Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 306
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
Еми ще трябва да избирате между място и фън шуй. Simple Smile

# 571
Niss, държиш ли да имаш гардероб? В един хотел зад леглото имаше нещо като преграда и там имаше рафтове като в дрешник. И от дясно, и отляво на леглото можеш да минеш там.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 00:04 от Seti Beti

# 572
Да и този вариант умувам обаче ми се струва че го правят в по-големи стаи. Ако се направи този вариант при спалня 160 от двете страни пак ще са тясни пътеките за минаване дори идва малко по-тясно отколкото варианта при който леглото е на стената с прозорците.

# 573
От много години сме с легло 140, изобщо не ни е тясно, а в спалня непланирана като за бъдещо бебе, се оказа че остана място и за креватче Smiling Imp
Сега в новото жилище пак взехме 140, има си място за пътечки, скрин...

Ако не искате да разменяте стаите:
Няма ли да е по-удобно спалнята да е с "глава" към външната стена (между прозорците, на мястото на телевизора), поне да не заобикаляш изцяло леглото на път за гардероба. Между двете врати (входна и балконска) много плитка тоалетка с огледало за грим. В нишата скрин и или секцийка, дори малко да се намали гардероба.

При мен се заобикаля по този начин, както ти е на схемата и нямам никакъв проблем. Но пътеката ми е 80см + 40 ниска мебел тип тоалетка, т.е. "въздуха" при раменете е доста повече. А и телевизора там ще ти "изяде" още сантиметри.
Варианта  (от Seti Beti) може да ти свърши работа,

но не със стена до тавана, а просто с висока табла на леглото, а на гърба й плитка тоалетка...
Скрит текст:
От този тип табла за легло, но по висока
и вместо ракла, плитичка тоалетка...

Така става: 60(гардероб )+60(за отваряне на вратичките)+40(табла)+200(легло). Остават ти около 120 между леглото и стената балконската врата.
Телевизора, ако е задължителен, между двете врати на стената или върху плитко скринче Hands V

# 574
Някой лепил ли е такива тухлени “тапети” , които amy_nka е показала?
Ето резултата. Доста лесно се работи с тях, залепват добре, а на живо стоят много хубаво. Лесен и бърз вариант за освежаване

# 575
  • Norge
Сега...ако вместо легло с ширина 140см се постави едно 110-сантиметрово, в стаята ще се отвори още повече място.  Grinning
Недейте така, Нисс има нужда от по-сериозен съвет.
А идеите на Сети Бети ми харесват; исках да предложа подобен вариант, но ме спря тъкмо ширината на стаята.  Confused

# 576
Кое е несериозно - 140 си е съвсем подходящ размер за двама възрастни... 110 си е "персон и полочина", т.е. единично с инцидентно спане на двама човека, но 140 си е размер за спалня Rolling Eyes
А после ѝ описах варианта със 160...

# 577
140 не ни е вариант сега сме с такова и ни е тясно, ММ е висок и едър  а и малкия доскоро искаше при нас и ММ се изнасяше в хола че изобщо не ставаше. Не помня откога не съм спяла по гръб все свита на крайчето  че малкия спеше с разперени ръце и крака и се въртеше на 360 градуса по цяла нощ. Даже и 180 бих взела ако има къде да го събера.
А ако минем на варианта в другата стая и спалнята е на дясната стена според вас ще има ли някакво неудобство.

