Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 249
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
Картината с жълтите камъни ми извади очите на мен. Имаш черна в класически стил спалня, нещо класическо избери. Идеята за червеното, например, се вписва в класическия вид - например, едни макове. Тия картини от първото предложение на Пенева, изглеждат "циганско" (ще ме извините, не мога да намеря по-подходящо прилагателно) и с тия странни мотиви по тях - недей..., второто й предложение със златистите пера (или риби беше) е по-добро.
А, ако имаш златисто, не слагай жълто в стаята (жълто шалте включително), ами златисто или бежово. Златисто с жълто не върви.
Не мисля, че картината (мисля, че една с подходящ размер е достатъчна) трябва да е шарена, ами да допълва интериорната цветова комбинация с още един-два цвята макс. В описаната цветова комбинация - червено + сиво, го виждам аз.

# 616
  • Варна
Тя спалнята може и да е черно бяла, но завивките или шалтето не, затова ми се разминават цветово картините.

# 617
Пенева, откъде е паното с листата, може ли да дадеш линк? Благодаря Flowers Hibiscus

# 618
От vivre са и паната...
Grinning Първото беше предложение да са "разхвърляни" не "в редичка" и с различен размер... и не с бели рамки на бяла стена, а не й предлагам конкретните картини Grinning Хич не съм се изразила правилно Hands V

ПП: бежово и златисто не е ли само по текстила и лампионите?

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 10:53 от peneva_a

# 619
Аз бих сложила в черни рамки широко паспарту и вътре елементи от текстила, който е в стаята.

# 620
И аз идвам с въпроси.Почти обзаведохме новото ни жилище,но съм в чуденка за килимите и пердета.Пускам снимки от спалнята.Много съм харесала черно-белия килим от Икеа и си мисля,че за кухнята ще пасне,ако не е той ,мисля за малко кръгло килимче .

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 12:58 от Чъки

# 621
Аз няма да дам идея. Безсилна съм.

# 622
Перде - бяло тънко. Пътечки - цвета на спалнята, т.е. почти бяло... При тези шарени тапети и то в два цвята, нищо друго не ми идва на ум Rolling Eyes

ПП: За на Calli спалнята: виж на какво попаднах Wink

# 623
С тази кафява дограма и кафяви врати....

# 624
Чъки, при така избраните може би жакардови шарки на тапетите, (не виждам добре точно какви са), бих те посъветвала да изберете едноцветни завеси, килими  и спално бельо. В момента тези кръгове по завивките са в конфликт със стените.
Имаш няколко топли нюанса ( слонова кост, кафяво може би дъб на пода и златен дъб на дограмата), които не са съвсем в гама. Препоръчвам да поохладите с текстила, за по - добър баланс.Нещо от тази гама, може би най - светлите нюанси.

Ако не ти допада синьото, може и неутрално хладно сиво. Като вторият цвят от палитрата.

Разбира се може и бяло, но пък едва ли ще го уцелиш в същият тон като мебелите.

# 625
  • Mediterraneo
Мен повече ме побъркват двата цвята тапети. Различни цветове, тежка текстура на стените( приличат на мъхести тапети, дори и да не са, придават тежест някаква), не знам бялото перде на какво ще върви- само ще добави различен цвят и различна материя към вече наличните. Не знам, не е моето нещо и нямам идея какво би подхождало.

# 626
  • В градината...
Чъки, графитено перд и пътеки. Бяло тънко за спалня - много светло ще бъде, ще влиза доста светлина. Боядисайте радиатора, да е бял, а не слонова кост, както се вижда. Има голямо разминаване между геометрията на таблата на леглото и тапета. Мен това ме дразни. И въобще, нещо тази спалня не ми се връзва с останалото. А кафявата дограма, вече са казали, но е факт.

# 627
  • Mediterraneo
Геометрията на рамката на леглото и тапетите се бият ужасно, кръговете по покривалото съвсем довършват боя.

# 628
За тази спалня аз бих избрала дълги ленени завеси в синьо - зелената гама:

# 629
Благодаря на всички за съветите.Тапетите не са мъхести.Радиатора ще се боядиса бял,но трябва да е студен,като се стопли времето.Вратата и касата също мисля да ги боядисам бели, пак ще е като се стопли.Завивките не се виждат под шалтето(имам и светло сиво и черно,в момента не са сложени,защото преди 2 седмици се изместихме)За дограмата свършиха финансите,но и нея ще сменим с бяла до година,две.

Общи условия

Активация на акаунт