина към тази стъпка Simple Smile Не е много зависим, но е достатъчно, че винаги заспива с нея...през другото време не я търси.
На гърне държа различно взавимост той дали е в настроение,  ако започне много да мрънка и не мога да го залъжа с нищо го махам. Разбира се, отново съм неотлъчно до него, за да го забаламосвам и да стои, но пък вече повече от 1 месец ака само там. Понякога е готов за 3мин. понякога стоим 10тина минути.

# 190
 Бибата не мисля скоро да и махам, заспива с нея. Гърда няма ,АМ неще ,не иска да я люлея как да я приспя. Като заспи тя сама си я маха.
Днес беше много кисела,вдига лека температура,текне някой друг сопол,неще да яде, иска само да спи. Хващат я зъби знам но хайде за по сигурно при педиатъра. По пътя беше топла със зачервени бузки,докато пристигнем нищо и няма.Педиатъра каза ,че грипа при всеки протичало различно.
Вкъщи всички се разболяха освен аз и бебо така сериозно.

# 191
Търся хавлиен халат с качулка, но лек, някой да е срещал нещо изгодно?

# 192
Ходя почасово на работа 2-3 пъти седмично и мъжа ми има известни  с приспиването.По-точно я приспива без проблем, но често се събуждала и търси да цока, а няма какво GrinningИ всеки ме пита "Ама не суче ли биберон?"А който попитам се оказва, че е имало трик с някакъв подсладител, което не мисля да опитвам!
За отделна стая изобщо не съм мислила.Мъжът ми става много рано за работа и всички си лягаме рано.

# 193
Ние сме решили след навършване на 1 година да го слагаме да си спи в неговата стая ! Сега кошарата е при нас и ни чува като си лягаме или говорим и се събужда ! Не се притеснявам , че ще е в друга стая , защото имаме камера и съм си свикнала и сега да си го наблюдавам или ако има нещо ще го чуя ! Сутрин като се събуди започва да гризе коларата и да протяга ръка , за да ме стигне да ме събуди! Нищо, че цяла нощ не ме е оставил да спя! Интересно е , че когато таткото е на работа нощна смяна , бебчо спи цяяяла нощ непробудно! Обаче мм , като си спи при нас започва нощното пробуждане !

# 194
Какво използвате за никнещи зъби?
Аз давам Панадол ако има температура, Камилия ако плаче без причина и мажа с Калгел ако я видя да дъвче играчките си.

Общи условия

Активация на акаунт