Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 979
  • 658
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Няколко неща Simple Smile
- точка 1 противоречи силно на точка 2 Simple Smile От една страна казвате, че две деца е голям минут, от друга приятелят бягал от бездетни, защото не искал да се обвързва
Бг-татко, той говори за срещи и общуване, а не за съвместно съжителство.
Общуването си е общуване, но накрая се прибираш у вас, където няма деца.
Общуването с такива жени е нещо като бариера за намеци ще живеят ли заедно, защото винаги може да се измъкнеш
Аз какъв опит имам с един ерген:
Скрит текст:
1. Мрънкане да се разведа - детето ми не му било проблем
2. Когато се наложи да избира между мен и .....години по-млада и неомъжена колежка - детето ми стана проблем  Mr. Green
3. Като родих второ - осъзнал грешката си, да съм се развеждала и веднага да си правим 3-то, щото аз съм вече на години.
4. Като отказах да хукна - си намери  жена с 2 деца, която му роди негово. Явно изборът по т. 2 е бил грешен и оттам е дошла т. 3
Лошото е, че всичките тези простотии ги преживявах доста време, докато се справя

# 271
Dincho, коригирай  си първите  изречения, защото звучиш като и ти да си се разхлабила от зор да обобщаваш.

# 272
  • София
БгТатко, разумът може и да казва, че разведен мъж, говорещ за децата си е грижовен, но истинктите казват друго. Няма жена с деца, която да иска да слуша за чужди. На подсъзнателно ниво децата на мъжа са заплаха и разходване не ресурс, който тя смята за полагащ й се.

Явно е така. Особено в този форум. Но ако синът на гаджето ми не живееше с него, нямаше да стигнем до първа среща дори.
Всякаки предпочитания има. Пиша го, заради обобщението в мнението.

# 273
БгТатко, разумът може и да казва, че разведен мъж, говорещ за децата си е грижовен, но истинктите казват друго. Няма жена с деца, която да иска да слуша за чужди. На подсъзнателно ниво децата на мъжа са заплаха и разходване не ресурс, който тя смята за полагащ й се.
Ами не го знам подсъзнателното ниво на жените, то ако си измисляме подсъзнателни нива и еволюционни механизми - направилият деца е успешен самец, фертилен, избран за татко от поне още една женска. Ненаправилият деца на 40 е последната еволюционна дупка на кавала Simple Smile

Но подобни разсъждения са малко смешни, сигурно има и хора, които така разсъждават, аз лично бягам с 200 ако доловя нещо подобно като мислене в жена. Simple Smile

В темата за жилищата надълго и нашироко обсъждахме как един баща е редно да осигури не просто децата си при развод, но и майката на тези деца, нищо че вече не е неговата любима. Тогава поставих въпроса - ами ако след като ги осигури (вкл. с единственото си жилище) се появи друга жена и за нея е голям проблем той да дава толкова и на бившата си и на децата си (които за нея са никакви)? Отоговрът беше, че много жени ще оценят неговия интегритет, неговата грижовност, това че е добър и справедлив човек, а не някой боклук, който е излъгал и изхвърлил една жена и е много вероятно да направи същото и със следващите, ако му омръзнат или не му допадне нещо в тях.

Не може да се обобщава за всички жени и за всички мъже, но има някакви сравнително устойчиви типове хора - един такъв тип със сигурност е жената, която ще се чувства ощетена от "загубата на ресурс". но това е само един тип. Плюс може би дори тази жена ще гледа колко е наличният ресурс, защото вероятно някой добре обезпечен мъж, който плаща прилична издръжка на децата си ще е материално доста по-добре от някой голтак, който е изгонил жена си с децата си от панелката и проиграва 2/3 от заплатата си на хазарт.

# 274
Не може да се обобщава за всички жени и за всички мъже, но има някакви сравнително устойчиви типове хора - един такъв тип със сигурност е жената, която ще се чувства ощетена от "загубата на ресурс". но това е само един тип.
Бгтатко, дразня се от сухите ти теоритизации по темата, предвид това, че нито си разведен, нито отглеждаш сам децата си, нито  се срещаш с разведени в момента, а иначе капацитет и половина... Какво ощетяване, каква загуба на "ресурси", това е толкова опростенческо...Аз съм анонимната излизала със самотния татко с две дъщери. Да уточним, че едно е мъж ангажиран след развода  един, два уикенда с децата, съвсем друго е да е основен попечител на две малки деца - да си баща и майка. Необременените, свободни хора се налага да се напаснат помежду си. Когато се налага напасване на толкова елементи от системата, реално на едно семейство с друго, си е висш пилотаж, който не е за всеки. Не е въпрос до "ресурси", а ангажименти, отговорности, време, трудности, съпротиви на децата. Никакви материални ресурси не са от съществено значение. Но ти си продължавай с дисертациите по темата...

# 275
Анонимента, излизала с таткото с две дъщери, не нападай БгТатко, аз писах за ресурси, а твоето мнение само потвърждава моето. Под ресурси разбирам не само финанси, а по-скоро време и ангажименти. Както и сама написа едно е мъжът да вижда децата си два пъти в месеца за по ден, съвсем друго е да се грижи за тях всекидневно. Във втория случай за теб и твоите деца почти няма да има време и ресурси.

