Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 101
  • 772
  •   1
Отговори
# 375
  • тук и там
Предполагам,че се има предвид масовото строителство-наследство от соца.Както и по-старите къщи по села и градове,строени пак по това време..Hands V
П.П. Къщата среден клас ми хареса.Ако разбира се това минава за среден клас. Ако това е успокоение за някога, изглежда по-добре от нашата малка  къща среден клас във Белгия.Stuck Out Tongue Winking Eye

П.П 2.Между другото-на парцел със такава големина ,холандци или белгийци биха построили не една,а три къщи-и то съвсем прилични и удобни за живеене.Тук земята е кът.Красиви и интересни са разчупените фасади и т.н. ,ама както казах-заемат твърде много място.За това,че са красиви-да,така е.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 16:11 от Kaisia

# 376
Въпроса е в това,че имота в Хландия може да си го позволят хора със добър доход живеещи там.Имотите които са показани в България ,определено не са за хора със добър доход..а за милионери.И този имот който е показан в София, в Холандия  също би струвал милиони - защото само милионери могат да си позволя толкова големи къщи и парцели  .Иначе -няма спор че са красиви.И тук има имения , но по принцип не говорим за тях.
Никъде не става дума за доходи. Прочети пак какво е написала перуника. Отделен е въпроса какво толкова красиво се намира в стена индустриален стил и малък прозорец, че да не може да сравни с къща в България. П.П. На мен лично на холандската къща само верандата ми харесва. П.П.2 Ето къща за средната класа в София. Въобще не ми се вижда грозна 😄😄😄.

Колко струва една такава къща, че я слагате за средната класа?

Аз си помислих същото - погледнеш някаква спретната, хубава къща, най-често с хубава дограма, и веднага разбереш, че не е в България.

# 377
Въпроса е в това,че имота в Хландия може да си го позволят хора със добър доход живеещи там.Имотите които са показани в България ,определено не са за хора със добър доход..а за милионери.И този имот който е показан в София, в Холандия  също би струвал милиони - защото само милионери могат да си позволя толкова големи къщи и парцели  .Иначе -няма спор че са красиви.И тук има имения , но по принцип не говорим за тях.
Никъде не става дума за доходи. Прочети пак какво е написала перуника. Отделен е въпроса какво толкова красиво се намира в стена индустриален стил и малък прозорец, че да не може да сравни с къща в България. П.П. На мен лично на холандската къща само верандата ми харесва. П.П.2 Ето къща за средната класа в София. Въобще не ми се вижда грозна 😄😄😄.

Колко струва една такава къща, че я слагате за средната класа?

Аз си помислих същото - погледнеш някаква спретната, хубава къща, най-често с хубава дограма, и веднага разбереш, че не е в България.
Около 250 000 евро. Нормална цена за сегашния пазар.

# 378
Абсурд е да струва толкова. Освен ако само отвън изглежда голяма а вътре е 80-90 квадрата. И освен ако не е във в.з.Ярема напр.

На мен лично нито първите показани ми харесаха, нито тази. Нямат топлина и живец. Студени и ръбести са ми.
Била съм в Холандия няколко пъти и там редовите къщи, залепени една за друга носят много повече усещане за “вкъщи” от тук показаните. Виж английските например не ме кефят ни най -малко.

# 379
Абсурд е да струва толкова. Освен ако само отвън изглежда голяма а вътре е 80-90 квадрата. И освен ако не е във в.з.Ярема напр.

На мен лично нито първите показани ми харесаха, нито тази. Нямат топлина и живец. Студени и ръбести са ми.
Била съм в Холандия няколко пъти и там редовите къщи, залепени една за друга носят много повече усещане за “вкъщи” от тук показаните. Виж английските например не ме кефят ни най -малко.
Не е малка. Около 250 м2 е. Не знам за какъв живец говориш, но къщата в Холандия прилича на стара фабрика спрямо тези, които съм постнал. https://www.alo.bg/5166115

# 380
На вкус и цвет..
Затова казах че “на мен” постнатите къщи не ми допадат.
А и на предходните които показа също имаше прозорчета тип”бойници”..
Къщата от която започна темата ми харесва най-вече затова че не изглежда стерилна а за живи и щастливи обитатели! Красотата която имат на верандата тук дизайнери не я предлагат, а хората сами не могат да постигнат. Защото робуват на предразсъдъци, а не на удобство. Има една група в фб където хората си хвалят къщите. Ами не съм видяла повече от 2-3 наистина направени с усет..

(Снимките са от нета, но от едно конкретно село)

Малинова долина ок икеа просто знам че инфраструктура липсва.

# 381
На вкус и цвет..
Затова казах че “на мен” постнатите къщи не ми допадат.
А и на предходните които показа също имаше прозорчета тип”бойници”..
Къщата от която започна темата ми харесва най-вече затова че не изглежда стерилна а за живи и щастливи обитатели! Красотата която имат на верандата тук дизайнери не я предлагат, а хората сами не могат да постигнат. Защото робуват на предразсъдъци, а не на удобство. Има една група в фб където хората си хвалят къщите. Ами не съм видяла повече от 2-3 наистина направени с усет..

(Снимките са от нета, но от едно конкретно село)

Малинова долина ок икеа просто знам че инфраструктура липсва.
Прозорчетата тип бойници са към улицата. Отпред имат огромни френски прозорци, като на хола прозорците са до земята и са широки 12-15 метра. Когато се съберат градината става като продължение на хола.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 22:11 от Анонимен

# 382
  • София
Извинявайте,  ама за какво заплащане "работи" средната класа в Бг, та да може да си позволи имение от порядъка на 1/2 милион лева,  според Niko?  Кажи на кой мафиот,  или министър са тия къщи, които показваш.

# 383
Извинявайте,  ама за какво заплащане "работи" средната класа в Бг, та да може да си позволи имение от порядъка на 1/2 милион лева,  според Niko?  Кажи на кой мафиот,  или министър са тия къщи, които показваш.
Лекари, адвокати, мениджъри в средни или големи компании, ИТ специалисти и други си докарват по 4-5-10, че и нагоре хиляди лева. Като продадат и някой наследствен имот въобще не е проблем да си купят и изплащат имот за 250 000 евро.

# 384
Да бе, успех с 4 бона да си купиш нещо такова. Към 7-8 по ми се връзват. Все пак не искаш вноската за кредита да ти е половиата заплата за 20 години напред, трябва да поспестиш и да имаш да продадеш нещо сериозно.

# 385
  • тук и там
E, те тук -лекари ,адвокати и мениджъри са по-висока класа от средната.Не са милионери,но доходите им  са доста над  обичайната средна класа.Със високи доходи са. .,Могат да си позволят големи къщи,със глеми дворове и т.н.Аз под средна класа-разбирам обикновени работещи хора,със постоянна работа,отглеждащи 2-3 деца(3 е класика тук) примерно .

Има и нещо друго- проектите за едно жилище минават през общината.Тя е тази,която трябва да го одобри. Тук се съобразяват и гледат новата сграда да се вписва към околните-и като екстериор  и фасада-  и като височина(когато става въпрос за жилищни комплекси,защото обикновено едната сграда е залепена за другата буквално) .Повечето архитекти го знаят това и  сами правят проекти- вписващи се към околните жилищни сгради,които и общината ще одобри съответно.Не мисля,че някой във БГ се съобразява със това.(със фасадите и стила на околните сгради)-всеки си има свободата да твори..

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 08:49 от Kaisia

# 386
Малко извън темата, която коментирате...какво ви е мнението за кръглите килими? Никога не съм имала и се чудя дали имат някакви минуси? Антрето ни е безумно малко и си мисля, че един такъв килим ще стои добре там.

# 387
  • В градината...
Хм, вкъщи има лекар, адвокат и IT, забравих и зъболекаря,  но всички взети заедно не могат да си позволят имот с подобни параметри.
А  и в Бг дори и да имаш пари, рядко се предлагат наистина стилни неща. Не знам защо преди 9-ти септември все ми се струва, че е имало повече стил и вкус, когато чужди архитекти са идвали и са строили големите градове.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 11:05 от perunika

# 388
250 000евро къща за "средна" класа Scream Значи всички дето си правим сметка на парите за ремонт и обзавеждане и не наемаме дизайнери, а се справяме сами, сме бедняци с (обзаведени) домове за докъм 150-200 х евро и с ипотеки доживот!
Ако имам налични тези "средни" пари, със сигурност нямаше да си купя този имот с асфалт до ръба на къщата и пълна липса на инфраструктура за свободно движение на непълнолетните членове на семейството Thinking (с мама/тати/личния шофьор може да се стигне до и от училище отвсякъде)

# 389
А  и в Бг дори и да имаш пари, рядко се предлагат наистина стилни неща. Не знам защо преди 9-ти септември все ми се струва, че е имало повече стил и вкус, когато чужди архитекти са идвали и са строили големите градове.
Не всичко опира до чуждите архитекти... Нали знаете приказката, че в България всички разбират от политика и футбол? Аз веднага добавям и от строителство Simple Smile В момента почти всеки, който започва да строи има свое виждане за нещата /от което не отстъпва/, подготвен е с разни снимки и проекти от нета и иска точно това, независимо дали е красиво, подходящо и практично - няма архитект на света, който да го убеди, че в избора му няма стил и вкус ...

Общи условия

Активация на акаунт