Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 55 542
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Не мога да повярвам. Това е твърде дълго даже за супер икономично пране. А и модерните перални си регулират цикъла на пране според теглото newsm78

# 601
В крайна сметка за сега новия Уърпуул се държи добре, но програмата за цветно(памук-а) е дълга 4:45мин на 60градуса и не мога да го променям времето. Нормално ли е да пере толкова време, старата за 2-2.30ч изпираше?

За стандартна програма "Памук 60" не е нормално. Какво време ви изписва на дисплея на пералнята, преди да я пуснете? Би трябвало стандартната памучна програма да е около 02:30мин. Разбира се възможно е ако е заредена неправилно, да не успява да разпределя прането преди центрофуга, та за това да си върти с часове. При някои перални, ако до определени минути машината не успее да балансира прането в барабана, просто пропуска центрофугата, може пир вашата проста да не е така, или да е активирана някаква допълнителна опция.

# 602
  • София
Аз не разбрах пералнята наистина ли пере 4,45h или толкова показва в началото? Програта за памук или за цветно е? Има ли вкл. предпране, допълнителни плакнения, задържане/петна и подбни добавени функции?
Иначе при мен и стария и новия ми самсунг, ако не могат да си балансират прането, връщат един цикъл назад и почват от начало, докато балансира развномерно, която понякога удължава времето, ама е било с някоко минути общо.

# 603
Аз не разбрах пералнята наистина ли пере 4,45h или толкова показва в началото? Програта за памук или за цветно е? Има ли вкл. предпране, допълнителни плакнения, задържане/петна и подбни добавени функции?
Иначе при мен и стария и новия ми самсунг, ако не могат да си балансират прането, връщат един цикъл назад и почват от начало, докато балансира развномерно, която понякога удължава времето, ама е било с някоко минути общо.
Ами то програма за цветно не видях да има, тази пише памук. Аз нищо не съм активирал, но и в упътването пише толкова време за тази програма.И да ако е пълна пере толкова що годе, не съм засичал точно, но и да съкращава е с малко. Иначе май наистина плакне и центрофужи по 2 пъти, но не знам защо. Аз нищо не съм задавал, освен температура и обороти на центрофугата (800). Ако искате мога да снимам дисплея после, че в момента пере Joy

# 604
  • София
Кой модел е ? Сега гледам моята - ако и актвириам всичко възможно /предпране, еко бабъл, задържане и 5 плакнения/ ми показва 4:10мин. Никога не съм прала с всичките тия функции заедно. Обикновено си намаля времето от първоначално изписаното ,т.к. трудно бих я натъпкала с толкова кг. То в барабана й няма има място за вода /образно казано/, ако я напълня на 100% кг.

# 605

Ами дори в книжката пише 4:45 мин на памука.

Ами щом така пише, то въпросът "нормално ли е" е напълно нелогичен и безсмислен. Много ясно че е нормално, просто производителя е съставил доста интензивна и продължителна програма. Не е обезателно да я ползвате нея, ако не ви устройва по време.

# 606
Кой модел е ? Сега гледам моята - ако и актвириам всичко възможно /предпране, еко бабъл, задържане и 5 плакнения/ ми показва 4:10мин. Никога не съм прала с всичките тия функции заедно. Обикновено си намаля времето от първоначално изписаното ,т.к. трудно бих я натъпкала с толкова кг. То в барабана й няма има място за вода /образно казано/, ако я напълня на 100% кг.
https://www.whirlpool.bg/r/produkti/peralni/svobodnostoyascha-pe … w-eu/859242610010
Това е пералнята.

Ами дори в книжката пише 4:45 мин на памука.

Ами щом така пише, то въпросът "нормално ли е" е напълно нелогичен и безсмислен. Много ясно че е нормално, просто производителя е съставил доста интензивна и продължителна програма. Не е обезателно да я ползвате нея, ако не ви устройва по време.
Да,  ясно проста досега не бях чувал за толкова дълга програма. Да си пере така като иска. А дали примерно е проблем да пускат цветните(памука) на програмата за бяло, тя е 3,05 мин.

# 607
  • На брега на реката
Ако имаш опцията да намалиш градусите, не е никакъв проблем.

# 608

Да,  ясно проста досега не бях чувал за толкова дълга програма. Да си пере така като иска. А дали примерно е проблем да пускат цветните(памука) на програмата за бяло, тя е 3,05 мин.

Няма смисъл да ползвате програмата за бяло, иначе не е проблем и нея да я ползвате за памук. Имате 2 програми за памук на машината. А аз си мисля, че не избирате програмата памук , а Еко Памук, за това е така дълга.

Най-вероятно използвате еко програмата (в червения правоъгълник), а тя е нормално да е много дълга. Използвайте тази в зеления правоъгълник, обърнете внимание, че иконките се различават.

# 609
Няма смисъл да ползвате програмата за бяло, иначе не е проблем и нея да я ползвате за памук. Имате 2 програми за памук на машината. А аз си мисля, че не избирате програмата памук , а Еко Памук, за това е така дълга.

Най-вероятно използвате еко програмата (в червения правоъгълник), а тя е нормално да е много дълга. Използвайте тази в зеления правоъгълник, обърнете внимание, че иконките се различават.
Не всъщност точно нормалния памук ползвам, а разликата между двата е 5 минути.

Благодаря за отговорите, явно така си е. Да пере повече като иска Joy

# 610

Не всъщност точно нормалния памук ползвам, а разликата между двата е 5 минути.

Благодаря за отговорите, явно така си е. Да пере повече като иска Joy

Ха ха ее необичайно е. Обикновено еко памук е с около час над стандартната "Памук 60". Един вид занижената температура при еко програмата, се компенсира от по-дългото изпиране, така на края резултата максимално се доближава до стандартната "Памук 60". Но всеки производител си е със свой подход.

# 611
  • оттам, откъдето започва България
Това време за пране е зададено при 9 кг. сухо пране. Не вярвам да слагаш толкова, т.е. то ти се намалява и времето за пране според това, което си сложил.
 И по-спокойно, и моята ги задава едни параметри в началото, но като види какво съм сложила, и смъква (моята е 8 кг.).

# 612
  • русе
Как почиствате гуменото уплътнение на пералнята?

# 613
  • оттам, откъдето започва България
Аз писах по-напред, че само обирам с попивателна кърпа водата маншона и нямам нещо, което да ме притеснява, т.е. мухъл и почерняване.

# 614
Това време за пране е зададено при 9 кг. сухо пране. Не вярвам да слагаш толкова, т.е. то ти се намалява и времето за пране според това, което си сложил.
 И по-спокойно, и моята ги задава едни параметри в началото, но като види какво съм сложила, и смъква (моята е 8 кг.).
Общо взето е така, но днес май не съкрати( или много малко щом не съм забелязал даже), пълна беше.
Как почиствате гуменото уплътнение на пералнята?
Никак Joy Дали трябва да подсушавам водата, събрала се в долния край?

Общи условия

Активация на акаунт