# 276
И аз мисля, че докато човек не е минал през развод, не разбира и не осъзнава абсолютно нищо по въпроса. Навремето се разведе най-добрата ми приятелка, мислех,ч е покрай нея съм станала експерт едва ли не. Нищо подобно. Чак като ми дойде до главата видях колко изненади има. Неразведени хора да дават съвети и мнения е просто смехотворно и забавно Simple Smile

# 277
Аз пък не познавам нито един самотен баща, който отглежда сам детето/децата си. Имам разведен приятел, който гледа дъщеря си с бившата си жена относително поравно като време, но детето е вече ученичка. Има много случаи, в които детето е с майка си в друга държава и таткото го вижда 2-3 пъти в годината. Така че не е задължително да се правят винаги сложни конфигурации за напасване на графиците. Аз също ако имам мотивация, ще си намеря "гледач" по-често от 1-2 пъти в месеца:) Има ли желание, има и начин.

# 278
  • Street of Dreams
Ако на някой не му пасва да излиза с баща на децата си, да си избере някой друг.

# 279
заграждаш се  в удобна за теб рамчица и се самоуспокояваш, че няма да поемаш рискове ли? Ти не познаваш, но аз познавам. Една искала любов с колега, че да не хаби време, друга прави криви  сметки, щото така е по-лесно....

# 280
_Bianka__, най-добър съвет може да даде жена, която е разведена и е намерила мъж. Това са най-ценните съвети по темата, но поне за мен са твърде общи, в стила на "ами то мъже има много, разведената е като всяка друга жена, ей аз с 3 деца си намерих, родих още 1 и може би дори имам сили за още". Анкетата на TafTaf (по-долу) подобри сериозно комуникацията, но примерно Вие я пропуснахте в полза на още общи приказки от по 1 изречение.
Скрит текст:
Аз имам "практически" въпроси към жените, намерили нов сериозен партньор:
1. Къде се срещнахте?
2. Колко често се виждахте? Кой гледаше децата ви, докато сте с него?
3. Колко време продължихте да се виждате за по няколко часа и как той приемаше това (ако наистина е било нарядко за кратко време).
4. Кога казахте на децата за него и какво точно? Кога ги запознахте?
5. Как преценихте, че е човекът за вас и бихте минали към съвместно съжителство? Имаше ли някакъв по-обвързващ период, който да не е просто срещи и ресторант и какъв точно?
6. Ако децата ви не са го харесвали, какво направихте?
7. Имате ли конфликти по повод на децата?
Другите, които отговориха, мисля че дадоха най-полезните мнения по темата, авторката и който още се интересува да кажат, но на мен ми се видяха най-информативни. Освен TafTaf да пусне още 7 въпроса, иначе не виждам нещо ново да се пише...

Според мен след мненията на разведени жени, които са намерили партньор, най-ценни са мненията на мъже, защото все пак се обсъжда мъжете какво търсели, мъжете какво мислели, мъжете какво харесвали и не харесвали. С chris78 очевидно мненията ни по някои въпроси леко се различават - според мен е полезно да се видят различни мъжки гледни точки (иначе да съм спрял вече да следвам темата). Плюс като мъже познаваме по-добре мъжката страна като цяло най-малкото защото имаме разведени познати/приятели.

И накрая най-малко полезни са "съвети" в стила на анонимната, която какво каза до момента? Анкетата тъпа, всичко индивидуално, мъжете с деца са тъпи (татенца, които дрънкат за децата си), а без деца - пък безотговорни. Крачетата явно не бягат при младите момчета (или младите момчета са по-бързо в бягството си) и какъв е изводът от цялата работа? Намерила ли си е анонимната мъж или е спряла да търси или какво точно се опитва да каже - че шанс за нова връзка няма? Или има (какъв?) И какъв по-дълбок анализ е направила на причините да не си намери партньор като е разведена?  "Колкото жени има в такава ситуация, толкова различни отговори най-вероятно ще получиш ... Анкетата ти е твърде дълга и обширна Scream" - жесток анализ. Подобно черногледство и блокаж на всеки опит за анализ на ситуацията, на проблемите, е най-вредното за един човек. Първоначално не мислех да пиша по темата отвърд първия коментар (който дори не е чаршаф), но се получи хубава дискусия, която може да е полезна за някого. За разлика от подхвърляния от по едно изрчение разбрали-недоразбрали, предложения "да ти изпратя ей сега един", много ангро генерализации и обяснения как ако не си бил разведен с деца няма как да знаеш какво е и безполезни обиди към мъже, които са примерни татковци и се вълнуват от децата си дори след развода и намират родителската тема за интересна и важна.

# 281
ти от каква позиция ги пишеш и оценяваш съветите - ни си жена, ни мъж, хукнал подир разведена, че и с деца?

# 282
От позицията на форумен участник-многознайко, разбира се Stuck Out Tongue

А Вие? Simple Smile

# 283
Не е задължително човек да си развее всички детайли в нета. Но моите конкретно не са тайна. Срещнах мъжа си по работа. Работата ми е такава, че 70% от хората в нея са мъже. Виждахме се рядко първите месеци - когато децата са при другите си роднини и иначе - не. Виждали сме се и през обедната почивка, да обядваме заедно и да се хилим за глупости. Колкото и да е странно и невероятно, ние си паснахме толкова много, че не сме имали особени проблеми с отношенията си, да не кажа никакви. Проблемите ни бяха свързани с това как ще ни приемат моите деца. Обсъждали сме го с часове.

# 284
Една статия по темата.
Какво (казват че) искат жените преди сватбата.
И след нея  Mr. Green

https://www.gnezdoto.net/izkustvoto-na-lubovta/2305-kak-jenite-u … at-myjestvenostta

Въпроса какво предлагат е реторичен по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт