Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 56 243
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, пералнята (индезит), която ни служи почти 15 години сдава багажа... Препоръчайте ми в ценови клас 800 - 1000 лв. Имам предпочитания към марка Бош, но приемам всякакви предложения.
Здравей ,миналата седмица си купих тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-B … -28481ME/p/683883
Не съжалявам за избора и съм много доволна.Ако ще е Бош ,побързай я вземеш днес и ще хванеш  пет години гаранция.

# 526
Извадих филтъра, имаше само една клечка от кибрит попаднала там.
дали може да имя някъде другаде из вътрешността на пералнята?
Проблема с коравите дрехи след изсъхване си остава и след като добавих допълнително изплакване. Особено неприятно е с хавлиените кърпи, стават като стъргалки...а не като мекички попиващи неща...мога да добавя омекотител, но според мен не е нормално да излизат дрехите такива и ми се иска да открия причината....

# 527
Варовита вода? Няма друга причина.

# 528
  • на Мелмак
Не, моите също бяха така, в София съм, водата е мека. С омекотител беше по-добре положението.

# 529
И аз съм в София. С предишната пералня нямаше такъв проблем.

# 530
  • на Мелмак
Сега, като писахте за това твърдо пране се връщам назад, когато взехме Самсунг - а, и сина ми започна да се оплаква, че са му твърди дрехите! Аз също се ядосвах за хавлиите. Сега съм със Сименс пералня и сушилня. Не всичко пускам, но това, което не е минало през сушилнята, определено не е така твърдо.

# 531
Просто не мога да си обясня на какво се дължи това... С малко вода ли пере....

# 532
  • на Мелмак
Ама пък добре си пере! Grinning
Може да е от по-висока доза препарат?

# 533
Здравейте ,специално се регистрирах ,защото детето ми ще ме убие ако си види суитшърта така..Пуснах го на дневна програма и 40 градуса само с дрехи ,които не пускат от плата.Изчаках да се изсуши ,но това което е на щампата не се маха.

Има ли начин да се оправи по някакъв начин?Извинявам се предварително ,ако това не е правилното място ,благодаря.

# 534
Пробвай да намажеш щампата със Спот . Изчакваш 4-5 мин. и пускаш в пералнята. Ползвам го за всякакви петна,на бяло и цветно пране.

https://www.bagira.bg/6029/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80% … t-cleaner-perilis

# 535
  • оттам, откъдето започва България
Това черно нещо май е било за 30 градуса, а не за 40. Аз така доста черни дрехи на ММ похабих.

# 536
  • Зеленият рай в сърцето на България
WAT28460BY - 8 кг

WAT28481ME - 9 кг

Гледам и сравнявам характеристиките... но вече се забърках...
Първата освен, че е 1 кг по-малко, по описанието на сайта на Бош, излиза, че има повече функции: Нагласяне на обороти, програма пух.... дали  е така или е неточно написано.... Защото някак си не ми се връзва по-евтината да е с повече функции?

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 09:56 от frozenInside

# 537
Изтеглете им упътванията и вижте функциите.

# 538
 frozenInside, макар да е посочено друго, излиза и на двата линка втората.
Даже като доближиш курсора се изписва WAT28481ME  вместо посоченото WAT28460BY

# 539
  • Зеленият рай в сърцето на България
frozenInside, макар да е посочено друго, излиза и на двата линка втората.
Даже като доближиш курсора се изписва WAT28481ME  вместо посоченото WAT28460BY

Оправих линка, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт