Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 234
  • 772
  •   1
Отговори
# 735
  • В градината...
Аз зажълтия стол го написах, защото точно с тази тясна маса ми стои като столова.

# 736
  • тук и там
Aз освен шарените пердета,нищо друго не бих пипнала. Точно защото са на шарки,мисля че не подхождат на гърба на кухнята.Бих сменила завесите- със нещо едноцветно,и не толкова ярко жълто-защото кухнята изглежда изчистена и в спокойни тонове.Масата ми харесва много ,въобще не ми е като в столова.

ММ ходил вчера в къщата,спалнята не била бежава(каквато уж беше на мострата и исках)-а по-скоро жълта ,стаята едното дете не била спокойно жълто, а ярко жълта...,Само “ментата" в стаята на другото дете,си била каквато и очаквахме и там изненади няма. Ама аз за ментата бях подготвена психически.Не съм ходила още да видя реалната картинка,но от снимката на телефона на ММ,останах в лек потрес снощи..

# 737
И в същия цвят кърпи, дъска за рязане и т.н. дреболии из кухнята Simple Smile
peneva, не проповядвай такава ерес тук, ще те линчуват! Wink
Не бе! Не е ерес, просто в тази кухня идеята е минимализма, но в друг интериор да, има място за такива джаджи, даже е много симпатично. Heart Eyes

Не говоря за конкретното помещение, Дорис, а по принцип. "Красива кухня" в този форум е мръсна дума, не си ли забелязала? Откъде накъде ще си купиш две нови кърпи и купа за салата в хубави цветове, кви са тия изгъзици?! Grinning

Тези евкалиптовите клонки на втората снимка са много симпатични. Вчера гледах едни подобни в Jysk, fake естествено, ама някак не ме убедиха да си купя, много мижави клончета бяха. Знаете ли къде продават хубави изкуствени цветя, максимално реалистично изглеждащи? Гледам, че във vivre има доста, но дали са с хубаво качество, някой тук дали е поръчвал?

# 738
  • DE
Какви са тия глупости за "Красива кухня"  newsm78
Никой никого не убеждава, че неговото мнение е меродавно, споделят се идеи, всеки си казва мнението. Тук няма интериорни дизайнери и да има не парадират с професия, всичко е чисто аматьорски. На един харесва едно на друг друго, но да се подхвърлят такива ехидни забележки е обидно за пишещите в темата Crossing Arms

# 739
  • By the river side
Благодаря за мненията на всички. Килимът отпада поради практични съображения Smile.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 14:55 от Magill

# 740
Нещо не си разбрала, дането, изрично написах, че не става въпрос въобще за конкретната кухня - тя си е много хубава и се извинявам, ако някой е разбрал обратното - няма такова нещо. По принцип говоря, в темата за кухните понякога се дискутира неоходимостта от подобни аксесоари и това изобщо не се приема добре по мои наблюдения, това е.

# 741
  • Варна
Аз зажълтия стол го написах, защото точно с тази тясна маса ми стои като столова.
Жълт стол? Да, май ще е добре.
Нещо не ярко, по-скоро горчичено.

# 742
Тоя гръб, тая лампа, тези пердета и разминаването в комплектите столове не са за тази хубава кухня, според мен. Много хубаво съчетание между сиви/черни, но гърба е в повече, пердетата наистина се карат с гърба. Не само геометрията, ами и жълтия цвят на фона на тези преливащи сиви/черни го виждам в повече. Цяло жълто перде! Ако беше някаква възглавничка върху черен стол - щеше да ме радва. Нещо мъничко жълто. Цяло жълто перде ми извади очите. От друга страна, има достатъчно черно в стаята, че и гръб с черна геометрия.
Акцентът, който мисля, че трябва да се постигне е с една геометрична покривка, а не с гръб, килим или пътека. Това рафтче над масата със снимките придава уют - много ми харесва. И тая лампа, като скара - защо не я избра в комбинацията със столовете или черния винкел на масата, например? Лампата над масата да е черна?

# 743
Ерес е да кажеш в тази или другите интериорни теми, че не харесваш бяла кухня/баня, дневна и т.н. Накратко "сканди" интериори. И аз съм една от малкото (да не кажа единствената), която се престрашавам да го напиша и да вляза в конфликт с основните пишещи в тези теми.
Да, не харесвам сканди интериори  и смятам, че не само белите кухни/бани/дневни с бели стени и бели пердета, с тук-там метнати тюркоазени възглавници и килимчета в мръснобяло-тюркоазено от Икеа са единствените, които са красиви. Аз не бих посъветвала някой - Направо слагай нови вратички!, защото са в цвят, недолюбван от постоянно пишещите в темата.
И да, не смятам, че трябва да си задръствам кухнята с излишни неща, за да не ми стои бяло на бяло. Просто смятам да си я направя в цвят, който със сигурност няма да е бял и стените със сигурност няма да са бели, и няма да има никакви перденца на прозореца - нито бели, нито никакви. Плодове не ям, така че и фруктиера с плодове няма да слагам, а дори и да ядях - нямаше да ги държа за украса на плота, да ми заемат място, още по-малко пък бих ги избирала по цвят.
Ето такива като мен (по-конкретно мен) има предвид Маделин с ироничната си забележка за Красивата кухня.
На нея лично мога да благодаря за това, че съм на прага тотално да намразя тюркоаза за доста време напред.

# 744
Magill, много приятна стая. Единствено бих препоръчала завесите да са едноцветни или с графична шарка подобна на мотивите по гръбчето на кухнята (ако намериш в жълто и бяло мисля че ще се получи интересна закачка). Според мен няма нужда от жълт стол. При комбинация от различни столове е добре да се спазва принципа или различни модели в един цвят, както е при теб или различни цветове  от един модел. Смесването и на модели и на цветове ще е в повече според мен.

# 745
Аз пък не считам дъската за рязане, кърпата за ръце и за съдове, както и фруктиерата за излишни неща (ползвам си ги постоянно и не ги прибирам в шкафа при всяко ползване, избрала съм си ги в цвят и вид, така че освен полезни да са ми и за декорация).
Аз харесвам сканди дизайна, но не е моя... Обожавам бели мебели (комбинация с дърво), но по-скоро в стил English Home. Вкусове всякакви.

# 746
  • Варна
Ерес е да кажеш в тази или другите интериорни теми, че не харесваш бяла кухня/баня, дневна и т.н. Накратко "сканди" интериори. И аз съм една от малкото (да не кажа единствената), която се престрашавам да го напиша и да вляза в конфликт с основните пишещи в тези теми.
Да, не харесвам сканди интериори  и смятам, че не само белите кухни/бани/дневни с бели стени и бели пердета, с тук-там метнати тюркоазени възглавници и килимчета в мръснобяло-тюркоазено от Икеа са единствените, които са красиви. Аз не бих посъветвала някой - Направо слагай нови вратички!, защото са в цвят, недолюбван от постоянно пишещите в темата.
И да, не смятам, че трябва да си задръствам кухнята с излишни неща, за да не ми стои бяло на бяло. Просто смятам да си я направя в цвят, който със сигурност няма да е бял и стените със сигурност няма да са бели, и няма да има никакви перденца на прозореца - нито бели, нито никакви. Плодове не ям, така че и фруктиера с плодове няма да слагам, а дори и да ядях - нямаше да ги държа за украса на плота, да ми заемат място, още по-малко пък бих ги избирала по цвят.
Ето такива като мен (по-конкретно мен) има предвид Маделин с ироничната си забележка за Красивата кухня.
На нея лично мога да благодаря за това, че съм на прага тотално да намразя тюркоаза за доста време напред.

Това за вратичките за мен ли беше? Joy

Такова хейтване, което не допринася с нищо много раздвижва темите.

pep_si  замисли ме за стола, мислех си дали няма да е добре да е коренно различен, като един вид председателско място, нещо от рода на кресло? Всъщност, май си права, ще си поровя в пиннатите неща, може да имам нещо да онагледя.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 15:47 от Doris

# 747
  • тук и там
Аз тъкмо си мислех,как никога моят дом няма да изглежда като рекламните снимки за интериорен дизайн, въпреки че като купувам мебели и др.-си го представям точно като тях.Но действителноста е друга обикновено .Хубаво-ще наглася цветовете, обаче винаги ще има вещи, предмети ,книги и т.н  , които ми трябват,или имат сантиментална стойност,носят някаква емоция и които няма как да махна от къщи,защото не ми пасват на изчистения интериор. Ей сега си мислех,имам голяма икона-подарък,една картина-пак подарък от близък прител ,предмети,които децата са правили сами-цветни доста,някакви неща от пътувания..За 10-ките снимки да не говоря..Няма как да  ги изхвърля,за да ми е идеален интериора..А по снимките в нета ,разбира се-дори книгите са подбрани според  цвета на интериора...Grinning
И кухнята ми няма как да изглежда идеална.Още от сега се сещам за кафе машината ,каната за вода и хиляда други неща,които няма да "паснат".

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 16:13 от Kaisia

# 748
Аз тъкмо си мислех,как никога моят дом няма да изглежда като рекламните снимки за интериорен дизайн, въпреки че като купувам мебели и др.-си го представям точно като тях.Но действителноста е друга обикновено .Хубаво-ще наглася цветовете, обаче винаги ще има вещи, предмети ,книги и т.н  , които ми трябват,или имат сантиментална стойност,носят някаква емоция и които няма как да махна от къщи,защото не ми пасват на изчистения интериор. Ей сега си мислех,имам голяма икона-подарък,една картина-пак подарък от близък прител ,предмети,които децата са правили сами-цветни доста,някакви неща от пътувания..За 10-ките снимки да не говоря..Няма как да  ги изхвърля,за да ми е идеален интериора..А по снимките в нета ,разбира се-дори книгите са подбрани според интериора...Grinning
И кухнята ми няма как да изглежда идеална.Още от сега се сещам за кафе машината ,каната за вода и хиляда други неща,които няма да "паснат".
Ей заради това (подчертаното) и при мен така... а и книгите не ги подреждам по цвят и декор на изданието, а по теми и стил и винаги има разхвърляни из къщи Satisfied
А за другото (болднатото), аз не се притеснявам, подменям ги постепенно Smirk когато което бастисам, сменям със следващото по-близо до целта. В момента имам драма Scream - не мога да си намеря в моя цвят ръкохватки за топло, че ги лекьосах... Вземам първите в магазина, докато си намеря подходящи (3 бр ще си купя!) и тези ще са станали за коша Wink

ПП: Kaisia, в предния пост каза за бежовото... Ей тоя цвят уцелване няма - в единия апартамент е по-светъл, в едната стая изглежда прасковено, в другата си е баш жълто. И двета са югоизток, но с различен цвят мебели Hands V В новото жилище наситения беж е в хола, да ама е всичко друго, но не и бежово Smiling Imp В спалнята, коридора (много малък) и големия балкон е еднакво блеееедо млечно бежово, е на практика само в спалнята е такова Simple Smile 

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 16:25 от peneva_a

# 749
Леле, хора, не се хващайте за косите. Всеки има вкус! Усещането за уют също е различно за хората. На мен лично известна неразбория ми допада, не обичам всичко да е по конец. Обичам да намирам някоя вещ на детето или на мъжа ми на неподходящо място, самата аз не съм от най-големите блюстители на "чистия плот". В една дървена щайга в хола държа списания и книги, сигурно някой ще ме анатемоса ако я види. Но на мен ми харесва!
Много са крайни изказванията, че който не харесва бели кухни и сканди стил бива освиркван. Аз такова нещо не съм усетила. Ама всеки със своето си ОКР. Smile

Общи условия

Активация на акаунт