Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 140
Само аз ли не им схващам логиката ? Взимат децата на хората, защото нямат достатъчно възможности да ги отглеждат и дават  пари на приемно семейство да ги гледа. Толкова ли не могат да се дадат парите и помощите  на истинските родители, които искат да си гледат децата?

Луда работа и неуредица!😤
Не е само неуредици, по - лошо е! Според официалния сайт на Приемна грижа, в Смолян има 62 приемни родители, от тях без деца са 12. Та на тези 12 трябва да им се даде дете, за да получават заплати. И тези деца трябва да бъдат отнети от родните си майки! Пази Боже да си слаб!
И според мен братята на тази майка работят нещо без тр. договори, и не могат да докажат доходи, така е на много места, за съжаление.

# 31
 • Varna
 • Мнения: 14 932
Мама Ру не мога да повярвам какви глупости пишеш. Едва ли не, хубаво че са и взели бебенцето, че видиш ли няма лекар и ако нещо му стане...ала бала. Да вземат втоите деца, или децата на твоите деца.

Ако съм аз тази майка, ще ги съдя и ще ги осъдя чак в Страсбург.
Приемните родители това е бизнес в нашата жалка държава.

# 32
 • Мнения: 583
Само аз ли не им схващам логиката ? Взимат децата на хората, защото нямат достатъчно възможности да ги отглеждат и дават  пари на приемно семейство да ги гледа. Толкова ли не могат да се дадат парите и помощите  на истинските родители, които искат да си гледат децата?

Луда работа и неуредица!😤
Не е само неуредици, по - лошо е! Според официалния сайт на Приемна грижа, в Смолян има 62 приемни родители, от тях без деца са 12. Та на тези 12 трябва да им се даде дете, за да получават заплати. И тези деца трябва да бъдат отнети от родните си майки! Пази Боже да си слаб!
И според мен братята на тази майка работят нещо без тр. договори, и не могат да докажат доходи, така е на много места, за съжаление.
Страхотно!
Значи вече и децата са използвани за търговия?! Да си ги дадат онези , които търсят на кого да вземат дечицата , за да има за приемно семейство!

# 33
 • Мнения: 3 230
МамаРу, гледала ли си кислородозависимо бебе? Такова не се изписва на трети, пети ден след като е родено.
Дъщеря ми, родена в 31 седмица с тегло почти 2 кг, самостоятелно дишаща и без никакви усложнения, стоя в кувьоз 16 дни + 4 дни извън него. Това дете все още трябваше да е в болницата, ако е зависимо и има някакви усложнения. Да не говорим, че епикризата звучи толкова тъпо. Кое новородено не трябва да се пази от контакт с много хора, особено в зимния сезон? На кое новородено не трябва да се наблюдава развитието на органите и системите, или както там се твърдеше, че е написано?
Да лишиш недоносено бебе от майчина кърма е най-голямата глупост на света. Особено кърмата на здрава, непиеща и непушеща майка. И зорлям да му даваш адаптирано мляко.
Таткото не е важен въобще, щом има здрава, права и млада майка, искаща и можеща да си гледа детето.

# 34
 • Варна
 • Мнения: 13 989
След като минават такова тежко обучение, тогава как цигански семейства стават приемни родители? Та те дори не могат да четат!

Как не се намери някой адвокат даром да поеме делото на това момиче? Иначе за разни престъпници веднага излизат мастити адвокати, защото ги пишат из пресата и поемат делата.

# 35
 • Мнения: X
Със сигурност работят и тя и братята и,как 5 човека ще се издържат сами,ще си плащат сметките и ще накупят толкова неща за бебчето с 300 лева пенсия на бабата?!А това,че е в сивият сектор и не могат нищо да докажат пред социалните е по вина и неуредица на самата държава. Това за чакащите дете да бъде отнето от семейството му ме потресе,явно е печеливш "бизнес".Вярвах на версията за платили си осиновители,не малко истории съм чела за бездетни гърци,които си плащат без проблем за бели деца.Но ако е отнето за да може някой да взима 800 лева на месец,е меко казано нагло и безочливо.

# 36
 • София
 • Мнения: 7 805
Ужасна история и за жалост не е единичен случай!
Търговията със здрави деца-българчета явно се очертава като перспективен бизнес! Друго обяснение нямам на ситуацията да е "социална" политика да отнемеш дете от родната му майка /дори и да има някакви ментални затруднения!/ с мотива, че няма средства за издържането му и да го дадеш на чужди хора, на които да плащаш 800 лв. месечно!
Истинската социална политика предполага социалните да подпомагат на жената в отглеждането на детето й както финансово, така и морално.
Наистина, толкова ли пък няма сърцат адвокат, който да поеме случая на тази женица... ?  

# 37
 • Куциндрел
 • Мнения: 19 064
Веднъж социалните правили търговия, друг път защо не се намесват да помагат на деца в нужда. Не е лесна и тяхната.
Като се изведат деца от семействата им и те не са цинаги, то веднага се писва да родителите на децата, а никой не си помисля дали тези деца са или ще бъдат добре в тези семейства. Не вярвам лекарите, при които е раждала жената, да доклават всяка родилка на социалните, а и случая го виждаме само от страната на семейството.

