Трудно ми е да реша

• 8 302
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
За дете трябва да бърза, да. Ако държи на всяка цена. Но за мъж - както дойде. И без това, както стана ясно, в 1/3 от случаите децата не се гледат от баща им. Така че и да се омъжи за някого, и да роди от него, гаранция няма, че ще просъществуват като семейство.

# 61
Нека авторката да каже какви изисквания има към евентуалния мъж, но и какво предлага в замяна.

Понеже дотук само чета - единия не ми харесва, защото...., а другия не ми харесва, защото....

Като цяло всичко в главата ѝ е свързано с пари и удобства, прави си сметки кой как ще я гледа, кой повече пари ще ѝ дава, пък дали няма някой страничен да се намеси в живота им. /с такова впечатление оставам/.

Готова е веднага да зареже настоящия мъж заради предишния, ако прецени, че "изгодите" ще са повече.

# 62
Вие това 39 го повтаряте, като че е на 60. Има различни жени. Някои изглеждат с 10 години по-млади, други се олелчват още на 25. Ех, къде е онази наперена бизнес-дама с 15-години по-младия съпруг....

Аз лично го повтарям, защото не е споменато да е успешна бизнесдама. А ако не е успешна бизнесдама или поне с наистина добра кариера, доходи и положение на тия години - поне 2000 заплата чисто и собствено жилище - не може да се конкурира с 25годишните за готините набори. Мъжете, които тя дотук показва, че търси, не биха я избрали. А тя самата на 39 би трябвало да има житейския опит да съзнава, че тая лъжица не е за нейната устица, че отношения с паричко са временни и че паричкото вероятно няма нужда от още деца, не и от попрезряла жена без особени житейски успехи.
И както става в тези теми, авторката изчезна.

# 63
  • София
За дете трябва да бърза, да. Ако държи на всяка цена. Но за мъж - както дойде. И без това, както стана ясно, в 1/3 от случаите децата не се гледат от баща им. Така че и да се омъжи за някого, и да роди от него, гаранция няма, че ще просъществуват като семейство.

Е, остават поне 2/3 от случаите, в които не е така.
Не разбирам упоритото внушаване, че няма нищо по- естествено и добро от създаване на дете, предварително обречено да живее без да разбере дори, каква е ролята на бащата в живота му.

# 64
Че не е най-добрият вариант, не е. Но ако трябва да се избира между алкохолик и здрав донор, май е за предпочитане второто. Че авторката май клони към женения пияница.

# 65
Не знам защо имам усещането, че авторката клони към първия и си търси причини защо да не избере втория, а да с е върне при първия.

# 66
Естествено че ще е сметкаджийка - семейство мисли да създава, няма да си играе на шикалки. Който иска деца да му раждат трябва да си ги заслужи
На 39 тепърва да търси чичко-паричко ли имаш предвид?

Да си прави сметката изобщо не значи да търси чичко паричко. Никой не говори за излишен лукс и разкош, а за възможност да даде нормален живот на детето, а не да роди и после да се чуди как да го отгледа сама щото бащата не може или не иска да помага. Ако сама всичко ще си прави за кво и е мъж - само за да каже че е дала И баща на детето си, и да има кой да и къса нервите? А ако се разведат да претендира детето да живее при него половината от времето и да го съсипе и него и майката щото е некадърен баща и не заслужава да има деца? Чак пък толкова нема нужда да сме глупави. Все повече се убеждавам, че жените, които не могат да си намерят качествен мъж и баща на детето най-добре е да си родят от който си искат и изобщо оня и да не знае, че е направил дете. Затова и написах че ако ще ражда от някой от тия двамата, които очевидно не са стока, така да го направи, че да има вариант Б за спасение за себе си и детето си, когато положението стане нетърпимо или решат да я наритат.

# 67
Затова и написах че ако ще ражда от някой от тия двамата, които очевидно не са стока, така да го направи, че да има вариант Б за спасение за себе си и детето си, когато положението стане нетърпимо или решат да я наритат.
Знаеш, че има много жени, които не го могат.
А някои жени просто не стават за майки, затова не раждат с донори. Без балък-съпруг-осеменител съвсем ще се издънят.

