Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 968
  • 658
  •   1
Отговори
# 285
Хирурзите в днешно време казват тъй: “като отворим, ще видим”, та и жените, в голямата си част: “абе дай да се оженим, пък ще видим”
Simple Smile

# 286
  • София
Аз пък не познавам нито един самотен баща, който отглежда сам детето/децата си.

Познавам двама такива. Единият дори е с родителските права. Другият не - но синът му живее с него, а майката го вижда, когато тя пожелае (което е доста рядко). Човекът има ново семейство и дете от новата си жена (имат брак).

# 287
 Моят партньор е вдовец с две деца, така че може да се брои за самотен баща. Вярно, че са големи децата и едното вече не живее тук, но всичко е възможно да тече гладко с добро планиране и две коли. Изобщо не е толкова страшно, колкото изглежда Grinning
Само ние двамата трябва да сме единни във вижданията си и да се съгласуваме бързо при промяна в ежедневния ритъм или непредвидени ситуации. Най-големи неудобства се случват при отсъствие на единия за няколко дни, но и това не е кой знае какво.
А плюсовете са много и то предимно за мен Joy - децата ми станаха по-самостоятелни, не им вися на главата като орлица (малко се бях пооляла с обгрижването), успявам да си почивам много повече от преди, защото приятелят ми се включва наравно с мен, а често и повече в домакинските задължения и относно воденето на малкия до училище. Помага с уроците по математика на дъщеря ми. Неговият син има компания вкъщи, често ги заварвам да играят настолни игри. Когато си е вкъщи, съм спокойна за децата. Баща му също поохлаби пресата върху сина си и младежът диша по-спокойно. Той ме обича и споделя с мен. Моите деца спряха да се джавкат помежду си. Когато си дойде дъщеря му настава празник, защото тя готви много вкусно. Иначе през уикенда често "готвят" децата - палачинки или сандвичи за вечеря, а ние си пием виното. Поддържаме селска къща плюс ежедневно ходене там да храним кучето и това всъщност е най-тежкият ангажимент, защото изяжда почти цял час от ценното време след работа. Не само че се справяме, ами дори освободихме чистачката ( по мое настояване), която е идвала преди да се съберем.
Нищо невъзможно няма.

# 288
Една статия по темата.
Какво (казват че) искат жените преди сватбата.
И след нея  Mr. Green

https://www.gnezdoto.net/izkustvoto-na-lubovta/2305-kak-jenite-u … at-myjestvenostta

Въпроса какво предлагат е реторичен по принцип.
Булшит.

# 289
Относно статията - доста крайна като изказване. Ами като не ти харесва, че е планинар, ти какво правиш с него. Нали общите интереси са един от критериите при започване на връзката. Друго нещо - какво значи да не мие чинии ( да не извършва домакинска работа)? Като живее сам кой ги върши тези неща? И ако отговорът е домашна помощница, защо докато е обвързан не е наел такава, че да има повече време със съпругата си? Винаги ми е било тъжно, че всички излизат, а аз трябва да остана да свърша цялата домакинска работа, вместо да се забавлявам с тях.

# 290
Проблемът е твой - организираш се така, че да имаш време, вместо да страдаш безутешно. Simple Smile

# 291
Не страдам безутешно, казах тъжно! Изобщо има една възраст, в която и да не изпускаш прахосмукачката от ръце, пак трудно се вижда чисто Joy За организация няма какво да си говорим - успявам с всичко и винаги съм успявала да се справя, то и затова не ценя съжителството толкова много.

# 292
  • София
Проблемът е твой - организираш се така, че да имаш време, вместо да страдаш безутешно. Simple Smile

С това няма как да се съглася. Не е просто неправилно. Абсурдно е.

# 293
Дренка Опозицията й викат, познавате ли я? Няма значение какво казва, важното да е наобратно.

# 294
Затуй,  Сапфире, аз тук датайли и лични житейски истории не разказвам. Така или иначе  се възприема  като чук и бег, и въобще - отвъд границите на възможностите, що се касае за нагласи и ежедневие.
Simple Smile

# 295
  • София

С това няма как да се съглася. Не е просто неправилно. Абсурдно е.
Какво абсурдно виждаш в призива да се организира така, че да има време колкото мъжа си, за да участва наравна с него в забавленията?
Начини много- от включването му в помощ, през наравното поемане на всичко, през поемане от негова страна на всичко, до домашната помощничка, която да компенсира неговото неучастие.
Избираш това, което те устройва и го отстояваш.

# 296
Затуй,  Сапфире, аз тук датайли и лични житейски истории не разказвам. Така или иначе  се възприема  като чук и бег, и въобще - отвъд границите на възможностите, що се касае за нагласи и ежедневие.
Simple Smile
Ами ти достатъчно каза в болднатото Smile
Ясно как живееш, че и ти се харесва.
Няма лошо, само че за доста хора не е предпочитаният модел и съответно едва ли биха приели сериозно съветите ти как да изграждат трайни връзки.

absurT, Дренката имаше предвид жената да се оправя сама и да не занимава мъжа с проблемите си.

# 297
"Чук и бег" е личен избор и никой няма право да те съди! Както и ти не бива да съдиш останалите, които не го приемат.
Пак да кажа мъж няма и не е имало никога в общоразбрания смисъл. Затова казах "всички излизат", не съм уточнявала кои са всички.

# 298
Концепцията чук и бег, като част от амплоато ми не е моя заслуга Simple Smile
Съвети не давам, мога само ти да обясня, защо си неудовлетворена от живота си Simple Smile

# 299
Концепцията чук и бег, като част от амплоато ми не е моя заслуга Simple Smile
Съвети не давам, мога само ти да обясня, защо си неудовлетворена от живота си Simple Smile
Е не знам чия друга заслуга е твоето собствено амплоа, освен твоя.
Обясненията ти едва ли биха ми свършили работа предвид цялостната ти гледна точка и нулевото разбиране на събеседника, включително относно степента на неудовлетвореност от живота.

Общи условия

Активация на акаунт