Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 856
  • 658
  •   1
Отговори
# 435
Шанс за нова връзка, не значи непременно брак. За мен е, една разведена жена  да има личен живот.
А една връзка в какво ще се превърне ..е следствие.

# 436
  • София
Във всеки случай е по-добре в началото да не намесват децат каквото и да прави.
Както се казва в един филм - бракът е първата стъпка към развода. Wink

# 437
Съгласна съм, Анди. И аз съм на мнение, че приобщаването на децата трябва да става бавно и с много леки стъпки, когато са се опознали добре и са наясно с желания и евентуални проблеми.

# 438
  • София
Колкото по-голямо е детето, толкова по-бавно, плавно и дълго трябва да е приобщаването. Когато децата са мънички много по-лесно приемат нещата

# 439
Но въпреки това да бързаш е ..
Всъщност как се опознавате и доверявате? То едно е да сте двама на саме.., но различно е , когато сте сред хора
Примерно за мен следващ етап би бил да го приобщя към приятелите си, толкова важно би ми било да попадна и в неговия близък кръг..

# 440
Колкото по-голямо е детето, толкова по-бавно, плавно и дълго трябва да е приобщаването. Когато децата са мънички много по-лесно приемат нещата
М, да! Моят син (на почти 16 г) ми бърбореше нещо за гаджета и аз му казах, че няма нищо лошо да си има гадже. Казах му, че и аз си имам така нареченото "гадже", а той с такава изненада и категоричност отсече: "Ама как така си имаш гадже! Не може! Ти си ми майка..." Grinning
Не знам да се смея ли, да плача ли... В същото време се познават с въпросното ми "гадже" и се разбират отлично. Нямат нужда от мен в отношенията си.
Не знам обаче какво ще стане, когато се разбере и каква ще е реакцията на юношата. Засега не съм го уведомила, не се и налага да знае. Ще видим какво ще стане по-нататък.

# 441
Случая с многото деца и особеностите на  втория татко, незнайно защо набеден за подходящ и подбран за баща на общо дете и аз го помня. Много показателна история.

# 442
Аз познавайки се не бих стояла сама до края на живота си ако в някой момент се разделя с бащата на детето ми. Не съм от саможивите и мисля, че сам човек е само за вецето Simple Smile
Децата минават през различни периоди. Днес не го иска новия, в следващ момент го харесва, а в още по-следващ вече осъзнава всичко. Така, че не бих се спряла. Помня и аз през какви етапи съм минавала когато нашите се разделиха и имаха други хора в живота си. Всичко минава и заминава. Остават само спомените, житейските уроци и изводите. Трябва да се уважават чувствата на децата, но не бива те да са решаващи.

# 443
  • София
Лошият вариант е когато има някакви пререкания - как да разбереш дали има нещо или детето си измисля? Има и такива случаи

# 444
Винаги бих се съобразила с децата ми. Не бих им причинила някого насила.

# 445
За децата никой нов човек не е веднага принца на бял кон или принцеса. Трябва време да свикнат с идеята и да приемат новата ситуация.

darsia, а какво би направила, ако едното дете одобрява новия човек и иска да живеете с него, а другото - не Simple Smile Ти ще имаш ли мнение?

# 446
Мнението ми е същото, ще се съобразя с детето. То ми е по-важно.
Ако аз си харесвам мъжа, ще си продължа връзката извън моя дом, без да им го натрисам на децата.

# 447
За децата никой нов човек не е веднага принца на бял кон или принцеса. Трябва време да свикнат с идеята и да приемат новата ситуация.

darsia, а какво би направила, ако едното дете одобрява новия човек и иска да живеете с него, а другото - не Simple Smile Ти ще имаш ли мнение?
Бианка, а на мен ми е интересно,ако изключим директно насилие върху децата, има ли друга причина и каква, свързана с тях, която би те отказала да въведеш нов мъж в живота им като твой съпруг/съжителстващ?

# 448
Много причини биха ме отказали. Конкретно от мъжа, не само как биха го приели децата. Въобще не съм мислила, че пак ще се омъжвам и ако не беше точно мъжа ми, това нямаше да се случи. Изобщо и аз го намирам за доста чудно, макар отдавна да сме женени вече.

Списъка ми с червени лампи е огромен и дано не си стресирам дъщерите да ги уплаша от мъжете Simple Smile

# 449
То е ясно, че всеки си има списък с червени лампи, особено втория път. Но понеже някакси мнението ти звучи, че единствено това дали ти харесваш мъжа има значение, а децата просто трябва да приемат ситуацията и толкова, ми е интересно кога взаимоотношенията на конкретния мъж с тях колкото и да е перфектен иначе, би те отказало от съжителство, не от връзка.

Общи условия

Активация на акаунт