Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 33

• 46 510
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Какво й е толкова якото на тая локация, че чак да скачаш смело Simple Smile

# 646
Проверявали ли сте какво има останало от пуснатите в продажба?

# 647
Привет,група Simple Smile
  Коя банка ще ми препоръчате за ипотечен кредит.
Брокерът ми работи с ОББ и Пощенска банка.Казва,че има възможност за 100% финансиране от Пощенска,но чувам много лоши неща за нея.
Имате ли някакви наблюдения?

# 648
Брокерът ми работи с ОББ и Пощенска банка.Казва,че има възможност за 100% финансиране от Пощенска,но чувам много лоши неща за нея.

Има тема за ипотечните кредити. Отиваш лично във всяка банка и си искаш оферта, после с най-добрата оферта правиш втора обиколка и си искаш по-добри условия Simple Smile. Като цяло Пощенска банка е една от най-големите и най-добрите. Не мисля, че има повод за лоши коментари.

# 649
Няма повод за лоши коментари ли? А нима не помните преди няколко години как прецакаха толкова много хора с тези заеми в швейцарски франкове?!?!
https://offnews.bg/ikonomika/nova-ulovka-potrebiteli-zatavat-v-d … a-kre-664892.html

И по-точно:
"Схемата накратко – преди десетина години потребителите са теглили „жилищни кредити в швейцарски франкове“ от Пощенска банка. (Кредитът е в кавички, защото е представен като франков заем чисто маркетингово. Всъщност клиентът получава левова равностойност за договорената сума и нито той усвоява франкове, нито банката отпуска такива. Конкретна сума във франкове в договора изобщо не е цитирана. Това уточнение е важно, защото оттук тръгва митът за нуждата от превалутиране на франковия кредит заради поскъпване на валутата. Той почива на заблуда, в която потребителят е въведен двукратно – веднъж при първоначалното теглене на кредита и втори път – когато го „превалутира“, подписвайки договор за нов заем.) Тъй като вноските нараснали чувствително, клиентите се обърнали към банката за предоговаряне (т.нар. превалутиране в лева). В резултат получили чисто нов договор за кредит, при това за много по-висока сума от първоначалната главница, която са изплащали заедно с лихвите години наред. Мотивът за това е поскъпването на валутата."

# 650
Наскоро БНБ публикува доклад, вижте на сайта й. 5 бяха първите банки, запомних Дск само.

# 651
Какво й е толкова якото на тая локация, че чак да скачаш смело Simple Smile
Лично мнение, на теб може да то харесва срещу съдебната палата, на друг в Надежда... Simple Smile А обективно... лично аз не се сещам за минуси в локацията, може би ти ги виждаш?

# 652
О, за "швейцарските кредити" вината не е на банките, а на кредитоплучателите, които си помислиха, че има безплатен обяд. Мислеха се за големи хитреци и се нахендриха, а после плакаха. Ако нещата не се бяха обърнали и бяха на далавера нямаше да плачат, нали? Поне научиха урок - финансовите далавери са за акулите (или поне за тези, които могат да си позволят загуба), а не за цаците.

# 653
  • София

Зависи какво гониш - максимална оценка, максимално финансиране, ниска лихва, ниска вноска, нива на застраховки. Никъде няма да получиш всичко, така че според желанието се насочи към банка. Най-добре е да са няколко обикаляш, събираш оферти, след което използваш контраофертите за договаряне на по-добри условия. Аз бих ползвала консултант.

# 654
Аз бих ползвала консултант.

Какъв се води този консултант? Може би и аз ще имам нужда за в бъдеще, но понеже най-вероятно ще продавам...

# 655
Кредитен консултант се води - взема вместо теб оферти за ипотечен кредит от банките. Щом ще продаваш, няма да ти трябва.

# 656
В момента,най-добри условия за ипотечен са в ЦКБ-лично проверено-2.9 ГПР.Втори ипотечен тегля от тях,коректни са,на първият ми намалиха лихвата,без да подавам молба.

# 657
Благодаря, Lady!

Във връзка с последния пост, се сетих да попитам нещо. Извинете, ако звуча лаишки. Възможно ли е човек с добра заплата, например - около 4000 лв., но с потенциал за растеж за в бъдеще, несемеен или с неработеща половинка, да изтегли 2 ипотечни кредита на свое име и има ли някакви ограничения?

# 658
Това може да е подвеждащо, защото конкретно при тях лихвата е обвързана с дохода. При доход около 1000 лв. лихвата е над 3.2%, ГПР по-високо. Два кредита с две обезпечения могат да се изтеглят, стига доходът да отговаря на изискванията, в повечето места 50/50 дълг/доход за ипотека. Т.е., ако няма други кредити вноските не трябва да надвишават 2000 лв. общо. Мисля има тема за ипотечните кредити, там има повече инфо.

# 659
  • София
Да, ама правят доста други мизерии... мотаят се, правят ниски оценки, аз не бих ги избрала. Застраховката им живот е някаква смешна.

Общи условия

Активация на акаунт