Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 239
  • 772
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Тънко бяло перде нищо няма да натоварва, само увеличава светлината и визуално прави прозореца по-голям. Много харесвам влачещите се по земята пердета, но си е хамалогия в поддръжката.

# 631
  • Canada
За спалнята на Кали бих сменила само пейзажа и тази мъничката. Другите картини са си ок. Ако ще се боядисват рамки, аз бих заложила на златисто.
За спалнята на Чъки съм на мнението на Пенева. Килимът може да е шаги.

# 632
Леглото е светло сиво.
Така беше в старото ни жилище.

# 633
Защо просто не сложите картини, които ви харесват вместо разни хотелни принтове и други такива. Simple Smile

# 634
Много ви благодаря, момичета! Вече ми се заформи идея в главата, как искам да изглеждат.

Polar Bear благодаря ти за страхотната идея - ще ги боядисам със спрей боя, златисто или нещо наподобяващо светло дърво. Незнам как не се бях сетила досега. За картините - ще сложа някакви абстрактни, с топли, бледи цветове.

Пенева - тези златистите пана много ми харесаха!

Черни рамки и черно-бели картини ще стоят добре, но на мен лично не ми харесват черните рамки. Сиво и червено - изключено. Червено не харесвам, а и и двата цвята няма да се връзват с нищо в стаята.

# 635
  • тук и там
peneva , oт къде са паната ?И на мен ми харесаха.Гледах на едно изложение тук-подобни,много фина и красива изработка ..Като видях цената, и ми стана лошо- 1400 евро!!!

Скрит текст:
При нас днес  и утре ще боядисват вече. Има вероятност да се получи една голяма цигания,ама каквото- такова.Аз специално -бих оставила всичко в бяло,ако не трябваше да се съобразявам и останалите обитатели,ама..
На партера е ясно-всичко ще е бяло,сиво,дърво.
Обаче на етажа със спалните ще е "чудничко:.Едната детска ще е във цвят"мента".( на теория се оказа че моята дъщеря иска тюркоаз,но на практика-цвета,който тя нарича тюркоаз се оказа “мента".)И съчртание-мента,сиво и бяло и ламинат в топъл,кафяф цвят..Scream. На малкото стаята ще е във лимонено жълто..Нашата спалня-бежава...Да не се чудите,защо не пускам  снимки след това.Flushed

Трябват ми щори за банята или нещо подобно.Там трябваше да е още една малка спалня по план,ама направихме още една баня,защото е трудно да се  вредим в една със две деца.Хубаво,ама има прозорци,които гледат към съседната сграда,къдети е спалнята на съседа вероятно.А плочките са сложени.ММ вика да съм измислела нещо,но да не се дупчели плочките-имало вероятност да се напукат или да станело грозно...Идеи?Фолио за стъкла се сещам аз-но съм останала с впечатление че се вижда малко.Силуети,не съвсем ясно-но се вижда...Става въпрос за баня с тоалетна ..Тоест-трябва ми фолио примерно,ама такова че да не се вижда нищо..Има ли такова?

# 636
Нищо не се вижда. Взе ми матово фолио. Имитира стъкло в мъгла. Влиза светлина. Ние сме така след едни майстори, които работеха по фасадата. Още не сме го махнали, но има ефект на 100%.

# 637
  • Варна
Тези фолиа в банята ми докараха големи трудности. Отдавам под наем апартамента и така го купих с фолио някакъв витраж, обаче явно са слагали до него духалка или просто е прегоряло от слънцето, напука се пожълтя и няма махане, стъргала съм го с дни! Вече ми писна и ще сменя стъклопакет с някакво мат стъкло.

# 638
Kaisia, всичко в онзи пост беше от vivre,  около 200лв. Дължика 90-110см. Не знам дали и как доставят при вас...
А снимки ще показваш, разнообразно ще е, не циганийка Smirk

Ето малко линкове
Скрит текст:
https://www.vivre.bg/p-1143166/%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0 … d=1&ch_type=2
https://www.vivre.bg/p-901855/%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0% … d=1&ch_type=2
А за момчешката стая има кораби Wink и това https://www.vivre.bg/p-901902/%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0% … d=1&ch_type=2

Не успявам да филтрирам само пана, но разгледай тук (1ва, 3-6та стр, май и на 9-10 има пана https://www.vivre.bg/search?searchItem=%22%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0% … %8F%22&filter[category]=dekor_148,na_stenata_888,kartini_dekoratsii_786

ПП: усещам, че не можеш да понесеш повече тюркоаз, но... Smiling Imp

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 09:21 от peneva_a

# 639
Kaisia, аз съм много доволна от матовото фолио - в моя случай не го напича много слънцето и не е мръднало и не се вижда изобщо през него, а пропуска светлина навътре.
За избора на цветовете от децата - и аз бях скептична, но смятам, че се получи добре при нас - шарено, весело, свежо, модерно. Simple Smile

# 640
  • тук и там
Аз се прибирам със децата всяко лято за почти два месеца.И без това и картините от БГ ще си купувам. Ама да стигна до там.Те ще са чак на последен етап-първо мебелите трябва да сменя. Благодаря.

Значи фолио ще взема. И без това със щори си мисля че ще стане много тъмно. Притесняваше ме дали няма да се вижда,защото в апартамента къдете живеем -хората от съседната сграда са сложили фолио на прозореца на кухнята.Виждам им силуетите..Ама едно е да виждаш силуети на готвещи хора, друго на къпещи се и ходещи до тоалетна..TrollfaceНо може би -зависи от фолиото..

peneva _a, МЕНТА !:grinning:Но последното би се вързало.Щото ще има една колона в сиво...Харесва ми!
Поправям се- доста неща ми харесаха на пръв поглед.За момичешката стая.Дъщеря ми е на 9,но се скъсва от желание явно да е "голяма'.Никакво розово,лилаво и тем подобни!Очаквам на 14 да мине на черно,и да се разправяме за обица на пъпа,носа  или езика..Scream

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 09:31 от Kaisia

# 641
Аз не бих сложила фолио, предпочитам щора. В другият ни апартамент малката баня е със средно голям прозорец. Купих си платове в тон с плочките и сама си уших цели два броя. Плюсът е, че можеш да ги сваляш, переш, сменяш. Фолиото прозира, може да се нарани, да се изпече от слънцето и въобще да стане неприятно. 

# 642
  • тук и там
Честно казано-и аз предпочитам щори.Ама ММ нещо се дърпа.А ще се местим след две седмици-ще ми се да ползвам въпросната баня.Щорите май трябва да се поръчват.Дали се маха лесно фолиото?Може на първо време да сложа фолио,докато дадем поръчка за щори...Така или иначе -ще трябват щори  за цялата къща,поне наведнъж да поръчвам.

# 643
  • В градината...
Може да си смените само стъклото с мат. В нашата баня е така и нищо не се вижда. А само едното ни стъкло е мат (от стъклопакета)

# 644
  • тук и там
Скъпо ще ми излезе(тук).Не става. Включени са в цената на къщата прозорците,дограмата  и  стъклата, трябваше да ги изберем такива в самото начало( но не сме се сетили тогава).Ако реша да ги сменям-аз ще си ги плащам.Не искам да плащам за нещо-два пъти,особенно сега-когато имам хиляда други разходи.

Общи условия

Активация на акаунт