Разведена с деца - шанс за нова връзка

• 40 761
  • 658
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Според мен първо помисли за тази връзка и колко точно сериозна може да бъде. Какво ще ти дава и какво ще ти отнема. Той работи в чужда транспортна фирма. Колко често ще отсъства? Ако един ден решите да имате общо дете, ОК ли ще ти бъде него постоянно да го няма, а ти да си гледаш децата сама? Напълно разбирам, че в момента си влюбена и щастлива, особено след дълъг и неуспешен брак. Че искаш да наредиш живота си отново и т.н. Но е добре да обмислиш нещата.
Относно дъщеря ти - мисля, че на 14 години момичетата са достатъчно големи, за да разберат, че мама си има гадже. Не са ревниви към майките си, както момчетата например, за които мама да има връзка е кошмар. Затова смятам, че един хубав, предварителен разговор с нея, последван от една вечеря, в която приятеля ти да дойде на гости /дебело подчертавам - без да преспива у вас/ би било чудесно начало за тях двамата. Да се видят, да се опознаят, да си поговорят и т.н. Препоръчвам ти да забавиш малко съвместното ви съжителство, както и оставането му у вас за пренощуване, защото не само ще й дадеш лош пример, но й може да не реагира съвсем добре на връзка, която прекалено бързо се развива. Особено, ако тя не успее да се адаптира бързо в новата ситуация. Прави нещата с малки крачки, една след друга и ги оставяй да се опознават плавно, без прибързване и натиск от твоя страна.
Успех!

# 556
Идеи? Събираш идеи, вместо да действаш според детето, отношенията ви, ситуацията. Това криене - ще кажа, ама не сега, чакай малко, и пр. още повече забатачва нещата. Искаш да се събираш с друг мъж и детето заедно, че и момиче или не съм разбрала добре? Тя е във възраст, в която можеш направо да я запознаеш с него, без увъртания, но щом казваш, че преживява развода, не знам дали си готова да го “скроиш” така, че да се получи естествено. Имай предвид, че твоите страхове и несигурност се прехвърлят на нея. И това не е в твоя полза.

# 557
  • София
Здравейте, виждам че темата е стара, но все пак може да я активизираме. При мен ситуацията е следната, преди два месеца се разделих с мъжа ми, с който живеехме около 15 години, но в последните 3-4 г. Нещата не вървяха. Де факто аз бях приела нещата, че ще приключат още преди година, правих опити да се изясним, но без успех и с пълно пренебрежение от негова страна. До един ден, в който категорично казах, че така не мога да продължа. От няколко месеца имам връзка с мъж, с който се запознахме онлайн, виждаме се, чувствам се добре с него, изпитвам чувства към него, както и той към мен. Правим планове за бъдеще общо. В момента е командировка в чужбина и се чуваме по телефона в дълги разговори. Имам дъщеря, която е на 14г.все още не съм й споменавала за него, обмислям как да се случи точно и ще ми е полезна всяка идея. Не искам пропускам нито миг без него, чувствам че той е това от което имам нужда и винаги съм се нуждаела. Благодаря!

Само да добавя - гледай тези двете подчертаните от мен неща да направиш така, че дъщеря ти никога да не ги разбее. Че едва ли ще приеме с отворени обятия мъж, с когото си имала връзка, докато си живеела още с баща й. Като нищо ще те обвини, че си разбира семейството ви заради любовника си, а новия ти мъж ще бъде посрещнат със сериозен отпор.

# 558
  • някъде там
Благодаря Ви, да явно не съм се уточнила добре, не съм имала контакт преди да приключа отношенията си с бившия. Преди това само поддържахме кореспонденция. За среща се реших чак като бившия се изнесе.
И двамата сме на години, в които сме взели решение че нямаме време за излишни игрички. За общо дете сме се разбрали, че сме пропуснали момента минали сме 40-те,имаме нужда само от спокойствие и човек с когото да можем да споделяме дните си. Това, че ще се налага често да пътува не ме притеснява.
Детето не преживява зле развода, напротив сега се чувства много по-спокойно.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:03 от маймунка

# 559
Здравейте, виждам че темата е стара, но все пак може да я активизираме. При мен ситуацията е следната, преди два месеца се разделих с мъжа ми, с който живеехме около 15 години, но в последните 3-4 г. Нещата не вървяха. Де факто аз бях приела нещата, че ще приключат още преди година, правих опити да се изясним, но без успех и с пълно пренебрежение от негова страна. До един ден, в който категорично казах, че така не мога да продължа. От няколко месеца имам връзка с мъж, с който се запознахме онлайн, виждаме се, чувствам се добре с него, изпитвам чувства към него, както и той към мен. Правим планове за бъдеще общо. В момента е командировка в чужбина и се чуваме по телефона в дълги разговори. Имам дъщеря, която е на 14г.все още не съм й споменавала за него, обмислям как да се случи точно и ще ми е полезна всяка идея. Не искам пропускам нито миг без него, чувствам че той е това от което имам нужда и винаги съм се нуждаела. Благодаря!

Когато се срещаш с него, не и ли прави впечатление отсъствието ти? Ако да.. е повод за разговор, че в живота ти се е появил друг мъж. Според реакциите и, и готвоността ви с приятеля ти ще последва запознанството и всичко останало..

# 560
  • По света и у нас
Абе прецени си какво твоето дете би приело и как би го приело.
Не мисля, че е лошо да и кажеш ясно, че си имаш приятел, който те прави щастлива и се чувстваш добре. Тя ще го погледне като положително нещо. Моите деца са малки, не съм им показвала на приятелят ми на живо, само по видео разговори ако съм с него или той ми се обажда. Не им го натрапвам. Преценила съм, че това е достатъчно за момента.
Той пък искаше моментално да ме представи лично на неговите и даже ги дразни с мен - това не ми допада. Трябва да се подхожда отговорно с детската душа, и да не се лъже и маже - децата не са глупави.

# 561
Той пък искаше моментално да ме представи лично на неговите и даже ги дразни с мен...
Звучи все едно той е ротвайлер с палета на три месеца, а ти си телешка пържола.

# 562
  • По света и у нас
Ти пък какви асоцияции Абуто... не е до пържола ами до ревност.

# 563
  • някъде там

Когато се срещаш с него, не и ли прави впечатление отсъствието ти? Ако да.. е повод за разговор, че в живота ти се е появил друг мъж. Според реакциите и, и готвоността ви с приятеля ти ще последва запознанството и всичко останало..
Срещите ни са във време, в което и нея я няма в нас или е с баща си или на училище. Тъй като той е от друг град се виждаме денем излизам отпуска, като веднъж с приспиване бях "командировка". Планираме почивка в края на април, като никога не е казвал, че трябва да сме само двамата, а напротив не иска да я оставяме да не бъде с нас където и да отидем.
Искрено се надявам като дойде моментът тя да приеме нещата нормално и да успеем да се напаснем.

# 564
  • София
Като е от друг град как планирате да живеете? Той ли ще се нанесе при вас или или ще се местите? Не знам как я мислиш тая работа, но определено я мислиш никак.

# 565
  • някъде там
Като е от друг град как планирате да живеете? Той ли ще се нанесе при вас или или ще се местите? Не знам как я мислиш тая работа, но определено я мислиш никак.
Той ще дойде при нас, така го мислим. Живея в собствено жилище. Иначе той има апартамент, но аз не искам да се местя в неговия град

# 566
  • София
Маймунка, много правилно решение да заживее той при вас. Не го променяй.

# 567
  • някъде там
Маймунка, много правилно решение да заживее той при вас. Не го променяй.
Не бих се съгласила да променям местоживеене, училище за детето и всичко останало, а и имайки предвид естеството на работата му с честите пътувания това е вариантът. Wink

# 568
  • някъде там
Благодаря на всички нза споделените идеи, за мой късмет нещата се случиха съвсем леко. Просто една вечер й разказах, че се срещам с един мъж и тя го прие съвсем спокойно. Скоро ще ги запозная на живо Wink

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 11:32 от маймунка

# 569
Аз след като се разведох поседях доста време без сериозна връзка, ама не съм и бързала де, щото мога да  финансирам себе си и детето сама. Не че беше лесно. Не съм била обаче пасивна, търсела съм, пробвала съм. И като се появи правилният човек, това се разбира. За мен е напълно нормално всеки да си търси половинката. Животът е за двама, колкото и да звучи клише.

Хората сме еднокрили ангели и можем да летим само по двама.

Общи условия

Активация на акаунт