Азиатска козметика и грим 7

• 47 696
  • 748
  •   1
Отговори
# 675

Не се препоръчва да се ползват заедно:[/b]
Вит.С +ниацинамид

raduni, много полезно е това, аз също го търсех Simple Smile Само не разбирам все още какво се има предвид под ползване заедно.
Да не се ползват изобщо по едно и също време (свършваш продукта с вит.С и започваш нов с ниацинамид) или да не ги напластяваш едно върху друго, примерно едното го ползваш вечер, а другото сутрин?
В Witch Piggy серума и в оризовата маска на COSRX има ниацинамид. При положение, че ги ползвам вечер, мога ли сутрин да слагам Rohto Melano CC?

# 676
  • София
Не се напластяват едно върху друго двете съставки. Съвсем ок ми звучи да ползваш СС серумът сутрин, а ниацинамидовите продукти вечер.   

# 677

Не се препоръчва да се ползват заедно:[/b]
Вит.С +ниацинамид

raduni, много полезно е това, аз също го търсех Simple Smile Само не разбирам все още какво се има предвид под ползване заедно.
Скрит текст:
Да не се ползват изобщо по едно и също време (свършваш продукта с вит.С и започваш нов с ниацинамид) или да не ги напластяваш едно върху друго, примерно едното го ползваш вечер, а другото сутрин?
В Witch Piggy серума и в оризовата маска на COSRX има ниацинамид. При положение, че ги ползвам вечер, мога ли сутрин да слагам Rohto Melano CC?
Aomame, това са базови насоки за изполване на активни съставки Simple Smile Според общото правило не се използват заедно ,защото взаимно се неутрализират и може да предузвикат раздразнение, НО тук вече се намесват конкретните случаи и всичко зависи от формата на вит.С, процента ниацинамид, вида продукт, начина на нанасяне и тн. Има и достатъчно продукти, които съдържат и двете съставки и си вършат работата прекрасно. Аз ползвам без проблем меланото и серум/крем с ниацинамид в една грижа като изчаквам 20-30 минути между нанасянията.

raduni, благодаря! Видяла съм го, но срока на годност не ме устройва. Жалко, защото крема е много добър.

# 678
Здравейте, момичета! Моля препоръчайте ми крем против бръчки за нормална към суха кожа, 45+.

# 679
Намерих много интересен блогъг, който твърди, че това за вит Ц и ниацинамида е мит. https://kindofstephen.com/can-you-use-niacinamide-and-vitamin-c-ascorbic/

Общо взето казва, че ако се появи зачервяване е от вит Ц и ниското му Ph. А за реакция между тях, че протича много бавно или е обратима  и не би трябвало да е проблем освен в някакви изключителни случаи.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 17:53 от VeryZen

# 680
Смесвай и импровизирай смело! Съветът ми е единствено да внимаваш с новите продукти.
Мерси за съвета, Харп! Simple Smile
Вкарах 3 наведнъж, не знам как хората пишат ревюта на конкретен продукт, особено при това наслагване, характерно за корейските рутини Simple Smile
Засега много доволна, получава се чудесно овлажняване, но без да избивам в омазняване (в момента е и много студено и сухо тук) - цял живот боря мазна кожа и ми е фикс идея. Още търся оптимална комбинация с ВВ/СС/ФДТ.

# 681

Вкарах 3 наведнъж, не знам как хората пишат ревюта на конкретен продукт, особено при това наслагване, характерно за корейските рутини Simple Smile

Мхм.. и аз това се чудя. Joy
Всъщност мисля, че като се понатрупа опит като цяло с корейската грижа за кожата и си ползваш тествани и сигурни продукти не би било толкова трудно да прецениш един, който вкарваш. Въпреки, че някои от нещата се усещат веднага ако са хубави. Имам някои фаворити от раз, други така и не разбрах правят ли нещо изобщо..

# 682
Основно за козметика се пише, а от грима какво ползвате?

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:41 от harley.quinn

# 683
Вчера ,попаднах на този японски  сайт.Видях цени на някои продукти и ми се виждат добри.Доставка пак е спрямо теглото ,но май до 2кг е 6€
https://dokodemo.world/en/es/category/2/

# 684
Вчера ,попаднах на този японски  сайт.Видях цени на някои продукти и ми се виждат добри.Доставка пак е спрямо теглото ,но май до 2кг е 6€
https://dokodemo.world/en/es/category/2/
По-скъпа е доставката, но ако правят промоции биха дошли изгодно някои неща.

# 685
  • София
Днес в jolse на hot deal е TOSOWOONG Spot Whitening VITA Clinic Vita Spot Powder. Интересен продукт. Някой да сподели дали е пробвал?
Не ми се струва особено удобен за ползване, но пък ако е чудо невиждано, може и да преглътна неудобството.

# 686
И аз влюбих в Хада Лабо!!! Имало на този свят ХК, която да не ми лепне и да не ми оставя гадно чувство на лицето след нанасяне нито на мокра кожа, нито на суха.  А съм пробвала поне три вида. Абсолютно божествен продукт!

TOSOWOONG Spot Whitening VITA Clinic Vita Spot Powder и аз го загледах, но освен, че изглежда неудобен, също така е и със срок на годност до септември, което някак ме отказа. Не знам дали по принцип е с кратък срок или разчистват нещо.

Пак в Jolse имат 40% намаление на Moonshot и май ми дойде време да се кача на влака на къшаните Simple Smile

# 687
  • София
Ако имаш усещането, че пропускаш нещо много важно от корейския грим, може да пробваш къшън. Аз дълго време отлагах, но скоро се предадох и си взех. За да разбера, че не съм улучила моя продукт (ако въобще има къшън, който да ми пасва, но може би няма да дам втори шанс). По отношение на грим си оставам с европейска нагласа Wink. Макар че любимата ми пудра е европейска марка, но за азиатския пазар.

# 688
Здравейте, искам да купя няколко такива маски за лице на Холика за подарък, но в сайта, от който пазарувам са изчерпани.
Скрит текст:

Може ли да ми кажете дали сте ги срещали в ибей или някой друг сайт?
Редактирам се - намерих си я  Peace

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 13:49 от Meraviglia

# 689
  • Prismatica Aerie
Harpalike, и аз се чудя за къшън от доста време. Не искам оцветен, т.е. тип фдт. Разглеждам слънцезащитни, но нищо не одобрявам Confused  Видях това и съм го сложила  в кошницата...
И със стиковете ми е объркано, но ще взема, защото ако не аз - децата ще ползват.

Момичета, ползвате ли почистващи маски? С вулканична прах, глина... Има ли смисъл от тях, конкретно за по-суха кожа?
Чудя се дали е достатъчно двустъпковото почистване. Какво друго може да се ползва за по-основно почистване?

Общи условия

Активация на акаунт