Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 52 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Все едно яйцеклетката се самопроизвежда в бебе без намесата на сперматозоид. Нали качеството му допринася за правилното делене след 2-3 ден и т.н всичко е 50 на 50. Не го казввам това за да обвинявам мъжете ни, ами защото заради това недоглеждане от страна на репродоктивните доктори, до никъде не сме стигнали все още. Все яйцеклетките им са виновни и отговорни...

# 196
Леле Сиси, много рестрикции, много си се намъчила, страшно воля се иска, заслужаваш много хубави неща да ти се случват занапред! Аз покрай мъжа ми се поизучих, че той имаше доста по-леки проблеми вярно, та сега съм му личен диетолог, андролог също:blush:
За амх, не знам дали на друго освен на самочувствието вече повлиява, но мисля е хубаво да се знае че варира, и преди години съм го мерила и това установявала, когато ми беше над 2, пускала съм едновременно в 2 лаборатории, защото не вярвах че може да се качи, нали така пишеше навсякъде. Защото нали се изисква за кандидатстване по фонда, та момичетата на които им трябва да го знаят.
Благодаря, миличка! Heart
Да ти кажа честно, трудно е само в началото, свиква се,
но сега се чувствам много по-добре. То и здрав да е стомахът,
е добре най-главните неща да се спазват.
Забравих да напиша, че не е хубаво сутрин, както и при другите хранения,
но сутрин задължително, да се яде направо. Хубаво е да се изпие чаша вода,
за да обере киселините от хранопровода, винаги има, без значение дали имаш заболяване.
Това допринася доста за здравето, лесно се спазва.
АМХ не е критерий според мен, важно е колко ф. образуваш.
Нямам намерение да го изследвам повече.
Вики, и аз не мисля, че е 50 на 50. Като е хубава я. се преодолява и тежък мъжки фактор,
ама като е скапана, и без такъв, не се получават нещата. Я. определено е по-важна.
Има мъже с тежки заболявания, нямат и 1 плувец., лекуват се и вадят читави плувци.,
ама ние няма как да се подмладим. Колкото и да не ни се иска, положението при нас е необратимо.
60-годишни мъже стават бащи, с млади жени, без ин витро.
Няма как на 60 да е супер положението при мъжа, но ето че се получава.

# 197
Леле Сиси, много рестрикции, много си се намъчила, страшно воля се иска, заслужаваш много хубави неща да ти се случват занапред! Аз покрай мъжа ми се поизучих, че той имаше доста по-леки проблеми вярно, та сега съм му личен диетолог, андролог също:blush:
За амх, не знам дали на друго освен на самочувствието вече повлиява, но мисля е хубаво да се знае че варира, и преди години съм го мерила и това установявала, когато ми беше над 2, пускала съм едновременно в 2 лаборатории, защото не вярвах че може да се качи, нали така пишеше навсякъде. Защото нали се изисква за кандидатстване по фонда, та момичетата на които им трябва да го знаят.
Благодаря, миличка! Heart
Да ти кажа честно, трудно е само в началото, свиква се,
но сега се чувствам много по-добре. То и здрав да е стомахът,
е добре най-главните неща да се спазват.
Забравих да напиша, че не е хубаво сутрин, както и при другите хранения,
но сутрин задължително, да се яде направо. Хубаво е да се изпие чаша вода,
за да обере киселините от хранопровода, винаги има, без значение дали имаш заболяване.
Това допринася доста за здравето, лесно се спазва.
АМХ не е критерий според мен, важно е колко ф. образуваш.
Нямам намерение да го изследвам повече.
Вики, и аз не мисля, че е 50 на 50. Като е хубава я. се преодолява и тежък мъжки фактор,
ама като е скапана, и без такъв, не се получават нещата. Я. определено е по-важна.
Има мъже с тежки заболявания, нямат и 1 плувец., лекуват се и вадят читави плувци.,
ама ние няма как да се подмладим. Колкото и да не ни се иска, положението при нас е необратимо.
60-годишни мъже стават бащи, с млади жени, без ин витро.
Няма как на 60 да е супер положението при мъжа, но ето че се получава.

Сис  ,да ама сега неговорим само за морфологичен проблем душко  където мъжете най -често имат проблем  те може да имат лоши морфологични показате ли но Днк на по -големия брой плувци както ти ги наричаш да е им е в  ред но те имат също голям брой плувци с лошо ДНК  имено това е  не всички милиони плувци са с добро ДНК  И ТЕ ИМАТ  ПРОБЛЕМИ НО ПРОБЛЕМА Е ,че ние произвеждаме естествено 1 Я или стимулирано по-вече 3,4 ,5  и на нас ни се получава на 4 примерно 2 некачествени или на 2 една некачественаП   ПРИ ДОНОРКИ СЪЩО  МЛАДИ НЕ ВСИЧКИТЕ ИМ Я СА КАЧЕСТВЕНИ НО , ДА ТУК СЪМ СЪГЛАСНА ЩЕ ПРОИЗВЕДАТ % по-вече качествени от нас 40 +, а примъжете  са милиони  и процента е друг при тях  %  съразмерим към другите  и от там дефакто е, че при естествено  оплождане до целта достигат 100 примерно и опложда 1  който  се нацелва да е с добро Днк ,макар че при много млади също купища спонтантни аборти има , а  при ин витрото особено в БГ  избират там видимо някакви си добре изглеждащи но не се вижда ДНК им е това е  което казвам АЗ  ЧЕ ПРИ ИН ВИТРОТО В БГ  НО  УСТАНОВИХ И ПО СВЕТА ПОДБИРОТ НЯКАКВИ СИ .Колко клиники в Бг имат ИМСИ  и МАКС примерно и пак на 100 процента не може да се види ДНК     им  виждат се други структурни елементи като  центриоли  ,и митохондрии . в моята се прави само ИКСИ  без ИМСИ но аз имам и други структурни проблеми но има  млади момичета, които не успяват  за мен ембриологията е на много ниско ниво в БГ особено в някои клиники .Просто физиологията на мъжете е различна и те им се подменят плувците и идват нови но мястото на старите и най-вече са милиони и от тях процентното съотношение на  качествените е друго .

