Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 230
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Тези фолиа в банята ми докараха големи трудности. Отдавам под наем апартамента и така го купих с фолио някакъв витраж, обаче явно са слагали до него духалка или просто е прегоряло от слънцето, напука се пожълтя и няма махане, стъргала съм го с дни! Вече ми писна и ще сменя стъклопакет с някакво мат стъкло.

Фолиото прозира, може да се нарани, да се изпече от слънцето и въобще да стане неприятно. 
Нищо вярно, но го казвам от опита на жена, чийто мъж има рекламна агенция и ежедневно му се налага да сваля прегорели фолиа, а не за да споря. И пак казвам- не прозира. Нараняването няма как да стане, освен ако не е умишлено.

# 646
Сложи си платнена щора, която се набира - може да се спусне да пази от погледи, може да стои вдигната и да имаш цветя...

# 647
Kaisia, прозорецът предполагам е отваряем.
Има механизъм за щори, при което не се дупчи дограмата, а се закача на самото крило.
Klemmtrager/klemmfixе ohne Bohren е терминът в немския амазон. Можеш да си намериш щори плисе, щори роло, римски щори.

# 648
  • тук и там
Супер ! Дори и не подозирах за съществуването на подобно нещо. Благодаря ! Flowers Hibiscus

# 649
Такива закачалки имаше доскоро в Лидл с най-различни фигурки, но и за миг не ми е минавало през ума за такова приложение. Много, много сполучлив съвет! man_darin_ka Благодаря  Hug
Аз имам такъв проблем с прозорчето в кухнята и ще се възползвам сега.

# 650
Здравейте!
Не съм писала от сто години в темата, но най-накрая поприключихме с ремонта и сега ми останаха само някои дреболийки.
Ще ви помоля за съвет за две неща - декорация за стена и килим.
Стаята е кухня-трапезария-дневна. На едната дълга стена - 8 метра, имам малко кухня (2.4м), и останалите 5.6м са за трапезна маса и диванче.
Стаята е с бели стени, без финтифлюшки, цветя и завъртулки.
Паркетът е на Quick step -
Пердетата са тънко бяло и сиви завеси, дюс.
Диванът е Vimle от Икеа
Холна маса поръчах вчера от амазон, тип "Винкел".
В момента на стената нямам абсолютно нищо, не знам какво да закача. Снимки ли, пана ли, картини ли... В цялата стая няма никакъв цвят, всичко е бозаво.
Проблемът ми е, че искам да има нещо и над трапезната маса, и над дивана, защото иначе ми е много голо. Но не знам как да ги синхронизирам, за да не стоят като плясняти.
имам два рафта, които мисля да закача. Ако сложа единия в десния край на дивана, до прозореца, и там наредя няколко орхидеи, другия над трапезната маса, в пранзното над дивана да слагам ли изобщо нещо...
Подредбата е следната (като в празното място има кухня на П, но не ми се занимаваше да я чертая).
Скрит текст:
Мебелите са комбинация от бяло и дъб Небраска натур на Егер.
Също така, какъв килим да избера, колко да е голям, само под дивана ли?

# 651
  • Варна

Аmélie малко без насоки как би искала да изглежда интериорът и без снимки, нооо ми звучи много нежно скандивско, а винкелът може да го пренесеш в етажерка

# 652
А, кухненския кът какво представлява? Идеята ти е да не е натруфено, нали? Изчистено, но да има някакъв акцент?

# 653
Донякъде прилича на моя кухньохол. Аз имам картина над дивана и картина над масата. Двете не са свързани - едната е акварел, другата масло с шпакла. Имам и други, но на отсрещната стена и по-малки. Картината над дивана и самият диван обаче си подхождат по цвят. На мен ми харесва таква комбинация - диван и картина в една тоналност. И в миналия ми апартамент беше така.
Килимите са трън в задника, но малко килим омекотява интериора. Затова съм си сложила малко килимче без косми само пред дивана и върху него е масичката. Може да не е кой знае какъв дизайн, но е много практично, защото се чисти елементарно.

# 654
Kухнята е такава:
Да, искам да е изчистено, да не е натруфено, стаята е около 30 квадрата, но не искам прекалено много елементи, защото в някакъв момент имам чувство, че се задушавам.
Дорис, етажерката ще ми пасне, даже май се сещам къде мога да я сложа. Мислех си и за някаква висока лампа от някоя страна на дивана.
Може би се представям нещо такова в зоната за почивка:
https://cdn-img-2.wanelo.com/p/ef8/a7e/f6a/e1335099a7beaf9e4d278cd/x354-q80.jpg,

# 655
  • Варна
Kухнята е такава:
Да, искам да е изчистено, да не е натруфено, стаята е около 30 квадрата, но не искам прекалено много елементи, защото в някакъв момент имам чувство, че се задушавам.
Дорис, етажерката ще ми пасне, даже май се сещам къде мога да я сложа. Мислех си и за някаква висока лампа от някоя страна на дивана.
Може би се представям нещо такова в зоната за почивка:
https://cdn-img-2.wanelo.com/p/ef8/a7e/f6a/e1335099a7beaf9e4d278cd/x354-q80.jpg,

Кухнята е чудна, изобщо се очертава много да ми хареса, влюбена съм в лампионите!

# 656
Рових досега за някакви картини, попаднах на тези макове в амазон, ама се чудя не са ли много натруфени и те...

# 657
Намери си картина с голяма резолюция и отиди в рекламна агенция. Ще ти я направят на пана.

# 658
Рових досега за някакви картини, попаднах на тези макове в амазон, ама се чудя не са ли много натруфени и те...

Според представите ти - да, и това е натруфено. Някакви пана на бамбуци ми се въртят на мен в главата или картини на растения, имитация на акварел. Искаш някаква суха зеленина да се съчетава с топлия дървесен цвят на ламинат и кухня. Три орхидейки в хубави бледо-пастелни тонове овални кашпи може да е идеален акцент. Ако сложиш рафтове Z-образно в същия дървесен цвят над дивана и си наредиш там орхидеи и снимки. Как е? А, над трапезната маса да не добавяш нищо или един часовник, например, или пък календар... Можеш да имаш акцент в покривката на масата, също в пердета и възглавници на дивана и килим. Какви са ти идеите за перде и възглавнички?

# 659
Много са натруфени, сега като ги гледам и се потрисам.
Пердето е бяло, тънко, завесетие са сиви, едноцветни, възглавничките, странно, не ги намирам вече в икейския сайт, а са купувани съвсем скоро. Светли са,  почти бели, с няколко акцента по тях - все едно има капки водна боичка в 2-3 цвята. Май ще трябва да ги снимам, не мога да ги обясня така.

Общи условия

Активация на акаунт