Цитат
На 04.01.2018 г. е проведен телефонен разговор с бабата на детето. Същата е поканена заедно с майката на 07.12.2018 г. за среща в ОЗД/ДСП - Смолян, на която да се договорят контакти с детето. До настоящия момент те не са посетили ОЗД. До този момент майката и бабата не са изразили желание пред социалните работници за осъществяване на среща с детето. Работата с детето и майката ще продължи с цел реинтеграция на детето в биологичното семейство. В действията си социалните работници са ръководени единствено от най-добрия негов интерес.

Хората се стремят да върнат детето при родителите му. Не ги защитавам, но не може да се следва сляпо само версията излязла и украсена в пресата. Ако бяха цигани, всички щяха да одобрят мерките. Обаче има и българи, които са бетер циганите.
Всички реваха и за онези 11 деца, но накрая се оказа, че нещата не са такива каквито се пишат, че със семейството е работено от соц. служби, че веднъж са били изкарани и върнати децата, че инцидентите с 2те от тях са поради немърливост, че доста помощ са получили и от дарения, че родителите не могат да спрат са се множат и така излагат на риск децата си.

# 38
 • Мнения: 20 336
Точно за това иде реч, Цеце. Правилата да се прилагат за всички, а не избирателно. Защото всички сме наясно, че никой не смее да посегне на циганите.

# 39
 • Мнения: 140
Тук няма 11 деца. Има едно новородено бебе, желано както от майка си, така и от близките й. Подготвили са стая, купили са най-необходимото. Именно в случая соц. служби застрашават здравето на бебето, като го лишават от естествено хранене и общуване с родната му майка, и очакват някоя леля да го храни с адаптирано мляко и да го обгрижва с повече любов!?
Да бяха насочили усилията си към действително нуждаещите се деца, които ровят по кофите и не ходят на училище. Пък да проверят и дали не се водят ученици някъде само на книга, за да получава училището съответната сума... Ама и аз едни въпроси задавам, нали... и очаквам някой наистина съвестно да работи...

# 40
 • Мнения: X
Някой беше споменал точно това в предните коментари,че при циганите цялото гето скача и затова веднага ги уреждат при приемното семейство в съседната къща.А тази жена няма подкрепа,не си знае правата,само си иска детето.Какво като ще го отгледа бедно,ние сме живяли всички все в разкош постоянно нали?!Напълно нормална си изглежда майката и къщата е като всяка друга селска,поддържана и чиста,с нормални условия.

# 41
 • София
 • Мнения: 7 805
Абе , хора, безумие е да се взимат деца от родителите им с мотива, че са бедни и да се дават на чужди хора да ги гледат срещу заплащане, вместо да се дадат тези пари на родителите им!! Безумие е! Не само за този конкретен случай, а по принцип.

# 42
 • Куциндрел
 • Мнения: 19 064
Точно за това иде реч, Цеце. Правилата да се прилагат за всички, а не избирателно. Защото всички сме наясно, че никой не смее да посегне на циганите.
Проблемът с този етност става все по-голям и по-голям. Държавата не иска да го оправя, тяхните организации, НПОта и подобни само пари смучат. Чат-пат се прави нещо, аз бях свидетел на група деца от етоса на летен лагер и говорих с учителите им, които също бяха от този етнос. Има и цигани, които работят, грижат се за семействата си, не раждат безразборно. Обаче доста голяма част от тях са оставени на правилата на природата, а не на правилата на обществото.

Мотивът в този случай е не, че са бедни, а че майката е неадекватна, бабата е алкохоличка и скандалджийка, че нямат необходимите условия за отглеждане на новородено, което може да е не заради дохода, а заради нехайство. Те са от малко населено място и си се знаят всички що за стока са. За това вярвам, че бабата пие и прави скандали и че майката има леко психично отклонение. И все пак социалните ще работят със семейството и ще гледат да върнат детето.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 9 376
Ади бе стига с тези цигани. Не съм расистка ама ми идва в повече все за тях да мисля. Нали ще им отнемат едно, циганката ще роди още три, те друго не правят пфу.

# 44
 • Мнения: 11 917
А това за бащата наистина ме ядосва. Сякаш не съществуват бащите в подобни теми, никой не ги търси, никой нищо не им иска. Ако съм на журналистите, ще го потърся тоя мишок, че ми се струва, че само ги лъже, възползвайки се, че са лековерни. Ако има 1000 лева за ДНК-тест, защо не е помогнал на семейството за бебето? Да прави деца на жена с някакви интелектуални/психически дефицити, за която има подозрения, че прави секс с достатъчно много мъже, че да не знае от кого е заченала, го прави поредната отрепка, възползвала от такива хора с дефицити. Тя дори не може да разбере колко е обидно да ѝ искат ДНК-тест първо, за да поемат евентуално някаква отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт