Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 55 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Аз това не го оспорвам , само казах, че алтернатива на комбинирана пералня-сушилня с показателите на АЕГ-то няма на пазара. И Miele не предлага. А в края на краищата човек си купува уред заради функционалността му, не за да го поправя.

# 586
Аз това не го оспорвам , само казах, че алтернатива на комбинирана пералня-сушилня с показателите на АЕГ-то няма на пазара. И Miele не предлага. А в края на краищата човек си купува уред заради функционалността му, не за да го поправя.

Разбира се, всеки според потребностите си.

# 587
Радвайте се ,че има във форума хора като ВМ21 които да ви дават обективна информация и предпазват от заблуждаващите реклами на търговците . За съжаление повечето българи купуват това което МОГАТ , а не което ИСКАТ по известни причини . Постовете на БМ21 помагат точно на тези хора спестявайки им излишни разходи . Производителите и търговците се стремят да ви превърнат в КОНСУМАТОРИ , но това е трудно в условията при които живеем . Пералнята ми е Горение и вече е "пълнолетна" и благодарение на конструкцията и смених лагерите и уплътнението  за 1час  , търсенето на частите 2часа и логистична потдръжка от БМ21за която му БЛАГОДАРЯ !

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 09:40 от iiiii

# 588
Да, така е. Благодаря на всички, които споделят коректна информация в интернет!
Относно нашия проблем с пералнята - подозирам, че проблемът е от препарата Expressionless повече няма да купя капсули на Ариел, защото явно няма как да си гарантирам, че ще попадна на добри.
Купих формил течен и се справя с петната от храна, без да съм обработвала предварително.... Ще си караме с Аристончето още Grinning
Редактирам, за да бъда по+обективна. Сгъваха дрехи сега и забелязвам лееки оттенъци от петна по белите дрехи, но все пак без препарат за петна, съм доволна от резултата. Ще трябва да следя темата за прането май Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 10:49 от little afternoon

# 589
  • оттам, откъдето започва България
Радвам се, че проблемът се реши без да сменяш пералнята. Simple Smile

# 590
Пералнята ми е Горение и вече е "пълнолетна" и благодарение на конструкцията и смених лагерите и уплътнението  за 1час  , търсенето на частите 2часа и логистична потдръжка от БМ21за която му БЛАГОДАРЯ !

Извинявай, ама една пералня на 18 години няма как да не е морално остаряла и си е за смяна, а не за ремонт.

# 591
Пералнята ми е Горение и вече е "пълнолетна" и благодарение на конструкцията и смених лагерите и уплътнението  за 1час  , търсенето на частите 2часа и логистична потдръжка от БМ21за която му БЛАГОДАРЯ !

Извинявай, ама една пералня на 18 години няма как да не е морално остаряла и си е за смяна, а не за ремонт.

Ха ха това gorenje, даже е младо. Има хора, дето си пазят и ползват и до днес машини, като ТАМАТ-500 и Перла 04 от 80-те. Вършат работа, перат нормално.

Впрочем още 90-те има модели с електронни органи за управление. Голяма част от пералните Miele, които се внасят втора ръка в България са на 20-тина години, но все още вършат прилична работа и са доволно търсени от хората.

Ето примерно този модел на Miele е произвеждан 90-те години и в българските магазини за употребявана техника от Германия е пълно с тях.

# 592
Казах морално остарели, а не че няма работещи някак си. То има и много запазени москвичи и лади по селата - вървят си, ама...

# 593
Скрит текст:

Ха ха това gorenje, даже е младо. Има хора, дето си пазят и ползват и до днес машини, като ТАМАТ-500 и Перла 04 от 80-те. Вършат работа, перат нормално.

Впрочем още 90-те има модели с електронни органи за управление. Голяма част от пералните Miele, които се внасят втора ръка в България са на 20-тина години, но все още вършат прилична работа и са доволно търсени от хората.

Ето примерно този модел на Miele е произвеждан 90-те години и в българските магазини за употребявана техника от Германия е пълно с тях.

BM21,  ами точно защото преди повече от 20 години съм прала в Германия с такова/подобно Миле и знам колко е дърто, и кой знае каква мръсотия се е събрала отвътре от дългогодишната употреба, не бих го взела даже и като подарък. А пък нека си ги лъскат отвън  и да ги продават на цени като нови на други марки, но германецът е практичен човек и много добре знае защо си е изхвърлил "безценното" Миле. Сигурно поради същата причина поради, която аз пък тук в България подарих едно Горение  ( на 13 годинkи беше и нищо му нямаше (само една смяна на четки), но не ме устройваха 900-те му оборота  и мръсотията, която се отделяше при всяко чистене с препарат, виждах какво плува във водата).

# 594
аз пък тук в България подарих едно Горение  ( на 13 годинkи беше и нищо му нямаше (само една смяна на четки), но не ме устройваха 900-те му оборота  и мръсотията, която се отделяше при всяко чистене с препарат, виждах какво плува във водата).
Споделяла съм снимков материал на казан, на пералня след 12-13 годишна употреба.
Периодично е профилактирана с оцет. Няма мизерия.
Бях я разколачила за смяна на лагери.
Скрит текст:
BM21,  ами точно защото преди повече от 20 години съм прала в Германия с такова/подобно Миле и знам колко е дърто, и кой знае каква мръсотия се е събрала отвътре от дългогодишната употреба, не бих го взела даже и като подарък.
Относно Miele, то казана е от неръждаема стомана и поддръжка/профилактика е улеснена,
даже "наблъсканата" мръсотия след третиране на програма на 90°C с подходящ препарат ще отиде в канализацията.
Скрит текст:
На Миле, влизайки в сервизно меню може да се разчетат работочасовете му.

От значение е и качеството на входящата вода, водопроводната мрежа на района.
Съфорумка от Шумен сподели за отвратително качество на същата.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 15:38 от Анонимен

# 595
PAV1, Казанът на Гореньето си беше баш неръждавейка. (спомням си, че по онова време много рекламираха "казан от карборан", ама не се подлъгах тогава).
Аз пък не искам някаква пералня да ме надживява. Смея да твърдя, че всяка по-нова пераля, която съм купувала, пере по-добре от предишната. Тогава, преди повече от 20 години, горепоказаните Миле-та ми се струваха супер, защото в БГ имаше само Перли и някой друг Силтал на по 400-500 оборота. А пък Миле-то беше на 1200 оборота и с един куп функции в сравнение с това, което имаше налично в БГ. Не переше по-добре от съвременните перални.
Това, което всъщност най ми е неприятно в цялата работа, е че всичкият боклук на Европа се изсипва тук, като "най-луксозна" стока, че и доста пари му искат. Изхождам от себе си, тъй като аз подарявам неизползваните стари и здрави неща и никога не би ми хрумнало да продавам вещи, които отдавна са си "взели" парите.

# 596
Аз пък не искам някаква пералня да ме надживява.
petiaivanov, вие най-малко 90г ще живеете и няма да има пералня, която да ви устои!  Hug

# 597
  • оттам, откъдето започва България
Електроуред, който ми служи, със сигурност няма да го изоставя до последно. Определено новата техника за мен е по-рехава и некачествена. Що се отнася до оборите на центрофугата и досега не ползвам повече от 900-1000, при положение че имам 1400.

# 598
В крайна сметка за сега новия Уърпуул се държи добре, но програмата за цветно(памук-а) е дълга 4:45мин на 60градуса и не мога да го променям времето. Нормално ли е да пере толкова време, старата за 2-2.30ч изпираше?

# 599
  • София
В крайна сметка за сега новия Уърпуул се държи добре, но програмата за цветно(памук-а) е дълга 4:45мин на 60градуса и не мога да го променям времето. Нормално ли е да пере толкова време, старата за 2-2.30ч изпираше?
Ако са активирани и екстри като задържане/петна, повече плакненеия и т.н. да, но въпреки това би следвало след започване на прането да си промени времето, съобразно кг., ако сложени под максималните.

Общи условия

Активация на акаунт