Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 944
  • 658
  •   1
Отговори
# 375
Всяка връзка е полезна, ако ти действа добре.

# 376
Аз приятели си имам..
Влюбване, любов..всеки е различен и си го тълкува според него си..
Познавайки себе си, знам как идва любовта при мен.
Да разговарям с мъж, не е да споделям и натоварвам.. А значи да общуваме на един "език" , да се смеем на закачките и шегите си, да имаме общи теми. 
Дали ще е неангажиращо или би се развило в друго общо взето началото е едно..Мъж, който ме привлича .

Мисълта ми беше, че не тръгвам (даже и ме плаши) мисълта за сериозност и мъже, които имат такава идея в главата си.
То и с това отблъсквам де.. Поне до сега Simple Smile

# 377
Аз съм от тези, които не могат да изкарат много без секс и съм поддържала неангажиращи връзки, когато съм нямала сериозна такава. За неангажираща връзка приемам такава, при която е ясно и на двамата, че развитие в посока съжителство, семейство, деца не може да има. Нищо не пречи партньорите да си хортуват, да излизат, да пътуват, да се забавляват по начин, който и на двамата им е приятен. Май описах другарчета с екстри.

# 378
Коментара на Анди ме провокира. Жена, която не изпитва липса, още пповече в млада възраст мога да си го обясня само с огромно разочарование към противоположния пол. Съвсем различно е да е пасивна или да не среща подходящ.

# 379
  • София
Все пак говорим за жена, което вече е била във връзка и има поне едно дете. Тя съвсем спокойно може да си седи без мъж и да си гледа децата. Не от разочарование, не от пасивност, а защото не изпитва такава потребност, по някакъв начин за нея животът е пълен и не й трябва непременно някой да й се мотае наоколо. Децата са достатъчно времеемки и енергоемки, а малкото свободно време, което й остава да не се налага да го превръща в обръщане на внимание и съобразяване с мъж.

# 380
И аз познавам такива жени. Едната се разведе много млада, но за мъж не ще да чуе, наистина. Не се преструва. Но не е за всеки това.

На мен ми се иска да мога да поговоря и с голям човек в края на деня,, не само с децата. С тях не мога да споделям и обсъждам работа, клюки, много аспекти от ежедневието си.

Връзката с друг човек не е само съобразяване и обръщане на внимание. Тя е и подкрепа в трудни моменти, и много други неща. Имала съм период да се боря съвсем сама, знам какво е. Не го предпочитам, ако има алтернатива.

# 381
  • София
Затова Господ е измислил най-добрата приятелка. Simple Smile

# 382
Най-добрата ми приятелка е в друг град, със свое семейство и грижи.

# 383
  • София
А какво става, когато децата пораснат и мама остане сама? Обикновено увисва на врата на някое от децата и си виси там, като камък на шията, а това води до проблеми в семейството на детето. Не знам някоя снаха или зет да са доволни, че към половинката върви и маминка, само защото не си е намирела мъж, а е решила да отдава живота си на детето и сега то трябва да се чувства длъжно да й върне жеста.

Свободното време на една жена може да бъде много приятно, когато е прекарано с мъж до нея. Има достатъчно много неща, които могат да правят заедно - не е задължително все тя да се съобразява с него

# 384
  • София
Какво означава "увисва"? Гадно звучи, все едно т този камък да бъде провесен на шията на мъж, за да не се сърди снахата. Снахата ако ще да се сърди, тя нали също има родители, които едва ли иска да прехвърли като товар на някой друг. Родствените връзки не са само за делене на имоти и пари. Това важи и за бащите - трябва непременно той да е камък на шията на някоя жена, все едно му е болногледачка? Е, да, ама вече такива будали все по-рядко се срещат!

# 385
Ако, недай си Боже, остане вдовица на около 60, пак ли спешно да си търси мъж, за да не увисне на децата си?

# 386
  • София
Съвсем различно е, когато родителите са двама или, когато късно единия от двамата е останал вдовец и, когато една жена прекара целия си живот сама, отдадена само на детето/децата. Много добре знаете, че майките, които са останали сами от рано, обикновено се вкопчват в децата си на старини. Това не е нищо ново под слънцето. И не говорим дали на снахата/зетя ще им е комфортно, а дали е редно майката да не поглежда друг мъж и да се отдаде само на детето, а после детето да връща жеста.
Хората сме социални същества и е добре да имаме някой до нас. Не на всяка цена разбира се!

# 387

А кой е измислил заблудите за най-добрата приятелка? Някоя отчаяна съпруга? Като най-добра приятелка на разочаровани и недоволни от парньорствата си жени питам,   и всъщото време да споделя, че ако ще ангажирам времето най-добра приятелка, щото няма за какво да си говоря с мъжа си вечер, връщам мъжа и зимам приятелката, ако се излъже.
Simple Smile

# 388
Хъм, по-добре да си взема питон за домашен любимец!
Аз си падам по мъжки приятелства. Проблемът е, че мъжете функционират по различен начин и все на секс ги избива. Един приятел като хората човек не може да си намери в днешно време! Joy

# 389
Съвсем различно е, когато родителите са двама или, когато късно единия от двамата е останал вдовец ....

Хората сме социални същества и е добре да имаме някой до нас. Не на всяка цена разбира се!

50+ години късно ли ти се струват?
Ако родителят остане сам на 70+ и то след примерно 50 години брак, пак разчита на децата си.

С другото съм напълно съгласна - по-добре е, но не на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт