Гордо пъчиме кореми, към ОКТОМВРИ без проблеми

• 17 631
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас с бебораната!

Илиянка, мила, дано се оправиш бързичко, хубаво е наистина, че сте реагирали навреме!  Hug Всичко ще бъде на ред, сигурна съм!!
Аз да ви питам останалите, правили ли са ви такъв преглед за скъсяване на шийката, ако нямате признаци? В смисъл това прави ли се като рутинен преглед, защото на мен не са ми бъркали... Ох, нямат край тия грижи и притеснения...

Вили, много тъжни новини, съжалявам за загубата ти, но гледай да не се отдаваш на черни мисли  Heart Eyes

Ние сме на преглед в други ден, дано всичко е наред! Ще пиша пак скоро! Целувки на всички

# 196
  • София
Вили, мойте съболязнования за татко ти, при такива случаи трябва да се отдаваме на радостните моменти които имаме и ни чакат

Илианче, бързо да се оправите с бебчо и да ви изпишат скоро скоро без никакви проблеми вече Simple Smile

Аз днес бях на преглед, бебчо е добре, расте, вече е 935 гр и официално съм вече в 7 месец Simple Smile Но тия контракции (безболезнените стягания/втвърдявания на корема като топка) не спират въпреки хапчетата които пия вече 3 месец. Сега увеличаваме дозата и дано да помогне, ако не ще мислим друго. Но не са толкова безобидни колкото казват, според моя доки е нормално до 10 (макс 15) на ден, а аз с хапчета ги надвишавам. Сега, след като вече влизаме в последния триместър не са така безобидни и трябва да се внимава.

Веничка, на мен са ми правили само веднъж вагинален преглед, но поради оплаквания, тогава ми взеха и секрет (на 26 пак ще ми взимат и не знам дали ще опипват  newsm78 ) и доки не каза нищо, може и да ме е прегледал за такива скъсявания

Марче, аз официално в къщи съм наречена кит, това е вече обръщението към мен  Mr. Green

# 197
Здравейте момичета Hug
Днес цял ден бяхме с Дари навън първо на лекция и след това в София Ленд Добре се поглзихме имаме си много подаръци особено Дари  Laughing нали е на мама куклата
Бебчо слушка милия на тоя екшън дето го опънах Надявам се е добре че отдавна не сме го гледали
Илиянче стискам палци всичко да е наред
Благодаря ви за разбирането за Дари Ще споделям опит че живот и здраве и на вас ще ви дойде до главата а с Веси ще обменяме опит и сега
Вили моите най искрени съболезнования за баща ти
Аз още съм + 3 кг и се притеснявам колко е голям бебчо че вече сме 7 месец но не сържа да качвам стига той да си расте Миналият път не помня колко бях по това време ама май малко повече но пуст акъл не помни
ПС коте това със затъпяването тепърва ни предстои Позсле като се затворим цяла зима не ми се мили Сега поне по цял ден съм натам насам но после
Както и да е да идва по-бързо есента че вече нямам търпение
Поздрави и лека вечер

# 198
мира,много сте красиви с мъжа ти married!и хич недей да ни се оплакваш-какво по-хубаво от това хем да си елегантна бременна ,хем бебчо да си расте и да е в норма.както виждам сте вдигнали чудна сватба.в коя седмица се падна щастливото събитие,че съм забравила?
и моето коремче до сега вървеше по-скоро малко,ама в 27г.с. много бързо се изпъчи напред.

момичета,като гледам сватбените ви снимки и ми се прииска и ние като септемврийки да си направим  семейно албумче,в което да качвеме снимки на половинките си,на дечицата/които вече си имат каки и батковци/,от сватбите  или други важни  моменти.какво ще кажете? photo

веничка,доколкото знам ,вагиналните прегледи по време на бременност се правят само в изключителни случаи.шийката на матката в по-напреднали месеци не може да се види много добре с обикновен ехограф,но все-пак трябва да имаш някакви индикации за евентуален проблем .най-добре се консултирай с твоя лекар!

вили,мила,просто незнам какво да  кажа!много ,много ти съчувствам .мисля ,че за да го преодолееш е нужно  време и се надявам ,че на есен,когато гушнеш малката беборанка,ще забравиш мъката по-бързо!

# 199
Добро утро и от Пловдив!
Първо искам да пожелая на всички момичета с проблеми бързо да се оправят! Дано до края на никого да не се налага да се притеснява.
vili, моите най-искрени съболезнования Hug Дано очакването на малкото човече ти помогне по-бързо да преодолееш тази тежка загуба.
Честито на всички, които са се справили успешно с изпитите си!  bouquet Опровергавате много успешно твърденията, че бременните оглупяват Laughing
На почиващите много слънце и пълноценна почивка - завиждам ви, но живот и здраве догодина ще си наваксам  Laughing
Мира см, дълъг и щастлив семеен живот! И наесен да сте в разширен състав  Heart Eyes
Завиждам на всички мами с малки коремчета, защото моят е огромен Sick Каквато съм "висока" тези осем кг отгоре изглеждат като 18, а в деветия месец сигурно ще е по-лесно човек да ме прескочи отколкото да ме заобиколи Mr. Green Отказвам да се пльосна с цяла прелест в албума!
Марчето, до сълзи ме расмя постинга ти! Joy
Оска, мен от 5 месец на всяка консултация ме преглеждат задължително и вагинално и не съм имала никакви проблеми, породени от тези прегледи. Според моят лекар е абсурдно да се установи състоянието на шийката на матката единствено с ехографа. Големите аборти ставали по-често заради липсата на вагинални прегледи , а не заради тях.   Както той се изрази трябва да се проверява и консистенцията й ( май това си го обясних  дали е твърда или мека). Освен това ми вземат и влагалищен секрет за изследване най-редовно. Момичета, настоявайте з атова изследване, защото пропускането на една вагинална инфекция, може да доведе до проблеми с бебчо и преждевременно раждане! Пиша това, защото разбрах за родено бебче в  Пловдив наскоро със сериозни проблеми от спестяването на това изследване.  Ох, изобщо не искам да звучи стряскащо  bouquet Дано всички успешно дочакаме еснта и се радваме на живи и здрави бебчета!
И накрая да се похваля с малко новини от нас - вчера бях на среща с беба - тежи 1200гр - дунда сладка Heart Eyes Но и според машинката съм в 28 седмица и  твърдо ще раждам през септември. Сега се моля да устискам да е зодия везна, а не дева.
И аз да се оплача накрая - има ли някой друг, който страда от безсъние? От една седмица положението е направо нетърпимо - спя по 3-4 часа максимум и през деня се чувствам като парцал, ако някой знае някакъв лек ще съм му много благодарна!
Лек и прохладен ден на всички!

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 09:17 от vilian

# 200
  • София
...И аз да се оплача накрая - има ли някой друг, който страда от безсъние? От една седмица положението е направо нетърпимо - спя по 3-4 часа максимум и през деня се чувствам като парцал, ако някой знае някакъв лек ще съм му много благодарна! ...

И аз точно това исках да се оплача, от около сведмица не мога да спя добре, въртя се по цяла нощ и по цял ден съм недоспала. Надявам се да е поредния период, който бързо да отмине Simple Smile

Оска, идеята за албумчето си я бива, да направим и семейно такова Simple Smile

# 201
Здравейте! Най-накрая реших да се включа и аз. От Русе съм. Термина ми е 20 октомври. Имам дъщеря на 12 години.

# 202
  • във фурната
ЗДРАВЕЙТЕ,мили мамчета!Моля.КАЖЕТЕ ми как да изпратя лично съобщение.Простете ми невежеството и благодаря!  bouquet

# 203
  • София
Благодаря на всички ви за съболезнованията, те значат много за мен. Независимо от това, че бях подготвена за случващото ми дойде твърде много, но живота продължава, трябва да бъда силна заради дечицата.

Относно безсънието аз от един месец преди лягане взимам Седатиф ПС хомеопатично на Боарон напълно безвредно. Дозата е 2 таблети преди лягане, но сутрин не мога да се събудя и затова минах на 1т. Доста ми помага, особено след като каката се буди поне веднъж през ноща и аз после не моех да мигна до сутринта.

# 204
  • Откъм Варната
Илиянче оправяй се бързо, стискам палци , в петък и аз отивам да си полежа в болницата за малко наблюдение

Вили искрени съболезнования

Вчера ходих на консултация и май ще сме момче stork-boy, но не  бил много сигурен, като вляза в болницата в петък и там ще ги питам да видя какво ще кажат и там

# 205
Момичета, и аз от върла поспаланка вече имам проблеми със съня- трудно заспивам, лесно се будя...хем сега не е толкова горещо... Thinking
И аз честичко имам контракции - даже забелязвам, че когато ритка силно, коремът задължително ми се втърдява.
Замислям се, че не са ме преглеждали скоро вагинално - само веднъж от началото на бременността, заради течение, та при следващото посещение ще питам...
Реми, добре дошла!
Вили, ще трябва да опитам с този Седатиф...а ти бъди силна и мисли за хубавите предстоящи емоции!
Прохладен ден!

# 206
Здравейте от мен, корема ми стана за две седмици голям Confused

Вили моите съболезнования за татко ти.

Успех и на мамите с проблеми, стискам палци  Hug

За безсънието спя като бебе, даже повече отколкото трябва  Crazy

Чао от мен за сега, много съм кратка но има доста работа  Tired

# 207
Здравейте момичета.
Тази сутрин с такъв ентусиазъм седнах рано-рано и писах, писах, докато накрая всичко изчезна безвъзвратно.Общо-взето и моите писания бяха за контракциите и прегледите.На мен ми правиха вагинален преглед в края на четвърти месец, за да видят дали трябва да ми се прави серклаж, а това също е свързано със шийката на матката.Истината е, че трябва повече да се почива и да се внимава.Затова съм благодарна на моята лекарка, че ми дава болнични.Вече от два месеца съм в къщи.Е, доста ми е гадно да си стоя само у дома, но...Имам много важна цел, най-важната в живота ми досега.
Иначе не се оплаквам от друго за момента.Спя си добре, не ми се подуват краката.Само гадните контракции, които никак не са безобидни според мен.
Вили, приеми и моите най-искрени съболезнования.Мисли повече за бебчо, говори му.Смятам, че това малко ще те успокои.Аз често говоря на моя бебок и това ми действа много добре.
Добре дошла на remi!
А сега ви изоставям, защото нашия тати току-що се обади, че се прибира от командировка и отиваме да го посрещнем.
Чао!Лек и спокоен ден на всички!

# 208
  • във фурната
oska,благодаря за отговора!

вили,искрени съболезнования, и аз преди 1 г.загубих майка си,та знам какво ти е.Дано с появата на бебето и радостните емоции да отмине по-бързо мъката.

Илиянче,добре,че си реагирала навреме.В болницата с магнезий,но-шпа и гинипрал ще овладеят положението,само дето после трябва почти през цялото време докрая да лежиш и да не вдигаш нищо по-тежко от чаша с вода.Бързо излизане от болницата ти пожелавам.

Yany, и аз го имам този проблем с баткото и непрекъснато му  повтарям,че това е НЕГОВОТО бебе,НЕГОВОТО братче,че ще е много мъничко,сладичко-така си мисля,че ще почне да гледа на бебето катo на нещо свое,за което да се грижи и да обича,а не да гледа на него като конкурент за любовта на мама и тати. 
За съня[/b,освен Седатиф пц,може да се пие чай от мента,маточина.
КОГА ще бъде срещата на софийските мами?

# 209
Здравейте  Heart Eyes

Напоследък със съня имам проблеми, защото гледам късните мачове и не мога да се наспя  Mr. Green Но наистина, независимо кога съм си легнала, започнах да се будя всяка сутрин в 6, което е супер нетипично за мен! Между другото това беше и един от първите признаци, че съм бременна - куквах в 4-5 часа сутрин!

Кръци, забравих да ти благодаря за ориентирането в седмиците и месеците - наистина май с термина е най-разбираемо и най-вече информативно! Мерси!   bouquet

На 11-ти съм на преглед и ще питам доки за шийката /дано се сетя!/. Иначе тя в началото ми беше казала, че не е добре да се бърника по самата шийка /защото аз я бях питала дали няма да ми вземе цитонамазка/. Иначе преди месец ми взе вагинален секрет и сега пак /заради бактериите, за които ви се наоплаквах тогава/, но не знам дали по някакъв начин е прегледала шийката.

Хайде чао и спокойна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт