Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 52 547
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
според него е в яйцеклетките, но не можа да ме убеди.
искаше преди пид да правим, аз отказах.
щял да ни даде отговори.
ама на моите въпроси няма как да даде отговори.
отговора е един и струва 20лв кръвен тест за ЧХГ.

# 211
Какви отговори ще даде ПИД-а? Ще каже дали ембриона е здрав или е с аномалии. Не ми се вярва да отговори на въпроса дали яйцеклетката е прецакала нещата. Да не би пък да съм изпуснала нещо и хромозомните аномалии да се дължат винаги на проблем с яйцеклетката?
Кръвният тест за съжаление и той не дава отговори. Изпитала съм го на гърба си. Перфектен ембрион, красив, равномерен отвсякъде,  ЧХГ 180 на 11-ти ден след трансфера, над 400 на 13-ти ден, а накрая тризомия 9.
Ти си много вряла и кипяла, смяташ ли че чакането до 5-ти ден заради ПИД може да прецака иначе здрав и надежден ембрион? Че сега това ми е в главата.

# 212
  • София
в моя случай даде същия отговор , който с пид би струвал към 1200лв, защото върнахме 3 ембриона.
но мен ме интересува не дали ембриона става, а като не става къде е причината.
на мен ми е важно, за да реша длаи да продължа да губя пари и време в опити или да ги ползвам за други цели.
имам късмета да имам вече едно дете, а то тепърва ще има нужди, там е по-добре да ги пренасоча, ако нямам шанс за още едно дете.

# 213
Аз знам от доктори, че ако яйцеклетката е некачествена най-често ембриона спира до 3-ти ден. От 3-ти до 5-ти ден влияело качеството на сперматозоида. Не знам дали е вярно това, но съм склонна да вярвам.
При последната ми пункция при 3 фоликула Е2 ми беше само 172. Извадихме 2 яйцеклетки, но едва добутаха до 3-ти ден. Едната спря на 8 клетки, другата на 6 клетки. Мисля си, че явно яйцеклетките не са били качествени, защото до момента винаги са ми достигали ембрионите до 3-ти ден без проблем, но съответно съм била и с Е2 над 300 за 1 фоликул. Чакам с интерес следваща пункция и се надявам на висок естрадиол, за да видя дали пак ще имат затруднения в деленото до 3-ти ден.

Бамба, а д-р Стаменов какво казва? Че проблема е в яйцеклетките или не?

Така с това съм много, много по- съгласна АЗ защото винаги се заключава  НЕКАЧЕСТВЕНА ЯЙЦЕКЛЕТКА А НЕ   НЕКЪДЪРНИ ЕМБРИОЛОЗИ  и некачествени сперматозоиди .Както казвате всеки случай е индивидуален но и както казва Софи ама от нашите 40+ 2 или 3 Я се падне една качествена и нея я прецакат с лош плувец и всичко йок .и кардинално лоши Я и това е  мъжете те са ОК.е това е  жалко .Сагласна съм с Боби и лекарите който са каза ли това  дори те са по лекари от много други  .Новият ембрион е съвкупност от две ДНК.ДНКто на новия ембрион  което води развитието на новият  организъм в детайли от цвят на очи до устройство на сърце и мозък .

# 214
И точно ако на една от малкото ти читави яйцеклеткати и се падне красив, но с лошо днк сперматозоид, кел файда че другите ти, некачествени яйцеклеткати са  им се паднали читави сперматозоиди..Т.е.късмета играе голяма роля, и идеята ми е че с тежък мъжки фактор малко е несправедливо винаги да се обявява че яйцеклетките са виновни, не че това има значение на практика де.
Да ти кажа честно, за година и 4 мес., не съм чула в ТР някой да не е успял заради М.Ф.
Всички, дето тук са ги отписали, че са за донорска сперма, там успяват, даже от 1-ви път.
Същото важи и за женския фактор, 90% от тези, които са ги изпратили за донорска,
успяха от първи път, с лоши хормони, тотално изчерпан резерв, от 40 до 44 г. включително,
с един яйчник, заболявания и каквото си помислиш.
Има лекари от нищото нещо правят, а други от нещото - нищо.
Там е голямата разлика, а случаи всякакви има по принцип.
Само за едно момиче знам, дето и след лечение, е нямало нито 1 плувец.
Има мъже със сериозни заболявания от деца, но са рядкост.
Успех! Heart

# 215
  • София
аз познавам лично доста неуспели и в турция.
и заради мъжки и заради женски фактори.
не съм ги срещала да пишат из форума или поне не ги разпознавам.
някои от тях успяват с дя.

# 216
И точно ако на една от малкото ти читави яйцеклеткати и се падне красив, но с лошо днк сперматозоид, кел файда че другите ти, некачествени яйцеклеткати са  им се паднали читави сперматозоиди..Т.е.късмета играе голяма роля, и идеята ми е че с тежък мъжки фактор малко е несправедливо винаги да се обявява че яйцеклетките са виновни, не че това има значение на практика де.
Да ти кажа честно, за година и 4 мес., не съм чула в ТР някой да не е успял заради М.Ф.
Всички, дето тук са ги отписали, че са за донорска сперма, там успяват, даже от 1-ви път.
Същото важи и за женския фактор, 90% от тези, които са ги изпратили за донорска,
успяха от първи път, с лоши хормони, тотално изчерпан резерв, от 40 до 44 г. включително,
с един яйчник, заболявания и каквото си помислиш.
Има лекари от нищото нещо правят, а други от нещото - нищо.
Там е голямата разлика, а случаи всякакви има по принцип.
Само за едно момиче знам, дето и след лечение, е нямало нито 1 плувец.
Има мъже със сериозни заболявания от деца, но са рядкост.
Успех! Heart
        Ето подкрепям те и с двете ръце, именно  това е разковничето на темата ........................................... нашите "нахакани" И с голямо съмучуствие ЕМБРИОЛОЗИ ЗАВЪРШИ ЛИ  незнам си  къде   Биология в Софиския  може и задочно или моликулярна незнам си ко може и във БУРГАКИЯ СВОБОДЕН ИЛИ ВАРНЕНСКИ  ПОДОБЕН  не отиш ли и един ден на специлизация  и нямащи  много от клиниките качествени микроскопи с  огромното  увеличение което си е нужно  за по добър подбор  на плувци за да се налучкат наистина по добри  ето това в голям процент Сис истината за нещата и големите неуспехи в БГ за много от двойките тук  в нашата БГ ...       За Турция там техника и внимание  нищо не може да се сравни  сигурна съм и за напред много отписани двойки от тук ще успяват там.Просто много ще се полъгват тук заради парите от фонда и докато се усетят ще ги скапят .ще ги изцедят за изследвания и незнам си ко и ще дадат още пари и ....................

# 217
Статията, която обеснява влиянието на яйцеклетката и на сперматозоидите по дни от развитието на ембрионите
Paternal influence of sperm DNK integrity on early embryonic development.
Изтегля се свободно. Вижте на стр. 7 и 8.

# 218
             Винаги ,ще има и неуспели но процента на успелите ще бъде много по -голям все пак те не са магьосници,  но за  съжеление отиват там много окепазени тук момичета разсипани от простотии от некачествени 5 6 стимулации  предписани лекарства на запушени тръби  ,предста ви си фенестрация на яйчници при проблеми в матката и ли тръбите  некъдърни операции с изрязани полвини яйчници  и...купища простотиии .............................................. КАК ДА ИМ ПОМОГНАТ и дано много по отрано да се съветнат за какво иде реч .

# 219
То много малко момичета пишат по принцип.
В клиниката е пълно с БГ пациенти, в Мемориал - също, но не пишат.
Разбира се, няма как всички да успеят, то не е възможно,
но процентът на успелите е много голям.
С очите си съм го видяла, което много ме радва, за себе си нямам никакви надежди.
При едно момиче, роди миналата година, при моят доктор е, при ПИД, има различни видове ПИД,
изследват се различни хромозоми, се е разбрало, че точно у нея е проблемът,
имала е генетичен проблем, който е предавала на ембриона. Успява при 2-ия опит.
Че може да получиш някакво инфо и от ПИД.
Аз преди ги бях писала разликите от изследванията на ПИД,
ама сега не мога да ги намеря. Бях го превела от страницата на Бахчеджи.
Мисълта ми беше, че може да попиташ твоя лекар какви видове ПИД правят.
При всички положения, според мен, ще ти е от полза изследването.
Ти вадиш още я., има голяма вероятност някога да се получи здрав ембрион.
Ама кога - не се знае, то никой не може и да ти каже,
ако имаш излишни средства, може да продължиш.
Късмет! Heart

# 220
Ако можех да върна времето назад и да не знам каква му е стойността ... Мисля, че щях да си живея по-спокойно, че можеше и да съм бременна вече. Сега само го мисля и едва ли не усещам тиктакането на часовника при мен и загубата на всяка останала ми яйцеклетка. И това оказва влияние на нервите ми и съответно на психическото ми състояние. А всички знаем, че психиката е много важна за успешно забременяване.
[/quote]

мдаааа:( и се заглеждам как съм се сбръчкала, и остаряла и увиснала Sad и какво ли не още.
Гледах си снимки от преди 3 години , била съм на 42г. и пак съм си била така сбръчкана , ама не ми е правило впечатление. От както знам резултата на АМХ - стана страшно. Все едно гоня ЕКПРЕСА .....хахахахах:sweat_smile:Sweat SmileSweat Smile
[/quote]
Ахаааа на една и съща гара сме с теб Казабланка Simple Smile това с бръчките и аз като съм се вторачила.... малиии остарях .... гледам снимки ама какво от това ...
Абе , мисля си аз така като говорите за тия плувци ... мен мисълта ми заби веднага другаде ... ми хващам си един любовник и едно 2 седмично любовно преживяване на някой остров и ето ти бебеее... ма не ми държи 😂🤣😂 така де да развеселя малко темата ( една приятелка така забременя от любовника си .... след 10 години неуспешни опити )

# 221
Шегата настрана, но няколко приятелки и колежки имам, които след като приятелите, от които не можеха да имат деца, ги оставяха, със следващия си имат по едно или две. Едната жена дори си намери мъж с малко дете при него за да не се изискват от нея деца. Познайте какво се случи. В момента си има две дечица, заченати по естествен начин с малка разлика.

# 222
Да ,много често има такива случай  просто не съвпадат по някакъв начин Днк на двама партньори  и после с други имат деца  дори съм убедена при млади двойки имащи неуспехи  а после забременяващи от донорска съм си го мислила 1000 пъти ,че причината е може и да е това не само некачествена яйцеклетка , или после пък с донорска сперма успяват ,  защото просто при съчетания на ДНК  най -вероятно се получават мутации    и това това е нещо което не може да се предотврати ......

# 223
Ох, на мен и това не ми е вариант, защото аз и я. нямам,
по-скоро мен трябва да ме сменят. Blush

# 224
При мен това със смяната на мъжа не сработи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт