Варненски кърмачки, уговаряте ли си срещички?

• 10 220
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Абе изобщо - при гинеколозите трябва да даваме материалите, защото стигнат ли мамите до педиатрите, вече е твърде късно.

Така си е, мамка му!
То и в родилните домове е прекалено късно, но все от някъде трябва да почнем  Simple Smile

# 106
Според мен акцията е в АГ, защото не е насочена към случайните минувачи толкова, колкото към:

а) родилките и медицинския персонал, от който зависи стартът на кърменето; и

б) медиите.

Но ние смятаме и по детски и женски консултации да носим брошури - въобще кой където иска и може. Ако искаш и ти занеси на твоя гинеколог.

# 107
Според мен акцията е в АГ, защото не е насочена към случайните минувачи толкова, колкото към:

а) родилките и медицинския персонал, от който зависи стартът на кърменето; и

б) медиите.

Но ние смятаме и по детски и женски консултации да носим брошури - въобще кой където иска и може. Ако искаш и ти занеси на твоя гинеколог.
Напълно съм съгласна с basilisk.Но ако можеше и пред трите родилни дома във Варна нямаше да е лошо newsm78.........

# 108
  • Варна
Напълно съм съгласна с basilisk.Но ако можеше и пред трите родилни дома във Варна нямаше да е лошо newsm78.........
И пред трите ще се опитаме да имаме изява,така или инъче сме го планирали.

# 109
Момичета, открих тук наблизо на ген. Столетов, точно където се пресича с Ген. Колев, едно парти магазинче "Сбъднати мечти" Също има костюми под наем, не са лоши, може да ги видите. Специално харесах една страхотна зелена рокля на фея на звезди и с наметало от прозрачен зелен воал. Може да стане на някоя по-висока и по-едра мама. Единствено за ваденето на цица не съм сигурна - май ще трябва да е през деколтето, което следва да се изпробва.
Иначе цената е 10 лева за 24 часа плюс депозит от 30.
Ако някой се интересува и му е удобно може да се разходи.

# 110

За плакатите - и аз смятам, че трябва да са кратички, и нефанатизирани.

Това за фанатизираните .... за моите нахвърляни идеи за плакати, даже не на сериозно, а просто за информиращи плакати ... ли се отнася.

Не се смятам за фанатичка, просто съм изстрадала майка, която повече от всичко на света иска да обърне системата.

На вас, момичета, само безпроблемно кърмещи/кърмили ли ви трябват за ССК и въобще за сбирките? Ако е така, отсвирете ме още сега ...

Може и да съм фанатичка, обаче .... В родилен дом окръжна болница има прецедент /поне така разбрах/ - по мое настояване бебешкото легло е в стаята на моята приятелка със секцио за кърмене на поискване и през нощта също. Всички неонатолози вече запяха песента, че да ... можело и без добавка, .... даааа..... тя кърмата наистина ще слезе и ще се увеличи като бебето повече и по-често суче. ..... аз се чувствам горда, малко постижение, но за мен е крачка напред....

Като носех в родилното разпечатки със статии за приятелката си, видях и другата старша акушерка - Милушева - много приветлива жена, помня я от своето раждане. Поздравих я за започващото училище за бременни и млади родители /от ст.ак. Русева/ - грейна! Мисля, че ще са отворени за нашите/вашите брошури, пък дори и за плакати, които да се поставят в стаите на родилното - каквато е идеята на Сеньора Хапка и старозагорската гилдия.

Действам и в посока на спонсорство за печат на тези плакати - неофициално запитване към собственика на Штъркел в Сф, чрез позната и до тази позната, която има дистрибуторска мрежа за бебешки козметични материали - нали можело да се отпечата логото. Не давам обещания, обаче ... всички искат фирмени разходи ... а никой не се сеща за масовостта на рекламата.

Разходите не са големи - а не можем ли ние да си съберем парите за плакати във родилните домове .... може да се обсъди на срещата във вторник - може да се измисли текст, че е дарение на Варненската кърмаческа гилдия или нещо такова .... 

# 111
Моят съвет е да работите за намиране на спонсори - по-лесно е, а и за тях е реклама. Няма защо да се изхвърляте с пари, правите достатъчно и така.