# 68
  • София
Все повече се убеждавам, че жените, които не могат да си намерят качествен мъж и баща на детето най-добре е да си родят от който си искат и изобщо оня и да не знае, че е направил дете. Затова и написах че ако ще ражда от някой от тия двамата, които очевидно не са стока, така да го направи, че да има вариант Б за спасение за себе си и детето си, когато положението стане нетърпимо или решат да я наритат.

Ти не беше ли омъжена и с деца?
Или от собствен опит говориш какъв празник е отглеждането на дете, което идея няма кой го е направил, от баща който също няма идея, че някъде расте детето му?
И за безсмъртна ли се имаш, та не ти минава през ум, как може да те забърше някой на пешеходната пътека или да се разболееш зле?

И ако първият, очевидно не е стока, то по какви критерии приемаш, че и втория не е?

# 69
Я да се разпиша и аз в тази тема, макар и всичко да е казано.
Очаквах авторката да внесе допълнителни аргументи за и против и за двамата, но ще коментирам наличното.
Ако е или - или, Вторият. Погледни хубавото - домошар, привързан, стабилен. сигурно е скучноват,  но предполагам, че подлежи на корекции откъм това да го водиш на спа, театър, кино, ресторант. Нали другарче ти трябва. Представи си с пиянката как отиваш на кръчма и тойй се напива, не си прави сметката и после го влачиш унизена я към такси, я звъниш на някого да го откара в насипно състояние у вас. А такситата и пияници вече не качват, та тръгни от разликите в полза на счети.

Има още един вариант- огледай се за около 35 годшен ерген с желание за деца, ехеее, ще е къде къде по-надежден.

# 70
Ох, а детето??? Още не заченато, а жал ми стана за него с тия проекто-бащи...
П.с.: 8 март щото е голям празник, айде стига глупости. 364 дни не ти е подарил нищо, ама е важно баш на 8ми март да подари, че и от розата недоволна. Важен е жеста, егати...

# 71
Аз съм доста по-малка от вас и не мога да повярвам какво чета, никога не бих искала да бъда причина за нещастието на някой друг или причина за разбиването на семейство.. Човек с две деца...разбира се, човекът сам би бил най-голямата причина за разпада на семейството си, но пък и вие ще допринесете за една съществена част, не малка! На 39 години сте все още млада, с малко повече разум можете и да попаднете на мъж, с който да имате сигурност, да се обичате, уважавате и разбирате във всички аспекти. Един мъж, който би зарязал семейството си, двете си деца заради жена (в случая вие) след няколко години ще постъпи по същия начин и с вас... Начина по който го получавате, ще е начина и по който ще го загубите... че и проблеми с алкохола, те с времето само се влошават в повечето случаи.. Sad

# 72
Изобщо не става дума за сметкаджийство и меркантилност! При всички положения,искам за семейството си спокойствие, финансова стабилност, сплотеност и разговори. И откъде сметнахте, че е пияница? Казах, че преди години е имал подобни проблеми, но НИКоГа не съм го виждала пиян и влачещ се! Просто, обичаше да пие чаша-две вино, понякога на обяд и вечер!
За настоящия, ами не е проблемът в подаръците, защо се хванахте за това?! А, заради това,че не се досеща! Елементарни жестове! Да,подарявала съм му много неща, но той не се впечатлява. Даже на децата на брат  си купува изключително и само евтини неща, което ме вбесява, тъй като са отлични ученици и добри деца! Като цяло, роднините му са скръндзи! И той така е възпитан. Не знам дали може да се промени. Въпреки всичко,ще кажа, че е много добър човек, въпреки че е саможив и скъперник. Уважителен е и не е скандалджия. Кротък е !
Аз мога да дам и искам обич, уважение, весело настроение,защото съм усмихнат човек и жизнерадостен. За детето ми искам да живее в дом, където има обич, хармония и толерантност и смятам, че ще го постигна!

# 73
Тогава каква точно е целта на тази тема? Вие изглежда сте си наясно с нещата..

# 74

Това с няколкото чашки и малкия проблем с алкохола - потърси темите за готините алкохолици и Иван Ласкин, изчети ги и хубаво си помисли

Общи условия

Активация на акаунт