Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 56 259
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
@petiaivanov И това го има, но като за начало е добре да попитаме Doddys, дали изчаква пералнята да приключи, или вади прането прибързано. А и това обяснява само залепването, не и появата на топчета. До колкото разбирам въпросния проблем при старата машина не го е имало. . .

# 511
Да, нека каже той.  Аз коментирах намачквснето. При мен топчета няма.

# 512
Проблеми с намчкването нямам, а и позлвам сушилня след това и не ме бърка особено.
Просто ми прави впечетление, че дрехите са си залепнали за барабана след приключване на програмта, след звуковия сигнал.
И неприятния ефект, дрехи на стотици сигурно пранета в старата пералня в момента да са на топченца от няколк пускания в новата.
Вече ще пускам до 1000оборота и ще наблюдавам новите дрехи дали ще получат подобен ефект.

Програмата с пара я пусках в началото, но забелязвам, че излизат доста влажни след това и отнема доста повече време на сушилнята да ги ги изсуши.

# 513
 Дрехите няма да се отлепят сами от барабана при тези обороти, ако не оставите за малко пералнята да ги развърти след сигнала (фаза против намачкване се казва) след приключване на центрофугата.

# 514
Въпрос по спешност! Пуснах пералня с дрехи на сина ми и като почна прането наизлизаха боклуци - кибритени клечки, стотинки...Пробвах да изключа и да отворя - не става...само дето програмата почна отначало а беше тръгнала да нагрява...Пералнята е самсунг. Някой има ли идея какво се прави в такъв случай?

# 515
Ако я изключиш по някое време ще се отключи, ама трябва да почакаш.

# 516
  • Пазарджик
Изключи е от контакта.След минутка се отключва.Изчистваш боклучетата,включваш в контакта и продължава да пере.

# 517
Така направих на два пъти но не изчаквах достатъчно. Просто в паниката не можех да чета инструкциите...накрая смених програмата на 15 мин без центрофугиране за да си приключи и да се отключи сама. Само, че тя приключи с вода в барабана и пак не се отваряше. Втори път пуснах на кратката програма - същата работа. Междувременно прочетох че се изчаква за да се отвори, изключих от контакта, изчаках и отворих при което се изля и водата , но поне извадих всичко...не знам обаче дали част от боклуците не са попаднали някъде вътре в пералнята. Пуснах ново пране на нормална програма, дано всичко е наред и не се е прецакал нещо програматора с тия включвания и изключвания....

# 518
  • на Мелмак
Е това му е лошото на Самсунг - а! Трябва да му дръпнеш щепсела, за да го изключиш! Дано няма други поражения!

# 519
  • Пазарджик
Ако има отдолу капаче за филтъра,най-добре и там изчисти.Със сигурност и до там ще е стигнало нещо.Пак трябва да е изключиш от мрежата +много кърпи за попиване.

# 520
Май всичко е наред. Пуснах две перални нормално. Благодаря ви за съпричастността!

# 521
  • оттам, откъдето започва България
Добре е, че всичко е наред, но както Силвето ти е казала, провери и филтъра. Бях писала преди, че от стотинки, попаднали във филтъра, имах проблеми при центрофугиране - стържеха по барабана при завихрянето.

# 522
Задължително изчисти и филтъра, ако не искаш ядове.

# 523
  • Зеленият рай в сърцето на България
Здравейте, пералнята (индезит), която ни служи почти 15 години сдава багажа... Препоръчайте ми в ценови клас 800 - 1000 лв. Имам предпочитания към марка Бош, но приемам всякакви предложения.

# 524

Общи условия

Активация на акаунт