# 112
  • До хладилника, който обичам
Моят съвет е да работите за намиране на спонсори - по-лесно е, а и за тях е реклама. Няма защо да се изхвърляте с пари, правите достатъчно и така.

Емем е абсолютно права. Можете да потърсите спонсори - детски магазини, фондации, банки, ако щете. Единствено бих се въздържала да търся за спонсор производител на АМ/шишета и пр., защото рекламата им на гърба на кърмаческо насърчаване ще носи много двояко послание.

# 113
Ако искаш и ти занеси на твоя гинеколог.
мдааа, таман повод да го посетя.
А за АГ, тази нощ се размислих и видях, че е съвсем логично Simple Smile А за пред 3те дома - първо да видим колко сме, че може никой да не отрази 3 шепи мами (брей, дойде ми 3 шепи цици:), за разлика от 1 по-голяма групичка. Но пък родилките задължително трябва поне някой друг материал да видят.
Снежи, не се сърди за "фанатизираните". Хората, които искрено вярват в нещо и са ентусиазирани да го споделят с другите, често звучат така на страничните наблюдатели. А някои лозунги наистина звучат крайно. Знам ли... трудно ми е да се сетя кое ме е убедило да кърмя (като доводи) - че така е нормално и здравословно, или че ако не кърмя, може да има сериозни последствия. Може би точно крайните са най-въздействащи, но могат и да отблъскват. Нещо като сестрата от Училището в АГ.  Wink
Между другото и при мен се оформя нещо като АБКМ, така че добре те разбирам. Само дето аз имам удоволствието да продължавам да кърмя.
За ОБ - моите поздравления. Аз направих всичко по силите си, за да ми оставят детето, но имах малко пречки - беше много студено, а още не бяха пуснали парното, не смеех да мия/къпя бебето, и най-вече - разрешиха ми да вземем Еличка и да я връщам когато си поискам, което си беше живо хранене на поискване, само нощната пауза я спазвахме.

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 09:10 от Сребърен облак

# 114
  • Варна

Емем е абсолютно права. Можете да потърсите спонсори - детски магазини, фондации, банки, ако щете. Единствено бих се въздържала да търся за спонсор производител на АМ/шишета и пр., защото рекламата им на гърба на кърмаческо насърчаване ще носи много двояко послание.
В момента съм в преговори за спонсорство.В понеделник ще получа отговор от производителя на бира "Леденика","ММ", "Варна" и мин.вода "ЕVE". Евентуално рекламата ще е на мин.вода. Почти съм сигурна,че ще се съгласят,но нека изчакаме.
Има още един проблем обаче - предпечатната подготовка на брошурите.Кой ще ги сложи рекламките на брошурите?Затова мисля да се договоря с рекламният отдел на Леденика,тъй като се познавам с шефката, да свършат тази работа. Но,хайде да не пиша наизуст в понеделник като ми се изясни ще докладвам.
Снежи,приветливостта на Милушева е само на пръв поглед.Аз имам подадена жалба срещу нея когато раждах,защото се опита да ми продаде Анти Д гама глобулин от болницата за 200лв.Но,да не занимаваме всички с това,като дойдеш на някоя от срещите ще ти разкажа за нея доста потресаващи неща.

Утре 17.07.06  от 15.00ч. е първата лекция на  "Училище за бъдещи родители" в Окр.болница. Ще ходя да говоря за ССК. Има ли желаещи да дойдат с мен ?

# 115
  • Варна
Снежи, съгласи се че "Добавките адаптирано мляко отбиват бебета и произвеждате болни хора !!!", макар и вярно, си е малко крайно Simple Smile
Аз например като влизах в родилния бях си въобразила, че и небето да тръгне да се продънва ще кърмя и всичко ще е наред, щото видите ли съм прочела една книжка и 15 статии.
Въпреки това, когато прочетох в книжката, която дават там че "Всяка отговорна майка трябва да кърми" ми стана много неприятно. Ей това трябва е супер отблъскващо. Има си и мами, които наистина не могат да кърмят а такива изречения ги квалифицират като лоши майки. Имам бивша колежка, която има проблеми с щитовидната жлеза и постоянно пие разни лекарства - и да иска не може да е "отговорна майка"..

А за това
В родилен дом окръжна болница има прецедент /поне така разбрах/ - по мое настояване бебешкото легло е в стаята на моята приятелка със секцио за кърмене на поискване и през нощта също. Всички неонатолози вече запяха песента, че да ... можело и без добавка, .... даааа..... тя кърмата наистина ще слезе и ще се увеличи като бебето повече и по-често суче. ..... аз се чувствам горда, малко постижение, но за мен е крачка напред....
получаваш моите поздравления и най-искрено възхищение smile3521
Аз когато помолих да ми дадат моята рошла 1 час по-рано докато се дереше та се късаше (няколко часа преди това ми обясниха че е изгубила повечко тегло и е вдигнала малко температура) дежурната сестра мисли, мисли 5 мин. и накрая ми я даде, но каза да не и давам да яде веднага, за да не и разваля режима (а тя горката така и не беше сукала дотогава, защото изтощена от дране заспиваше щом ми я дадяха)

# 116
За какви брошури говорите, мили мои? Става дума за табличките на Пупон и за два постера - единия представлява таблицата на Пупон във формат А3, а другия - постер относно правилното поставяне на бебето на гърдата (за родилните домове това е най-важното). Брошурите са на "Заедно за децата" и те са изпечатани и готови, там няма нищо да правим - само ще ги разпространяваме.

Сега за таблиците и постерите: Таблицата на Пупон е направена в БГ вариант от Джейд и остава само да се сложат логата на сппонсорите. Това Джейд ще го направи на нашата таблица. Ако отидем на вариант "общ печат", предполагам, че ще го направи за всички таблици. Аналогично за постера с правилното поставяне на гърдата.

За разходите: с нашия спонсор имаме уговорка да вземем фактура от РА на тяхно име, за да си отчетат разходите. Мислете дали такъв вариант няма да е приложим и при вас.

# 117
  • Варна
За какви брошури говорите, мили мои? Става дума за табличките на Пупон и за два постера - единия представлява таблицата на Пупон във формат А3, а другия - постер относно правилното поставяне на бебето на гърдата (за родилните домове това е най-важното). Брошурите са на "Заедно за децата" и те са изпечатани и готови, там няма нищо да правим - само ще ги разпространяваме.

Сега за таблиците и постерите: Таблицата на Пупон е направена в БГ вариант от Джейд и остава само да се сложат логата на сппонсорите. Това Джейд ще го направи на нашата таблица. Ако отидем на вариант "общ печат", предполагам, че ще го направи за всички таблици. Аналогично за постера с правилното поставяне на гърдата.

За разходите: с нашия спонсор имаме уговорка да вземем фактура от РА на тяхно име, за да си отчетат разходите. Мислете дали такъв вариант няма да е приложим и при вас.
Точно за талицата на Пупон имам предвид,просто не съм се изразила правилно.Аз съм си сейвала постера за А3 ,който Джейд беше превела на български,но може да се наложи да ми го изпрати в друг формат. Само,че моята идея е да я разпечатаме освен в А3 и в А5 ламиниран,за да може да се запази по-дълго време. За брошурите на ЗЗД ми е ясно. А за "общ печат" може би трябва да решим когато имаме отговор от всички спонсори.Инъче аз съм говорила за не голяма сума,като имам предвид,че ще съберем и от други спонсори.
За разходите: тъй като ние не можем да издадем какъвто и да е докумен за реклама,варианта е сключване на договор с физическо лице за дарение,който също минава за разход на дарителя.

# 118
И в СЗ имаме сума, дарена от физическо лице - дарител, но той няма претенции за оправдателен документ. В случая ще вземем фактура от РА само за дарителя - юридическо лице. Доколкото съм запозната, в София също засега сумите са дарени от физически лица, за които няма да се издават фактури. Ние тук не планираме да пишем договори за дарение, защото като цяло сме малка група, парите са дадени от член на групата и нещата са изключително неформални.

# 119
JENI аз може би ще мога да дойда с теб утре.Ти с детенце ли ще си?Защото аз Митко май няма да има къде да го оставя, а много ми се иска да дойда.Пропуснах две срещи, но се надявам във вторник да успея, ако имам кола на разположение.
Иначе е абсурдно от Кайсиева с автобуса Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт