Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 281
  • 772
  •   1
Отговори
# 585
180 см не е стандартна ширина, това е луксозна ширина. Стандартната е 160/164 и според мен е оптимална. 140 е тесничко и спящите трябва да са доста "дисциплинирани" в съня си. 160 е нормално, а 180 и 200 вече са за лукс, но на практика не дават особена принадена стойност. Е, ако някоя двойка е свикнала всеки да спи в поза морска звезда, тогава е оправдано Mr. Green Но за легло с ширина 200 трябва и съответна стая, да се слага такова нещо в стандартна стая 13 - 15 квадрата е малко изнасилено положение.

# 586
Ние сме в момента със 180, супер е.

# 587
То, реално погледнато, няма как леглото да ти е голямо, не е обувка да ти хлопа Grinning Но всичко над достатъчното на практика ще е все тая.

# 588
И за нас 140 е идеално, даже трудно се намираме. 160, 180 за мен е разхищение и некомфортно голямо.

# 589
  • В градината...
Даже 164 ми идва тясно. А ако отидем на хотел и се окаже 140, няма спане направо. А и матракът общ, направо ужас. В хотели с 2 на 2 си отспивам.

# 590
160 ни е екстра, но ако трябва да приютим и бебето, ни е тясно вече.

# 591
Значи и двете стаи са северни... Какъв е проблема да спите гледайки на изток, при положение, че и там имате стена? Simple Smile Това за спането в дадена посока никога не съм го разбирала. Единствено не бих предпочела да спя към изток, когато пред мен има прозорец и лятно време слънцето ще ме събужда в 6. Но тук имате стена. Т.е., и аз бих разменила стаите. Многото прозорци предпочитам за детска.

# 592
  • Canada
Страните с традиции оперират със стандартни размери - 60/80 инча за куийн сайз и 76/80 за кинг сайз. Масовият размер е куийн 60/80 инча или 152/203 см. Два туин XL матрака са един кинг сайз. Има и туин, фул, фул XL, калифорния кинг сайз също, който е малко по-тесен, но по-дълъг от стандартния кинг сайз. Това по северноамериканските стандарти. Европейските мисля, че са с някаква минимална разлика.

# 593
Значи и двете стаи са северни... Какъв е проблема да спите гледайки на изток, при положение, че и там имате стена? Simple Smile Това за спането в дадена посока никога не съм го разбирала.
Ами главата на запад според християнските традиции така се полагат починалите и баба ми от малка само това ми е повтаряла че не трябва да се спи така и та това са ми доводите. Знам че за някой е глупаво  но на мен ми е втълпявано и не мога да се пречупя. Иначе двете стаи ми изглеждат еднакво светли та не мисля че има значение за това коя ще е детска.

# 594
  • Norge
За по-прегледно, в страните, боравещи с инчовата система:

За жалост, не намерих подходяща схема за Северна Европа.
Прилагам част от страницата на wikipedia.
Съжалявам, че не е в по-популярна езикова версия, но оформлението е различно за различните държави.

Подчертаното посочва стандартния, най-често ползван размер спалня в Норвегия и Швеция.

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 595
Посоката за спане няма общо със суеверията и гробовете, а е по-скоро свързана с магнитното поле на Земята. Аз знам (откъде ли, от някъде Mr. Green), че север-юг е добрата посока.

В Европа размерите на леглата са доста различни от тези в САЩ. В САЩ са и по-високи, и по-дебели от средния европеец Joy

# 596
Е, ако някоя двойка е свикнала всеки да спи в поза морска звезда, тогава е оправдано Mr. Green

Това ме усмихна. Дъщерята спи така ))). В момента 120 са и малко.

# 597

180 и 200 вече са за лукс, но на практика не дават особена принадена стойност.

2 на 2 метра е стандартно легло кинг сайз. Много разпространено е в Северна Америка, но тук стаите и жилищата са големи, така че не е проблем.

# 598
В Америка нещата са различни - къщите извън големите градове са относително евтини и затова са просторни. Място има бол, а и американците са с лакоми очи и все гледат голямото - големи коли, големи къщи... И с леглата е така, искат си голямо и щом се побира що па не? Ама за Европа нещата не стоят така.

# 599
В България стандартни размери за спалня са 140 см, 160 см и 180 см на 200 см. Много рядко 2 м на 2 м, за което трябва да има съответното пространство и обикновено е по поръчка.

Общи условия

Активация на акаунт