# 198
Е, да, ама много са случаите,  когато при няколко неуспешни опита с уж МФ, при опит с ДЯ се получава от раз. Истината е, че колкото и тежък да е МФ, ако ембриолозите са добри, все ще намерят поне един нормален плувец.

# 199
  • София
колкото и да са добри ембриолозите все избират по външния вид.
още не са измислили как да ги отсяват по друг начин.
връткат ги в центрофуги и подобни, ама пак не могат да отсеят всичко.

# 200
Бамба, а според теб МАКС-а заслужава ли си? Чудя му се за следващата пункция. И дали да не си искам все пак ИМСИ? При сегашната за използвали ИКСИ, а в старата ми клиника винаги правеха ИМСИ.

# 201
Е, да, ама много са случаите,  когато при няколко неуспешни опита с уж МФ, при опит с ДЯ се получава от раз. Истината е, че колкото и тежък да е МФ, ако ембриолозите са добри, все ще намерят поне един нормален плувец.
Много точно казано, Пухче! Hug
Много момичета, млади, с влошено качество на я., поради различни заболявания,
даже и на 20 + има, без никакъв мъжки фактор не могат да забременеят и с ин витро,
а двойки с наистина тежък М.Ф., на които им правят операция, за да извадят някой плувец,
с влошена морфология и всичко каквото си помислиш, успяват с Д.Я., както и с партньорка,
която няма проблем с кач. на я. Каквото и да въртим и да сучем, в крайна сметка,
я. се оказва по-решаващ фактор, до такъв извод съм стигнала.
Пухче, стискам ти много силно палци! Heart

# 202
  • Пловдив

[/quote]
Ако можех да върна времето назад и да не знам каква му е стойността ... Мисля, че щях да си живея по-спокойно, че можеше и да съм бременна вече. Сега само го мисля и едва ли не усещам тиктакането на часовника при мен и загубата на всяка останала ми яйцеклетка. И това оказва влияние на нервите ми и съответно на психическото ми състояние. А всички знаем, че психиката е много важна за успешно забременяване.
[/quote]

мдаааа:( и се заглеждам как съм се сбръчкала, и остаряла и увиснала Sad и какво ли не още.
Гледах си снимки от преди 3 години , била съм на 42г. и пак съм си била така сбръчкана , ама не ми е правило впечатление. От както знам резултата на АМХ - стана страшно. Все едно гоня ЕКПРЕСА .....хахахахах:sweat_smile:Sweat SmileSweat Smile

# 203
И точно ако на една от малкото ти читави яйцеклеткати и се падне красив, но с лошо днк сперматозоид, кел файда че другите ти, некачествени яйцеклеткати са  им се паднали читави сперматозоиди..Т.е.късмета играе голяма роля, и идеята ми е че с тежък мъжки фактор малко е несправедливо винаги да се обявява че яйцеклетките са виновни, не че това има значение на практика де.

# 204
  • Пловдив

[/quote]
Много точно казано, Пухче! Hug
Много момичета, млади, с влошено качество на я., поради различни заболявания,
даже и на 20 + има, без никакъв мъжки фактор не могат да забременеят и с ин витро,
[/quote]
Все повече почвам да вярвам в твърденията , че тровят населението , за да спрат популацията , и че ударите са насочени точно срещу оплодителната система. Хляб... вода... масовата храна....
Незнам ....

# 205
Я има по-голямо значение за образуването на качествен ембрион, от който да стане човек. И аз така знам.

# 206
Хубаво, 10 %дават на сперматозоида влияние, но когато тия 10 % ти прецакат твоя случай, за теб са си 100% провал. Пак казвам, не че това има значение кой е и кой не е причината на практика, просто се опитвам да си изясня картинката.

# 207
Говорим за общия случай. Разбира се, че при всеки е индивидуално, случаи всякакви.

# 208
  • София
Бамба, а според теб МАКС-а заслужава ли си? Чудя му се за следващата пункция. И дали да не си искам все пак ИМСИ? При сегашната за използвали ИКСИ, а в старата ми клиника винаги правеха ИМСИ.
не знам и аз.
последния път ползвахме и имси и макс.
отпаднаха ни ембриони по трасето.
преди това само икси и все си се развиваха както си му е реда.

разбира се проблема е в яйцеклетките  Mr. Green
поредния разговор проведохме с доктора и не мога да го убедя че не е прав.
лошото е че и себе си не мога да убедя в нищо, а времето лети.

# 209
Аз знам от доктори, че ако яйцеклетката е некачествена най-често ембриона спира до 3-ти ден. От 3-ти до 5-ти ден влияело качеството на сперматозоида. Не знам дали е вярно това, но съм склонна да вярвам.
При последната ми пункция при 3 фоликула Е2 ми беше само 172. Извадихме 2 яйцеклетки, но едва добутаха до 3-ти ден. Едната спря на 8 клетки, другата на 6 клетки. Мисля си, че явно яйцеклетките не са били качествени, защото до момента винаги са ми достигали ембрионите до 3-ти ден без проблем, но съответно съм била и с Е2 над 300 за 1 фоликул. Чакам с интерес следваща пункция и се надявам на висок естрадиол, за да видя дали пак ще имат затруднения в деленото до 3-ти ден.

Бамба, а д-р Стаменов какво казва? Че проблема е в яйцеклетките или не?

Общи условия

Активация на акаунт