Lord of the Chefs - 2

  • 41 554
  • 718
  •   1
Отговори
  • Мнения: 323

Интересувате се от кулинария, искате да научите ценни кулинарни съвети, да видите истински кулинарни шедьоври и да се насладите на напрегнати кулинарни битки... Тогава не пропускайте първото за България телевизионно кулинарно състезание Lord of the Chefs, което стартира на 15 март по bTV и се излъчва всеки вторник и четвъртък от 21 ч. по bTV.

Ако поради някаква причина нямате възможност да гледате епизодите още при първото им излъчване, ще можете да наваксате пропуснатото с повторенията по bTV Action. Те ще се дават по различно време през седмицата.

Елен Колева
Водещ


Елен Колева е родена на 31 март 1984 г. Завършва НАТФИЗ през 2007 г., специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на Димитрина Гюрова. Още по време на следването си се снима в редица късометражни и пълнометражни филми – "Последната спирка”, "Ден и нощ”, "Църква за вълци” (12-сериен филм), "Карго”, "Аварийно кацане”. Ролята, която я изстрелва към успеха, е във филма "Шивачки”, с която печели награда за най-добра българска актриса през 2007 г.

Преди година открива влечението си към гмуркането и завършва курс за водолази. Преминала е обучение и в музикална школа с профил „пиано”. В продължение на 14 години е танцувала класически и модерен балет, а в момента нейната танцувална страст е фламенкото.

Първата й изява като водеща е в Lord of The Chefs.

Жури:

Chef Ради Стамболов

Chef Ради Стамболов е вицепрезидент на Евро-Ток България от създаването на Организацията. Притежава доцентура по италианска кухня от Школа Албегиера Ди Ресторанте Ди Серамацони, Италия. Специализирал е във Виена. Готвил е за 13 президенти на различни държави. Работил е в хотел от елитна световна верига в Катар, като Souse Chef Pastry. Собственик е на компания за сладкарски изделия.

Chef Борис Петров

Chef Борис Петров е работил в 5-звезден хотел от елитна световна хотелска верига и в едни от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за Испания. Там работи при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при Феран Адрия – име, познато на всеки готвач, а и на широката публика. От 2003 година работи в елитен ресторант в град Солоу, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант на Хавиер Саньол в Тарагона като Шеф-готвач. През 2007 г. се връща в България и започва работа в един от най-елитните ресторанти. В настоящия момент е шеф-готвач на популярен столичен ресторант. Борис Петров е член на Контролния съвет на Евро-Ток България.

Chef Ивайло Петков

Chef Ивайло Петков е работил в редица известни ресторанти в България и чужбина. Кариерата му продължава в 5-звезден хотел в София, след което и в хотел от същата верига в Тирана. Ивайло Петков е един от младите ресторантьори и съсобственици на ресторант. Автор е на кулинарна книга и изготвя корици за списания в продължение на 2 години с небезизвестния фотограф Тихомир Илиев. Обожава темата “шоколад” и както казва той - “ако завършиш с хубав десерт, то това е да прочетеш книга с happy end”.

Жоро Иванов

Жоро Иванов е президент на Евро-Ток България от създаването на организацията и шеф-готвач в столичен 5-звезден хотел. Завършил е Френски кулинарен институт в Ню Йорк. Седем години е работил като шеф-готвач в ресторант в Брюксел. Работил е и като шеф-готвач в Посолството на Република България в Рим, към Българската мисия в Европейската Комисия в Брюксел, в Организацията на Обединените Нации, Ню Йорк, САЩ. През 2008 г. е избран за Почетен готвач на президента на Република България.


Участници

Силвия Атанасова

Възраст:
24 години
Местоживеене: София
Образование: Средно специално. Завършила е ПГТО „Ал. Константинов” в гр. Банкя.
Семейно положение: Неомъжена, обвързана.
Определя се като любител с професионални умения. От няколко години е вегетарианка. Има собствен бар.

Ивелин Иванов

Възраст: 28 години
Местоживеене: Живее в град Попово, но е роден в Сремска Митровица, Сърбия.
Образование: Преминал е кулинарен курс „Италианска кухня” и „Сицилианска кухня”, както и кулинарен курс „Сарамацони”.
Семейно положение: Неженен, обвързан, с едно дете.
Интереси: Изобразителни изкуства и алпинизъм.
Бил е готвач в йога център, както и в ресторант. В момента е безработен.

Васил Арнаудов

Възраст: 28 години
Местоживеене: град София
Семейно положение: Женен
Той е професионален готвач от 10 години. Работил е в редица ресторанти. В момента е суши майстор в известен столичен хотел. Работил е и в ИСУЛ като санитар.
Интереси: сноуборд, скално катерене, пещерно дело, ръгби, татуиране (любител), бънджи. Умее да рисува.

Миладин Новакович

Възраст: 32 години
Местоживеене: В България е от близо 3 месеца.
Образование: Завършил е средното си образование в Сърбия в специализирано училище за готвачи. В Англия е учил във Food and Catering Chefs. Там е практикувал различни традиционни кухни във веригата на известния майстор готвач Джон Пол. От 14 години практикува тази професия. Работи като главен готвач в ресторант.
Семейно положение: Неженен
Интереси: плуване, рисуване, танци

Живко Иванов

Възраст: 34 години
Местоживеене: град София
Образование: Преминал е курс по италианска кухня и курс на тема „Шоколад”.
Семейно положение: Неженен
Интереси: кулинария, гурме техники, лов и риболов, туризъм, спорт, музика.
Той е професионален готвач от 12 години. Работи в посолството на Алжир като готвач.

Нормен Волф

Възраст: 30 години
Местоживеене: От 9 месеца е в България. Живее в Асеновград, но е роден в град Лайпциг, Германия
Семейно положение: Женен е за българка, има син на 2 години
Професионален готвач. Практикува тази професия от 9 години. Работи като готвач в пловдивски развлекателен аква комплекс и в известен ресторант. Работил е и в Германия, Франция, Швейцария, Португалия, Испания.
Интереси: покер, книги, риболов

Елена Биларева

Възраст: 24 години
Местоживеене: град Пловдив
Образование: Средното й образование е със специалност химия, биология и физика.
Семейно положение: Обвързана
Любител-готвач. Любовта си към готвенето е наследила от бабите си. Работи като модел от 9 години. Освен като модел е работила като асистент, стилист и букер.

Димитър Вътев

Възраст: 30 години
Местоживеене: град Плевен. Живял е 10 години в Париж и повече от година в Тайланд.
Образование: Любител-готвач. Завършил е курс по „Управление на хотел и ресторант” (Париж, Франция), Курс за кулинар/готвач (The Traditional cooking school – Chiang Mai, Thailand). Бил е помощник-готвач в луксозен суши ресторант в Париж.
Семейно положение: Неженен, необвързан.
Интереси: бънджи, парашутизъм. Практикува йога, тайландски масаж, тай бокс. Вегетарианец. Пътешественик.

Милен Панев

Възраст: 31 години
Местоживеене: град Пловдив
Образование: Професионален готвач. Завършил е кулинарна школа в Германия, а висшето си образование - в ПУ „П. Хилендарски”, специалност „Туристическо обслужване”.
Семейно положение: Неженен, обвързан.
Интереси: футбол, билярд, шах, риболов, фитнес. От 3 години е главен готвач в известен пловдивски ресторант.

Петя Щифлер

Възраст: 40 години
Местоживеене: Родена е в с. Горно Белотинци, област Монтана, но сега живее в Швейцария
Образование: По професия е детска учителка
Работила е като консултант кухня, интериорен дизайн в Швейцария. Член е на Ловно-рибарския съюз. Автор на книгата „111 рецепти около света”. Има златен медал за ориенталски танц в истанбулски ресторант.
Интереси: ориенталски танци, джогинг, ски, четене, рисуване.

Виталия Гъдова

Възраст: 26 години
Местоживеене: Живее в Чикаго, но е родена в Момчилград
Образование: Има две висши образования. Студентка е по кулинарен мениджмънт в Института по изкуства в Чикаго
Семейно положение: Неомъжена, обвързана
Печели второ място в национално състезание по карвинг. Идва специална от САЩ заради кастинга. Работи в престижен ресторант в Чикаго.
Интереси: карвинг, колекционира редки готварски книги.

Сидония Радева

Възраст: 32 години
Местоживеене: град Добрич
От 13 години практикува готварската професия. Занимава се със сладкарство, но в момента е безработна. Работила е като готвач/кулинар в Холандия, САЩ, Франция и България.
Интереси: шиене на гоблени, макраме, конна езда, байк скипинг. Колекционира лъжички.

Пламен Петков

Възраст: 37 години
Местоживеене: Живее в Германия, но е роден в град Стара Загора
Образование: Завършил е професионално училище в Германия.
Семейно положение: неженен, обвързан, с едно дете.
Интереси: тенис, парапланеризъм.
Пристига специално за кастинга на Lord of the Chefs от Германия. Професионален готвач, завършил обучението си при Клаус Ефорт, който е с 3 звезди Мишлен, 19,5 пункта Gault Millau и обявен за „Готвач на годината за 2008” в Германия. Впоследствие работи при Петер Кногл (с 2 звезди Мишлен, обявен за „Новатор на годината 2009” и „Готвач на годината за Швейцария 2010”).

Владимир Стоичков

Възраст: 35 години
Местоживеене: град Перник
Семейно положение: Женен
Работи като готвач от 15 години, а от 5 години – като главен готвач. В момента е executive chef в известна световна хотелска верига. Работил е като главен готвач в редица елитни хотели и ресторанти в България и Франция. Има завършен стаж в 2-Michelin-star ресторант в Швейцария.

Радка Чонкова

Възраст: 30 години
Местоживеене: град София
Образование: Завършила е Частна професионална гимназия по туризъм „Свети Мина”.
Семейно положение: Омъжена, с едно дете.
Интереси: сън и разходки. В момента е готвач в дипломатически клуб. Работила е и в столични клубове.

Боряна Пандева

Възраст: 39 години
Местоживеене: с. Горно Драглище
Семейно положение: Омъжена, с две деца.
Любител-готвач. Има собствена фирма за хотелиерство и ресторантьорство. В момента управлява известен хотелски комплекст в гр. Банско.

Официален сайт на предаването

Страница на предаването във Фейсбук

Предишна тема:
Тема 1

# 1
  • София
  • Мнения: 37 584
БРАВО!  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 771
Благодаря за новата тема, много е информативна!

Гласувах за Живко. Simple Smile

# 3
  • Мнения: 18 811
Браво, много е добре така с представянето на журито и участниците. Радка е много хубава на снимката.

# 4
  • София
  • Мнения: 9 083
Славейче, поздравления   bouquet! Много хубаво оформена тема!
След 5мин. ще гледам повторението по бтв екшън.

# 5
  • София
  • Мнения: 15 823
    Славейче, страхотна тема!  newsm10 smile3501

# 6
  • Мнения: 5 146
Благодаря за новата тема , страхотно оформление   bouquet
Аз гласувах за Виталия , засега ми е фаворит от самото начало и си държа за нея, ако я изгонят съм за Живко.

# 7
  • Мнения: 11 607
Славейче, страхотно оформление,  поздрави!!!!!!!  bouquet

Тайна, благодаря и на теб за началото!

Нямам фаворит!

# 8
  • Мнения: 323
Радвам се, че ви харесва  Flushed

Аз още се чудя за кой да гласувам... че то след всяко предаване си променям мнението  Mr. Green Май ще изчакам и това довечера... да видим каква махленска история ще да е на дневен ред в следващото предаване. Може някоя друга пикантерия да изтипосат smile3555

# 9
  • София
  • Мнения: 15 823
   Аз  още се чудя, защо са взели хора ,живеещи и работещи в чужбина или чужденци? Толкова ли малко бяха желаещите българи , и то живеещи в България? Няма да гласувам, защото не го гледам и нямам представа за кой бих могла да гласувам. Голям мерак ми беше да го гледам, но ми изчезна още след първото предаване.

# 10
  • España (Плевен)
  • Мнения: 862
Славейче страхотна е темата.. Браво.  Peace

# 11
  • Мнения: 32
За сега моя фаворит е Виталия, но.... много е вероятно да се промени мнението ми още няколко хиляди пъти  Laughing Laughing Laughing

# 12
# 13
  • Мнения: 2 129
Страхотна тема!   bouquet

Аз мисля че Виталия и Живко са най-добри може би и Сидония

# 14
  • София
  • Мнения: 9 083
Засега нямам фаворит, но везните ми клонят към Виталия. Много е амбицирана да спечели, има умения, креативна е, хора които се занимават с карвинг определено са експериментатори и със страшно въображение. В резюмето пише, че е дошла от Чикаго специално за кастинга - това говори колко е амбицирана.
Не е грозна изобщо, грозното е как я наричат някои тук...
От мъжете бих гласувала за Живко, вдъхва много спокойствие и увереност.

Общи условия

Активация на акаунт