Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 56 359
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Еее, ама ти си имаш пералня 2в1. Хем пере, хем е капан за прах.   Party . Мисли позитивно. Щом обира прахоляка от въздуха, поне няма да го дишаш  Wink
    Честито за новата придобивка и със здраве да си я ползваш  Peace

# 406
Мнение за Whirlpool FreshCare+ FWG71484W EU

7кг, 1400 оборота, 519лв, 5 години гаранция ?

https://www.emag.bg/peralnja-whirlpool-freshcare-6th-sense-7-kg- … rt8waAgbsEALw_wcB

# 407
Мнение за Whirlpool FreshCare+ FWG71484W EU

7кг, 1400 оборота, 519лв, 5 години гаранция ?

https://www.emag.bg/peralnja-whirlpool-freshcare-6th-sense-7-kg- … rt8waAgbsEALw_wcB

Привлекателното в тази машина поне според мен и дизайна. Иначе са сравнително скъпи в ремонт, страдат често от лагери, казаните са споени и неремонтопригодни. Капака на филтъра е много неудобен за отваряне, много лесно се чупят и след това стои грозно.

Горе-долу в този ценови диапазон бих Ви препоръчал това: http://technohome.bg/product/3584/peralna-mashina-svobodnostoyas … orenje-w8723.html

Масивна и значително по-тежка машина, филтъра се чисти лесно, слагат качествени лагери SKF и този модел, ако не се лъжа е от тези с разглобяемите казани. Минус при gorenje с разглобяемите казани е, че луфта между маншона и барабана е по-голям, и се задържа малко вода там. При тези със споени казани луфта е минимален и е решен проблема с задържане на малко вода в гънката на маншона.

# 408
Надявам се, че 5 годишната гаранция ще помогне за ремонтите.

# 409

Гаранциите при пералните не покриват куп неща, като на пример лагерите. Доста марки изрично пишат, че уж са консуматив и не се покриват от гаранцията, а при споените казани не е предвиден ремонт. Директно се купува цял казан, чиято стойност е 50 и повече процента от тази на машината. Маншона ако се скъса също не се покрива от гаранцията и така нататък. Пък и за една пералня 5 години са нищо, подобен уред се очаква да служи поне 10. Аз лично не смятам, че е правилно да се избира уред заради гаранцията.
Те и Miele дават само 2 години гаранция, но в тях от конструктивна гледна точка е заложен потенциал да служат поне 20 години.

# 410

Гаранциите при пералните не покриват куп неща, като на пример лагерите. Доста марки изрично пишат, че уж са консуматив и не се покриват от гаранцията, а при споените казани не е предвиден ремонт. Директно се купува цял казан, чиято стойност е 50 и повече процента от тази на машината. Маншона ако се скъса също не се покрива от гаранцията и така нататък. Пък и за една пералня 5 години са нищо, подобен уред се очаква да служи поне 10. Аз лично не смятам, че е правилно да се избира уред заради гаранцията.
Те и Miele дават само 2 години гаранция, но в тях от конструктивна гледна точка е заложен потенциал да служат поне 20 години.

Писах на съпорта :

Благодарим Ви за проявения интерес към марката Whirlpool!

- лагерите на казана/барабана - не подлежат на замяна, направо се сменя целият казан и да, покрива се от гаранцията
- самият барабан - да, покрива се от гаранцията
- маншона на барабана - не се покрива, в случай, че е настъпило от неправилна употреба (например рязко дърпане на дрехи с цип и ципът е скъсал гумата)

И се обзаведох вече с пералня Wink

# 411

Писах на съпорта :

- лагерите на казана/барабана - не подлежат на замяна, направо се сменя целият казан и да, покрива се от гаранцията
- маншона на барабана - не се покрива, в случай, че е настъпило от неправилна употреба (например рязко дърпане на дрехи с цип и ципът е скъсал гумата)

Това е хубаво, поне коректно поемат гаранционните си задължения. В гаранционните карти на Беко примерно, изрично пише, че НЕ СЕ покриват, а се водят за консуматив, което изобщо не е коректно, та за това смятам, че не е разумно човек да се хвърля да купува въз основа на гаранцията.

И честито! С здраве и безаварийно ползване на новата придобивка.

# 412
Би ли споделила коя взе и  какви са ти първите впечатления.(Ако е Whirlpool) Шумни ли много, понеже така ми обясниха, пере ли добре?

# 413
Здравейте група!До преди сднмица има една аристон която след като и изтече гаранцията се оказа с пробит барабан.За ремонт ми искат 120 лева,не са много като пари но съм на мнение,че започнали да ремонтирам след месец ще излезе нещо ново.Та съм се спряла на този  Samsung WW80K44305W/LE/ и на Bosch WAT 24460BY.Моля за съвет.Усмихнат и слънчев ден.

# 414
Здравейте група!До преди сднмица има една аристон която след като и изтече гаранцията се оказа с пробит барабан.За ремонт ми искат 120 лева,не са много като пари но съм на мнение,че започнали да ремонтирам след месец ще излезе нещо ново.Та съм се спряла на този  Samsung WW80K44305W/LE/ и на Bosch WAT 24460BY.Моля за съвет.Усмихнат и слънчев ден.

И двете машинки са хубави. Bosch е по-надежден, изработен е с по-качествени материали, но е по-скъп като цена и за ремонт. Samsung е по-ремонтопригоден, но в него обичайно компонентите са китайски, помпите, нагревателите, лагерите. Иначе пък не са скъпи, ако се счупят, помпите и нагревателите вървят между 10 и 20лв. За това не ги считам за особено голям минус. Казаните са разглобяеми и лагерите, макар и китайски подлежат на подмяна.

# 415

Писах на съпорта :

Това е хубаво, поне коректно поемат гаранционните си задължения. В гаранционните карти на Беко примерно, изрично пише, че НЕ СЕ покриват, а се водят за консуматив, което изобщо не е коректно, та за това смятам, че не е разумно човек да се хвърля да купува въз основа на гаранцията.

И честито! С здраве и безаварийно ползване на новата придобивка.

Информативно - на самата пералня има залепена огромна лепенка за 10 годишна гаранция Simple Smile

# 416
Търговски трикове разни за привличане на внимание.

# 417

Информативно - на самата пералня има залепена огромна лепенка за 10 годишна гаранция Simple Smile

Лепенката обозначава 10 години гаранция на инверторния мотор, не за пералнята. Simple Smile

# 418
Мнение за пералните crown? Имаме абсорбатор на същата фирма и 15години работи безпроблемно.

# 419
Мнение за пералните crown? Имаме абсорбатор на същата фирма и 15години работи безпроблемно.

Пералните Crown са просто ребрандиран турски Vestel. Обичайно са с разглобяеми казани, но са много леки, нестабилни при центрофуга, корпусите им се разбиват лесно, пластмасите им пожълтяват лесно, но пък са с евтини части. Като цена са приблизително, колкото Indesit.

Колкото до абсорбаторът, по него няма и много за чупене в общи линии. Това е крайно прост, като устройство уред, и по тази причина имат потенциал да държат много години.

Общи условия

Активация на акаунт