# 578
То при разположение, както е на архитектурната схема, ширината няма никакво значение Hands V слагай си широко, колкото ви е удобно на вас. (малкия няма все при вас да се вре Wink)
В този случай забравяш за обърнатото с таблата към гардероба легло (160 матрак, означава легло 165-170) и пробвай как става с легло с табла към стеничката между прозорците. Тоалетка между вратите. Телевизора ще ти пречи обаче при минаване на 70см пътечка Sad

Ако преместите спалнята в другата стая, гардероба ще се пада зад вратата и няма да го мислиш него. Но там спалнята пак "я виждам" както са разположени в момента двете легла.
В този случай трябва да помислиш за спалнята превърната в детска стая как ще разположиш гардероб, легло/легла, бюро... Да не се окаже после, че пък там не може нещо да си наместиш Simple Smile мисли ги двете стаи едновременно Hands V

# 579
Телевизор няма да слагаме ММ иска аз съм против а ако решим може да е на стената между вратите . Общо взето ако остане тази стая клоня на варианта леглото да е на стената с прозорците тя е 170 и ще се побере 160 легло. По добре да ни е по- широко за сън.
За детската все си мисля че ще е по лесно да се нагласи, детето е на 2г

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 14:54 от Niss

# 580
Здравейте. Включвам се и аз по повод омасляването на паркет, в нашия случай бук. От вашите отзиви реших да омаслим естествения паркет в жилището, което купихме, като преди това се пренареди и изцикли. Обаче, всички паркетаджии, с които се видяхме до момента (с изключение на един, който обаче може да ни вземе чак след месец, а на нас ни трябва по-скоро) не препоръчват омасляването и мъжът ми взе да се разколебава. Основните им аргументи против са:
- трябва много да се пази, особено от вода
- трябва да се омаслява през година-две, машинно, с изваждане на всички мебели, защото само така се получава добре.
Въпросът ми е към тези от вас, които от повече време имат омаслени подове, това наистина ли е така? Може ли да се мие с леко навлажнен моп или как почистване вие? Можем ли сами да се справим с поддържащото омасляване през годините? И може ли да омасляване само видимите площи, без да местим големите мебели? Може ли първия път да се омаслим с безцветно Масло, а следващите да експериментираме с цветовете? Въобще, ще се радвам тези от вас, които от повече време се радват на омаслени настилки, какви са ви отзивите. Също така ще съм благодарна за препоръки за добър майстор за паркет (на ЛС), че нещо удряме на камък. Ако поставя и от красивите бели первази, ще е джакпот направо, че и за тях като чуят, съвсем ме обявяват за луда Grinning Благодаря много!

Половината ни апартамент е с лакиран паркет, а другата половина е с омаслено дюшеме. Повече поразии забелязвам по лакираното покритие, честно казано. Амортизация: 10 месеца. Почиствам с един и същи моп, вода и препарат за естествен паркет.

# 581
  • В градината...
Естествено, че лакираният ще е по-амортизиран.
Вкъщи в спалнята и коридора са с лак на водна основа на Бетек и не е мръднал, но там по-малко е и натоварването.

# 582
Кое е несериозно - 140 си е съвсем подходящ размер за двама възрастни... 110 си е "персон и полочина", т.е. единично с инцидентно спане на двама човека, но 140 си е размер за спалня Rolling Eyes
А после ѝ описах варианта със 160...

Според мен 140 е тясно, преди бяхме с 155 и беше много тясно (елегантни сме и двамата). Сега сме с 2м на 2м - това е истината!

# 583
  • Варна
Аз съм имала спалня 144 и 164, чак пък тясно, не съм разбрала. Предпочитам 140 см вместо да се промъквам странично и да си удрям краката. - 2 метра ако спалнята е 25 кв. м.. И пак не съм сигурна дали ще сложа, твърде голямо ми е, а и матрака няма обръщане.

# 584
  • Norge
...Според мен 140 е тясно, преди бяхме с 155 и беше много тясно (елегантни сме и двамата). Сега сме с 2м на 2м - това е истината!

Разбира се, сподлям това мнение.
Прекарваме в леглото 1/3 от отделеното ни на тази земя време.
Не може сън в тясно легло да бъде пълноценен.
А ако беше, то нямаше страни, с по-дълги традиции в ред неща, да оперират със стандартна ширина на спалнята = 180см. И повече.

Общи условия

Активация на акаунт