Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 33

• 47 185
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
Анализът на г-жа Томева преди няколко страници е много верен и професионален, подкрепям напълно.

ПП Мразя да се прескачат посредниците. Нито им е лесна работата, нито проста. Това им е работата, с това си хранят децата. От време на време някой шеф си купува Мерцедес, или два, или препродава някой имот, или препродава двайсетина, купени на зелено. Това вече е бизнес.
Но да прескочиш брокер, който ти е дал информация за имот, е все едно да не ви платят за вашия труд. Масовата нагласа да си спестиш парите, щото тук лесно може, а има други места, дето не може, е израз на народната ни психика и начин на мислене, за съжаление. Все да си най-умния, всеки от всичко разбира, всеки си знае правата. И умре да не се мине. Интернет много помага, прави тъпите умни уж. А хората са си същите. Масата е проста, мързелива, лакома и завистлива. Това последното е лирично отклонение, да не го коментираме.

# 436
Работници вярно няма, но и ДНСК напоследък повече ги гърби фирмите и това бави нещата. Също така голяма част от новото е на майната си и няма инфраструктура, няма вода, газ, ток, това също бави въвеждането в експлоатация. Столична община също използва момента да й подарят по някой квадратен метър за улици и без това също не въвежда.

# 437
Добре де, аз ако съм се обадила по обява и съм отишла на оглед, с какво това ми увеличава цената на апартамента с 3%. И как един и същи човек защищитава правата на 2 страни?
Виж ако някой брокер ми намери АПАРАМЕНТА с удоволствие ще си получи и комисион. Но досега само ми препращат обяви,  които вече знам. За юридически и счетоводни въпроси пък си има съвсем други специалисти. Та как така качването на една обява струва от 3000 евро нагоре? Егати КПД-то.

# 438
  • София
Ми хвани се ти и качи 4 -5 обяви.
Пък после да заблажиш от комисионното.
Хората продават информация, трябва да се плати.
Аз плащам винаги, но при приключила сделка и когато съм влязла във владение.

# 439
Добре де, аз ако съм се обадила по обява и съм отишла на оглед, с какво това ми увеличава цената на апартамента с 3%. И как един и същи човек защищитава правата на 2 страни?
Виж ако някой брокер ми намери АПАРАМЕНТА с удоволствие ще си получи и комисион. Но досега само ми препращат обяви,  които вече знам. За юридически и счетоводни въпроси пък си има съвсем други специалисти. Та как така качването на една обява струва от 3000 евро нагоре? Егати КПД-то.
Като не искаш да плащаш на брокер се обаждай само на обяви, които са на частни лица или обикаляй строежите в районите, които ви харесват. Толкова е просто.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 23:02 от Анонимен

# 440
  • София
Да съм на едно мнение с Нотариуса. И до там се стигна  Mr. Green Peace

# 441
Да, прав е Нико. Гледаш къде има кранове, по тях се ориентираш. На всеки строеж има координати. Ако брокер продава без комисион от купувача, нали се сещате, че взема от продавача.

# 442
Аз знам какво да правя, но благодаря за съветите.
Там е работата, че никаква информация не продават. Качват обяви. Простете,  това не е работа за подобен процент. Още повече, че обяви за един и същи имот ги има пуснати от 5 агенции.
Пак казвам, с удоволствие ще платя, но срещу съответната услуга. Не ми се е случвало за съжаление.

Брокера взима от продавача при всички случаи.

# 443
  • София
Ами качват брокери, защото и продавачите предпочитат брокери. Аз съм правила тая грешка навремето да пусна сама обява и през 2 часа туристи да разглеждат. После с кеф си платих половин наем комисионна...

# 444
Аз знам какво да правя, но благодаря за съветите.
Там е работата, че никаква информация не продават. Качват обяви. Простете,  това не е работа за подобен процент. Още повече, че обяви за един и същи имот ги има пуснати от 5 агенции.
Пак казвам, с удоволствие ще платя, но срещу съответната услуга. Не ми се е случвало за съжаление.

Брокера взима от продавача при всички случаи.
Пак казвам като считате, че не заслужават пари, не ползвайте услугите им. Другото си е вид кражба.

# 445
В България не се цени този труд. Вярно, на фона на актуалните цени, комисиона се оказва сериозна сума. Но нищо не пречи да се договаря, вместо да се прескача. Впрочем големите фирми съдят. Напоследък намалели делата, щото щастливите купувачи с радост си плащали. И таксите по сделките повечето хора си мислят, че се поемат изцяло от купувача, милият, а до преди 3-4 години не беше така, масово се деляха. Направо ми се иска да продам нещо.

# 446
  • София
Който е купил на зелено, може ли да сподели как върви? Около мен всички са се покрили - общо взето при всички мои познати има забавяне - от ноември насам, различни фирми. Не бързат с актовете. Релокирали са работниците другаде, по други строежи. Някой друг със сходни впечатления?
Точно същите са ми впечатленията. Започнаха нов обект, и едната ни секция взе акт 16 с 6 месеца закъснение, а ние в другата - 10 дни преди крайния срок по договор (31.12). Последните 5-6 месеца почти бяха зарязали обекта, мяркаше се тук-там по някой работник. Накрая омазаха работата, но му се вижда края вече.
Средностатистическа фирма е, не от най-големите (К Сити, БЛД и т.н.).

# 447
Който е купил на зелено, може ли да сподели как върви? Около мен всички са се покрили - общо взето при всички мои познати има забавяне - от ноември насам, различни фирми. Не бързат с актовете. Релокирали са работниците другаде, по други строежи. Някой друг със сходни впечатления?
Точно същите са ми впечатленията. Започнаха нов обект, и едната ни секция взе акт 16 с 6 месеца закъснение, а ние в другата - 10 дни преди крайния срок по договор (31.12). Последните 5-6 месеца почти бяха зарязали обекта, мяркаше се тук-там по някой работник. Накрая омазаха работата, но му се вижда края вече.
Средностатистическа фирма е, не от най-големите (К Сити, БЛД и т.н.).
Щом са се вместили в договора е добре. За колко време построиха кооперацията?

# 448
  • София
Точно 3 години - разрешение за строеж ноември 2015, акт16 декември 2018. Но си е голям обект, общо 7 входа на 7 етажа.
Можеше и с 5-6 месеца по-рано да сме готови, но новата секция на Фонтаните се оказа приоритет 😂😂😂

# 449
Точно 3 години - разрешение за строеж ноември 2015, акт16 декември 2018. Но си е голям обект, общо 7 входа на 7 етажа.
Можеше и с 5-6 месеца по-рано да сме готови, но новата секция на Фонтаните се оказа приоритет 😂😂😂
В този глад за работници е нормално да позабавят накрая. Още повече, когато знаят, че ще изпълнят всичко в срок. Честито за хубавата придобивка.

Общи условия

Активация на акаунт