Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 064
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
Моля те, кажи какво ще правиш отдушника на аспиратора? Нали няма да го оставиш така?

# 286
  • тук и там
Това за мен ли ?Ще се покрива-да.Не знам със какво,но няма да го оставяме така .Предполагам със някакви плоскости ...ММ поне така каза-по принцип не знам със какво се покрива,но сигурно има начин.. Приемам идеи за покриване . Тя и мивката в кухнята не е сложена още.Има доста работа..
ПП.Питах ММ-със гипсокартон щяло да се покрива там.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 15:22 от Kaisia

# 287
Аз бих оставила стените бели, но акцентите да бъдат в гълъбово синьо-сиво-диван, абажур или голям лампион, завеси евентуално...

# 288
  • София
Заравейте, имам нужда от съвет - диван в светло сиво, кресло и табуретка в тъмно сиво, завеси горчица и възглавнички горчица и тъмно синьо, кой килим би бил най-подходящ? Останалите мебели са светло дърво, като на снимката с жълтия килим. Стените са подобни на тази https://i.ytimg.com/vi/0spmYIv3pp4/maxresdefault.jpg , но по-светли и леко бежевеещи. Изложението е източно.

1. https://www.ikea.bg/textiles/rugs/Large-and-medium-rugs/adum-64117/60345061/
2. https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=49&pid=128087&sgid=49
3. https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=49&pid=124160&sgid=49

Ако правилно си представям цветовата комбинация, аз бих избрала килим в различни тонове на сиво и по-ненатрапчива шарка, нещо като тези на снимките:
Скрит текст:

# 289
  • По широкия бял свят
За сега изглежда така. Приемам идеи освен да килим и за декорация, защото не ми идват от вътре тези неща.
Скрит текст:

Завесите и възглавничките са от един и същ плат, което на снимките не си личи. Реалният цвят е по близък както се вижда на  възглавничките

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 16:27 от didd

# 290
  • тук и там
За въпросната ниша,която се пада между вратата за кухнята и вратата за входа(коридора), която ще раздели трапезарията от часта със меката мебел,идеята ми е да има кът за четене,да седнеш на таблета  там примерно със кафе сутрин,да четеш книга,вестник и т.н..Иначе не знам за какво да я използвам тази ниша.
Нишата.
Скрит текст:

Идеята ми(която не съм си избистрила съвсем ) е да стане нещо такова-обърнете внимание на библиотеката
и тъмната стена.  
Но може би  не на цялата стена да е библиотека , защото трябва да има и нещо за сядане -според мен.Тази снимка е заради цвета и контраста който се получава.

Или съответно нещо  такова в  бяло,тоест да няма тъмна стена?  -
Пак за библиотеката става въпрос.  
Аз така като ги постнах снимките една след друга и вече почти си отговорих на въпроса какъв цвят да е стената..Blush.Сега като се замислих може и да няма библиотека,а голяма картина примерно,със такъв малък кът за сядане/четене.Ще го мисля по-нататък.За сега остава всичко в бяло.Ако ще боядисвам въобще нишата,ще е във светъл цвят,но има по-голяма вероятност да остане в бяло.Със дървени етажерки-тип библиотека ,също би стояло добре според мен.(на бяла стена).Цвят ще добавям със малки детайли-възглавници,книги, ,картини..такива неща.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 17:36 от Kaisia

# 291
Искам в двора да сложа детска люлка - има комбинирани неща за 2-3 годишни. Нямам идея за настилка.
Като общи размери за 'детската площадка' - 3,5 - 4 м.
Опит? Идеи?
Гледала съм в интернет комбинирани люлка, пързалка и други - струват ми се сякаш не толкова добри, защото са от пластмаса. Някой ползва ли такива и какви по-точно?
Ако питането ми не е подходящо за тази тема - кажете за коя тема е ок.

# 292
За въпросната ниша,която се пада между вратата за кухнята и вратата за входа(коридора), която ще раздели трапезарията от часта със меката мебел,идеята ми е да има кът за четене,да седнеш на таблета  там примерно със кафе сутрин,да четеш книга,вестник и т.н..Иначе не знам за какво да я използвам тази ниша.
Нишата.
Скрит текст:

Идеята ми(която не съм си избистрила съвсем ) е да стане нещо такова-обърнете внимание на библиотеката
и тъмната стена.  
Но може би  не на цялата стена да е библиотека , защото трябва да има и нещо за сядане -според мен.Тази снимка е заради цвета и контраста който се получава.

Аз така като ги постнах снимките една след друга и вече почти си отговорих на въпроса какъв цвят да е стената..Blush.Сега като се замислих може и да няма библиотека,а голяма картина примерно,със такъв малък кът за сядане/четене.Ще го мисля по-нататък.За сега остава всичко в бяло.Ако ще боядисвам въобще нишата,ще е във светъл цвят,но има по-голяма вероятност да остане в бяло.Със дървени етажерки-тип библиотека ,също би стояло добре според мен.(на бяла стена).Цвят ще добавям със малки детайли-възглавници,книги, ,картини..такива неща.

Аз пък бих си сложила черното за тая ниша, каквото беше и първоначалното ти усещане. В България хората просто ги е страх от тъмните цветове. Тук никой никога не е отговорил: "абе, сложи нещо тъмно, наситено, драматично". Simple Smile

# 293
Защото са ни малки стаите, рядко има огромни като  в чужбина, пък и зимата, и мрачното време са ни дълги и тъмното при това положение само омазва нещата.
За didd - според мен масичката не се вързва цветово, пробвайте, ако имате друга.

# 294
  • тук и там
Ами не съм си избистрила още докрай нещата.Тоест-не знам какво ще има там и дали е добра идея точно там да е акцента.Помещението е 33 квадрата(хола+трапезарията).Не е малко,не е и голямо.ММ искаше да боядисваме едната цялата стена различен цвят,аз не съм склонна.Само евентуално за нишата бих се навила..Гледам обаче че тези тъмни акценти се слагат на по-виски помещения като че ли.Нашата височина е стандартна мисля -2,50м.
Скрит текст:
  Ако имах камина,не бих се колебала..,ама нямам..GrinningКато на тази снимка.
.
или тази.

Имам две седмици да решавам..
Харесва ми също дървената библиотека  тук.
Или идеята за голяма картина,като тук.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 23:01 от Kaisia

# 295
  • В градината...
Тази прекалено жълтееща масичка не можете ли да я боядисате тъмно синя?
И стените нещо не ми се връзват,  и секцията. Трябва генерално нещо да се премисли, да се намести фокусът.

# 296
Нишата.
Скрит текст:

Скрит текст:
и тъмната стена.  

Ето няколко предложения за нишата :

Скрит текст:

Долу може пейка/диванче, може 1-2 кресла с масичка, зависи от размерите. Според мен, ако сложиш рафтове за книги ще е по-добре да е едноцветна, бяла стената. Ако сложиш картина може и да я в някакъв по-контрастен цвят.

# 297
При условие, че има диван, що да се набутам да седя в ниша на пейка. Давам идея да се мисли с перспектива. Ако това е мястото за библиотека- давайте. Само, обаче, ако четете и имате книги. Иначе се губи смисъла. Голяма картина- супер. Но ако ще слагате библиотека на друго място в стаята дали няма да стане претрупано и тясно?  Сиво- идеален акцент. Ако не ви хареса- за ден сте го променили.

# 298
За сега изглежда така. Приемам идеи освен да килим и за декорация, защото не ми идват от вътре тези неща.
Скрит текст:

Завесите и възглавничките са от един и същ плат, което на снимките не си личи. Реалният цвят е по близък както се вижда на  възглавничките
Много тъмно син килим... препоръчват ти смяна на масичката... но тя е същата като секцията. Та килима малко да "охлади", че секциите и масичката жълтеят, стените изглеждат топка охра (светли, но в пак в топлия нюанс). Някой преди 2-3 страници беше сложил килими в тъмно синьо, т.синьо със сиво и нещо със жълто... ако го намеря, ще ти го сложа пак.
За декорацията само ти си знаеш какво харесвате - пано, картина, полици за книги и дреболии...

ПП:Върнах се да потърся... ти си питала за килимите Smiling Imp Тъмно синия (леко navy blue) или сивия със синьото. Онзи със жълтото в никакъв случай Wink

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 08:38 от peneva_a

# 299
Скрит текст:

Завесите и възглавничките са от един и същ плат, което на снимките не си личи. Реалният цвят е по близък както се вижда на  възглавничките

Аз съм за нещо графично, черно-бяло. Въпреки, че има различни цветове, на мен всичко ми се слива и може би би било хубаво да има нещо графично, контур, за да стегне всичко, а и за баланс на заоблените форми.

Общи условия

Активация на акаунт