Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 310
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
“Обаче не мога да разбера, защо всичките, които харесвам са тоооолкова скъпи” Joy
От една пробна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 556
  • В градината...
Да, след омасляване с Осмо усещането е много приятно, като коприна.

Ето с бяло Осмо пак чам. В преправянето на старите мебели сме показвали.

Скрит текст:

# 557
Някой лепил ли е такива тухлени “тапети” , които amy_nka е показала?

# 558
да се възползвам, че сте на вълна осветителни тела. Може ли предложения от къде могат да се закупят онлайн интересни аплици и релси.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 22:42 от Зелен дом

# 559
Здравейте. Включвам се и аз по повод омасляването на паркет, в нашия случай бук. От вашите отзиви реших да омаслим естествения паркет в жилището, което купихме, като преди това се пренареди и изцикли. Обаче, всички паркетаджии, с които се видяхме до момента (с изключение на един, който обаче може да ни вземе чак след месец, а на нас ни трябва по-скоро) не препоръчват омасляването и мъжът ми взе да се разколебава. Основните им аргументи против са:
- трябва много да се пази, особено от вода
- трябва да се омаслява през година-две, машинно, с изваждане на всички мебели, защото само така се получава добре.
Въпросът ми е към тези от вас, които от повече време имат омаслени подове, това наистина ли е така? Може ли да се мие с леко навлажнен моп или как почистване вие? Можем ли сами да се справим с поддържащото омасляване през годините? И може ли да омасляване само видимите площи, без да местим големите мебели? Може ли първия път да се омаслим с безцветно Масло, а следващите да експериментираме с цветовете? Въобще, ще се радвам тези от вас, които от повече време се радват на омаслени настилки, какви са ви отзивите. Също така ще съм благодарна за препоръки за добър майстор за паркет (на ЛС), че нещо удряме на камък. Ако поставя и от красивите бели первази, ще е джакпот направо, че и за тях като чуят, съвсем ме обявяват за луда Grinning Благодаря много!

# 560
  • Варна
Здравейте. Включвам се и аз по повод омасляването на паркет, в нашия случай бук. От вашите отзиви реших да омаслим естествения паркет в жилището, което купихме, като преди това се пренареди и изцикли. Обаче, всички паркетаджии, с които се видяхме до момента (с изключение на един, който обаче може да ни вземе чак след месец, а на нас ни трябва по-скоро) не препоръчват омасляването и мъжът ми взе да се разколебава. Основните им аргументи против са:
- трябва много да се пази, особено от вода
- трябва да се омаслява през година-две, машинно, с изваждане на всички мебели, защото само така се получава добре.
Въпросът ми е към тези от вас, които от повече време имат омаслени подове, това наистина ли е така? Може ли да се мие с леко навлажнен моп или как почистване вие? Можем ли сами да се справим с поддържащото омасляване през годините? И може ли да омасляване само видимите площи, без да местим големите мебели? Може ли първия път да се омаслим с безцветно Масло, а следващите да експериментираме с цветовете? Въобще, ще се радвам тези от вас, които от повече време се радват на омаслени настилки, какви са ви отзивите. Също така ще съм благодарна за препоръки за добър майстор за паркет (на ЛС), че нещо удряме на камък. Ако поставя и от красивите бели первази, ще е джакпот направо, че и за тях като чуят, съвсем ме обявяват за луда Grinning Благодаря много!
Според мен най-голямото предимство е, че може да се преомаслят само компрометирани места, докато при лака е необходимо цялостно циклене и ново лакиране. Омасляването може да се направи самостоятелно и то ръчно, не е необходима машина, вярно става бавно, но кое не е така.

https://maistorplus.com/blog/advisor/747/maslo-s-tvyrda-vaksa-il … -za-vashiq-parket

# 561
За влагата - в темата за мебелите има съфорумки писали, че ползват омаслен кухненски плот и плот на трапезарната маса. Прегледай темите там назад и питай конкретните потребителки. Пак там имаше споделено (със снимки) за паркет, потъмнен с масло в офис. Успех Simple Smile

# 562
  • В градината...
Точно омасленият паркет е предимство при мокренето.
Лакът постепенно започва да се бели и водата прониква отдолу, надига го, дървото започва да почернява.
И да, предимство е, че може да се омаслява само на места. И в темата за старите мебели отдавна бяхме обсъждали именно това, че майсторите наред отказват омасляване, просто защото хабер си нямат. Но вече има и доста читави и информирани.
В моя офис омаслих паркета, майстори го направиха, но и сам човек може да се справи.
На предишната страница постнах снимка на масата ни за хранене - омаслена. Познай как не я мокрим.

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 10:55 от perunika

# 563
  • София
В къщи сме с омаслен дъбов паркет в три от стаите. Живеем точно от година в апартамента. За сега съм много доволна, почиствам го както и лакирания, с влажен парцал. Все още изглежда по същия начин, както след поставянето му. Заливала съм го с разни неща, забърсвам и няма проблеми. Маслото също пази дървото. Вече за следваща поддръжка , повторно цялостно омасляване, не мога да дам мнение..

# 564
Здравейте момичета предстои ми да обзавеждаме ново жилище и умуваме. По специално имам нужда от помощ за едната спалня. Прилагам чертежа с възможното разпределение но  днес като ходихме да място ми се струва че ще е крайно неудобно, защото ако се сложи леглото така за да отида до гардeроба трябва да обикалям цялата стая и отделно при завоя мисля че ще удрям в леглото , на снимката изглежда че има повече място за минаване но на живо не е така. Варианта е леглото е разположено на срещуположната стена и гардероба да се остане както е предвидено в дясно. Вие по-добро разпределение виждате ли. Също така трябва да имам някъде нещо като тоалетка с огледало за гримиране.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 13:04 от Niss

# 565
С тези 270 см аз изобщо не виждам как ще сложиш легло така. Ще ти остава една пътечка от под 60 см за минаване и то покрай стена (покрай скрин е друго, защото е нисък и не ти подпира рамото). А и това са строителни размери, като се измаже и ще се стеснят с 3-4 см минимум, а и телевизорът изяжда поне десет.

Да сложиш леглото на отсрещната стена е вариант, но съвсем малко по-добър. Помисли обаче да го сложиш на дясната стена. Може би легло вградено в гардероб като това на снимката. Така ще имаш много място около вратите, а и късата страна на гардероба ще запълни тази кофти ниша. После можеш да сложиш и някой голям скрин на стената, където сега е леглото. Или още гардероб. Ще бъде доста по-просторно, но за най-добър резултат ще ти трябва спалня по поръчка.

# 566
Мислех и за дясната стена обаче много малък гардероб трябва да се сложи отстрани и не ни устройва и остава едно доста голямо пространство пред спалнята неизползваемо. Друг вариант е Гардероба както си е и леглото пред него виждала съм го но май за по-големи помещения, даже на мястото на гордероба правят гардеробни но при нас не виждам как да се получи. Това е семейната спалня само да уточня но в краен случай може да стане и детска ако не измислим нещо по-добро. Само че и като детска за едно дете нещо не мога за го измисля. Ето ги двете спални еднаква квадратура са.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 13:14 от Niss

# 567
Аз го виждам леглото на дясната стена и в нишата една плитка тоалетка. На късата между двете врати може скрин и тв и към мокрото гардероб по размер , който да не пречи на леглото.

# 568
Промяна на двете спални на мен ми се струва най доброто решение, особено ако червената линия на чертежа е скосяване.
Детска стая за 1 дете е лесно да се помести в тази стая, която планирате за родителска. Леглото се слага в дъното , като малката ниша се пълни с някаква етажерка и после стените си се ползват за гардероби, бюро..
в другата има оформено повече място за гардероб зад вратата и въпреки подобната й ширина, ще е по подходяща за родителска.

# 569
Няма да стане леглото на дясната стена мерихме и ще дойде дълго минава чупката и продължава и няма къде да се сложи гардероб.
Може би ще ги разменим ама в другата стая пък по скица главата на леглата сочат на запад което не ми е ок и се чудя ако се обърне спалнята да е на изток т.е на дясната стена дали нещо се променя или ще е ок. Иначе нямаме никакви скосявания това червеното е нещо как е покрита стаята от горния етаж.

Общи условия

Активация на акаунт