Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 791
  • 658
  •   1
Отговори
# 510
Това ти е най-голямата пречка. Ти си най-важната. И щастието е лична работа и отговорност на всеки.

# 511
  • София
Отговорността си я нося, смятам го за лично мое решение, въпреки някои обстоятелства покрай това. Проблема на мен ми е, точно както отбелязваш в "искам - няма да стане", просто съм такава, нямам много вяра в себе си ли не знам, свикнала съм на другите да им е добре, пък аз да съм на заден план, може би това ми е пречката, едната поне. Дали е сложно, колко е сложно, не зная, затова няма как да обяснявам, още повече на човек, който явно е минал по пътя. Не се обиждам от това, което пишеш, напротив.
Това си е стилът на Дренка, по-рязка е, но в нейните съвети има много здрав разум. Още повече, че професионално се занимава с такива неща и е чула много истории и вариации.
Гледай с повече чувство за хумор на мъжете и срещите с тях, а не да им търсиш кусурите от първа среща. Да перефразирам един виц - "ти па да не си много убава", кой знае как те описват пред приятели същите тези мъже. И не им брой чашите, това не ги прави автоматично алкохолици.
Няма правило дали и кога ще си намериш нова връзка, има много фактори. Не е все едно дали си на 40 или на 50+, зависи от външност, поведение, минал опит и т.н.

Teddy_m, когато БНД те заплаши как ще си вземе децата, му обясни, че с нетърпение чакаш този момент - да хвърляш една издръжка и да си щракаш с пръсти по цяла седмица.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 10:11 от Cuckoo

# 512
Има ли хора, които доброволно да поставят себе си на заден план? Това е голяма грешка.

# 513
Има ли хора, които доброволно да поставят себе си на заден план? Това е голяма грешка.
Има, но е голяма грешка.

# 514
А какво разбирате под това човек да се постави на заден план и спрямо кого. Давам пример - самотна майка без помощ от родители, с малки деца и невъзможност да плаща на детегледачка, БНД, който не се интересува и не взима децата, иска да има своето свободно време, да излезе, да се забавлява, но как практически да постави собствените си нужди "на преден план"?

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 17:26 от TafTaf

# 515
Може да се поставиш на заден план спрямо нуждаещите се. Аз така бях възпитана. Огромна грешка на родителите ми, тоя бъг във възпитанието го оправяхме с психолог, защото се беше загнездил дълбоко в мен. Брат ми беше болното дете в семейството, бях свикнала да съм на заден план, защото съм здрава и не се нуждая от толкова внимание. Учиха ме и да се грижа за нуждаещите се. После брат ми оздравя, а рефлексът за обгриждам многострадални Геновеви беше останал и бях завъдила паразити около себе си. Не е случайна приказката, че прекаленият светец и Богу не е драг.

# 516
  • Горна Оряховица
То си е казано : щастлива майка - щастливо бебе/дете.А точно пък за БНД най-малко трябва да се мисли
Животът продължава,нека да бъде щастлив,а не да се цикли на едно място.

# 517
Мисля, че е ясно какво е да си на заден план. Аз моите нужди винаги съм ги поставяла на много преден план. Това невинаги ми е било лесно. Струва си, обаче.

# 518
+123
Съгласна съм с това, което казваш, но в него няма практически насоки как си осигурява време за себе си самотна майка с малки деца без участие на БНД/баби и дядовци.

# 519
Приятели, съседи?
На мен те са ми помагали.

# 520
+123
Съгласна съм с това, което казваш, но в него няма практически насоки как си осигурява време за себе си самотна майка с малки деца без участие на БНД/баби и дядовци.
Няма как, ако няма някой страничен, който да подаде ръка, било и срещу заплащане. По-скоро трябва да се работи в посока на пренастройка на мисленето. Детето не е паразит, който злоупотребява със състрадателността ти, то е дошло на тоя свят, заради теб, за да го обичаш и то да те обича. Грижата за него не тежи, тя е приятна.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 12:31 от +-123

# 521
Разбиране и помощ най-често идват от  себеподобни. Аз примерно имам приятелка, която също гледа децата си сама.  Големите ни деца се оправят сами, но малките / втори клас са/ най-редовно ги води някъде една от нас. Включително и с преспиване - те се кефят много, докато мама има време за каквото си реши. Казвам го като вариант.... аз бих гледала чуждо дете, мисля повечето майки биха.
Това с мъжете виж ми е сложна тема. Има една приказка - не се намира с търсене, но намира само който търси....   Просто трябва да живеем смислено и пълноценно, да се развиваме и да правим нови неща, за  да срещаме и нови хора.....  каквото е за нас, ще ни намери в точния момент.

# 522
  • София
Колко да търси, дори когато не търси и не иска да търси, се започват подмятания от познати, приятели, роднини - хайде, млада си още, няма ли да си намериш някой, не може да си все сама, това дете ще порасне, тогава пак ли сама ще стоиш... И всякакви от сорта. Изобщо, забелязала съм мине ли някакво време, и няма значение на каква възраст са хората, се започва едно приказване как не трябвало да са сами, а да си намерят някого. Все едно светът ще свърши, ако са свободни хората, някакви непълноценности започват да им вменяват.

# 523
На мен не са ми подмятали, че трябва да си търся нов партньор и не че не съм била млада по това време и хубава. Точно обратното, подмятаха ми, че защо ти е мъж, гледай си детето, имаш си работа. Това и от близки, много близки хора.

# 524
Същото. Даже направо: "Нов мъж? Но защо ти е? Аз никога не бих се омъжила повторно! ".

Общи условия

Активация на акаунт